neděle 6. dubna 2014

Návštěvnost kin: Druhý Captain America vyrazil všem dech, urval, co mohl

Přestože jsme byli nuceni z časových důvodů zrušit (respektive pozastavit do odvolání) pravidelnou rubriku Návštěvnost kin, tento týden uděláme výjimku. A to z prostého důvodu, Captain America: Návrat prvního Avengera v kinech opravdu řádil.

A to bez ohledu na to, že první díl nebyl recenzenty přijat zrovna s ovacemi (nám se ale docela líbil). Startoval ale se slušnými 65 miliony dolarů. Ovšem druhý díl provázejí nadšené ovace, výkřiky o jednom z nejlepších filmů od Marvelu a další superlativy, což se očividně projevilo na zájmu diváků a tím pádem i na tržbách. Návrat prvního Avengera začíná s úctyhodnými 96,2 miliony dolarů. To je mimochodem nejlepší premiérový víkend všech dob pro film uvedený v dubnu. Nakonec tak volba Marvelu nasadit třetí díl Captain America proti Batman vs. Superman nezní tak šíleně.

SOUVISEJÍCÍ: MARVEL VS DC, V ROCE 2016 POMĚŘÍ SÍLY CAPTAIN AMERICA 3 A BATMAN VS. SUPERMAN

Pokud započteme tržby ze zbytku světa, tak už má druhý Captain America na kontě velmi pěkných 303 milionů dolarů, takže je v podstatě jasné, že pokoří tržby Thor: Temný svět, který z kin odešel s pěknými téměř 645 miliony dolarů.

Jednička z minulého týdne, biblický Noe samozřejmě musel vyklidit cestu a přenechat jedničku patriotistickému hrdinovi a skončil na stříbrné příčce se 17 miliony dolarů. To znamená pokles o 61,1 % procent na tržbách od minulého týdne. Kapitán Amerika ostatním filmům holt pořádně zatopil.

Captain America posunul o jednu příčku film Noe, ten na oplátku provedl to samé teenagerovské podívané Divergence, kterou poslal na bronzovou pozici. Tržby z tohoto týdne jsou 13 milionů dolarů.

Herkules se vrací, ale tak jak ho neznáme

Neoblíbená "bramborová medaile" patří filmu God´s Not Dead. Jde o další nábožensky orientovaný snímek, ve kterém se střetne oddaný křesťan a zarytý ateista. Jednu z hlavních rolí si zahrál "Herkules" Kevin Sorbo. Tržby z tohoto víkendu 7,73 milionů dolarů.

Novinka Wese Andersona Grandhotel Budapešť stačila na páté místo. Z diváckých kapes film vytáhl 6,3 milionů dolarů. To stačilo na pozici ve středu deseti nejnavštěvovanějších projektů v amerických kinech.

Pokračování "maňáskové" podívané Muppets Most Wanted je na šestém místě s 6,29 miliony dolarů. Zatím má na kontě necelých 50 milionů dolarů a zhruba tolik film stál, takže si zatím nevede zrovna dobře a to i přes fakt, že se dle novinářů povedl.

Arniemu se nedaří

Na sedmičce skončila animovaná komedie Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana. I ta se těší z pozitivních reakcí, ale ani ona není kdovíjak úspěšná. Alespoň zatím. Projekt stál 145 milionů a vydělal zatím 225,3 milionů. Pokud se budeme řídit tím, že film musí vydělat 2x - 2,5x svého rozpočtu, aby byl výdělečný, tak ještě několik desítek milionů chybí.

Přestože novinka Arnolda Schwarzeneggera Sabotage vypadala lákavě, tak americké diváky nezaujala. Pokud započteme 1,91 milionů dolarů z tohoto týdne, dostaneme se na celkovou částku 8,77 milionů dolarů. To není nic moc.

1,84 milionů získal Need for Speed. Videoherní adaptace si zatím "uspořila" 184,54 milionů dolarů. Ovšem hlavně díky zbytku světa, v USA o ni není velký zájem (necelých 41 milionů dolarů, tolik přisypali Američané).

TOP 10 uzavírá akční thriller s Liamem Neesonem v hlavní roli, jde o projekt NON-STOP. O tomto víkendu film stačil na 1,83 milionů dolarů.

Americký fotbal a animovaní papoušci

Příští víkend se o přízeň diváctva, které rozmlsal Captain America, budou ucházet tři filmy. Animovaný projekt Rio 2, jehož první díl si nevedl špatně. Pro fandy hororů je připraven Oculus a mimochodem, první recenze pějí chválu, takže se možná objevil další povedený "bububu" kousek. A nakonec tu máme Draft Day, sportovní novinku Ivana Reitmana s Kevinem Costnerem v hlavní roli.

3 komentářů:

  1. No paráda... tieto zhrnutia mi fakt chýbali! Super, že ste urobili "výjimku" :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Budu se snažit je přinášet, co nejčastěji, ale s ohledem na to, že kolegové nemají moc práce mi pomáhat, je to náročné :D.

      Vymazat
  2. ....tohle mi chybělo, ale chápu, že čas není.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.