středa 30. dubna 2014

Komiksová bouře na obrazovkách (část první): Chystá se hromada seriálů inspirovaných komiksy

A my vám je s radostí představíme. Připravili jsme přehled komiksových adaptacích, které se objeví na televizních obrazovkách (snad) v blízké budoucnosti.

The Flash
Stanice: The CW
Hrají: Grant Gustin, Danielle Panabaker, Michelle Harrison
Datum premiéry: Pravděpodobně tento rok na podzim

Televizní stanice The CW má s komiksovými adaptacemi bohaté zkušenosti. Jejich Smallville patřil k největším hitům, které měla ve vysílacím schématu, aktuální hitovka Arrow je extrémně dobře hodnocená a je faktem, že zraje jako víno, druhá sezóna je špičková. A tak The CW pokukuje i po dalších hrdinech od DC. Mluví se o Wonder Woman, ale u té je situace nejistá, naopak The Flash nabírá reálnější obrysy. Barry Allen, tedy nemaskované alterego Flashe, se představil právě v Arrowovi. Původně se také počítalo s tím, že pilotní díl nebude samostatný, ale bude součástí druhé řady Arrowa. Z toho ale nakonec sešlo a pilotní epizoda bude zpracována v tradičním slova smyslu, tedy jako potenciální první díl samostatné série, která ovšem bude zasazena do stejného universa jako Arrow.

iZombie
Stanice: The CW
Hrají: Rose McIver, David Anders, Alexandra Krosney
Datum premiéry: Pravděpodobně tento rok na podzim

The CW ale nevěnuje pozornost jen "standardním" komiksovým projektům, zajímá se i o trošku originálnější záležitosti. Tou je i iZombie. To sice také pochází z dílen komiksového molocha DC, ale z jeho dceřiné společnosti Vertigo, která se specializuje na odvážnější komiksy. A nejinak tomu je i v případě iZombie. Vyskytují se v něm velmi zvláštní existence, například vlkoteriér, zombie studentka, která pracuje v márnici, aby mohla "ujídat" mozky zemřelých a těšit se můžeme na dalších pár svérázných postav. Pilot už byl odklepnut, pokud se bude líbit zástupcům stanice, nemělo by nic bránit vzniku celé série.

Constantine
Stanice: NBC
Hrají: Matt Ryan, Lucy Griffiths, Harold Perrineau
Datum premiéry: Pravděpodobně tento rok na podzim

Také Constantine se inspiroval u komiksové předlohy (Hellblazer) ze stáje společnosti Vertigo. A už jistě víte, že John Constantine není typický hrdina. Hulí jako fabrika, je cynický, provádí dost svérázné věci a pro vulgární slovo nejde daleko. Podle tvůrců, mezi nimiž je David S. Goyer a nebo režisér Neil Marshall, bude televizní verze věrnější originálu, než tomu bylo v případě filmu z roku 2005. Například hlavní hrdina bude Brit a bude mít blond háro. Bylo také oznámeno, že ústředním záporákem bude Papa Midnite. Rozhodně jsme rádi, že si seriál vzala na starost NBC, která je docela odvážná, některé její seriály jsou dost nekompromisní.

Powers
Stanice: PlayStation Network
Hrají: Zatím neoznámeno
Datum premiéry: Neznámo

Komiks, ve kterém jsou superhrdinové běžnou součástí života lidské společnosti, se na obrazovky pokusila dostat v roce 2011 stanice FX, dokonce vzniknul i pilotní díl, ale stanice trvala na přetočení a přeobsazení. Nakonec kolem projektu propukly takové zmatky, že skoro nikdo netušil, co bude. Nakonec to dopadlo nejhůře jak mohlo a seriál se do vysílání nedostal. Ovšem Sony se rozhodlo, že Powers jsou vhodným materiálem pro jejich první seriál, který vznikne exklusivně pro download službu PlayStation Network. Snad se budou držet vize, kterou mělo FX. To chtělo temnou a brutální kriminálku (v centru dění je tým, který vyšetřuje zločiny spáchané lidmi se superschopnostmi).

The Defenders
Stanice: Netflix
Hrají: Zatím neoznámeno
Datum premiéry: Neznámo

Ani The Defenders se nepředstaví na obrazovce, ale nabídne je streamovací společnost Netflix. Ta dá společně s Marvelem dohromady pět sérií. Nejdříve se představí Daredevil, Iron Fist, Jessica Jones a Luke Cage. A až si každý ze zmíněných superhrdinů užije svou vlastní sérii, všichni čtyři se sejdou v The Defenders. Zatím se toho o projektu nic moc neví, až na to, že půjde o minisérii a bude se odehrávat (a natáčet) v New Yorku. Plus Disney poskytne na natáčení všech sérií velmi slušných 200 milionů dolarů a s tím už se dá něco provést.

Příště si představíme další pětici připravovaných adaptací komiksů. Na který z výše jmenovaných se těšíte nejvíce?

1 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.