středa 30. dubna 2014

Star Wars: Episode VII - Představujeme herce z Hvězdných válek a jaké by mohly být jejich role?

Včera tvůrci oznámili, které herce uvidíme v sedmé epizodě Hvězdných válek. Někteří už jsou relativně známí, jiní až tolik ne. Tak si je pojďme představit a možná si i tipneme, koho by mohli v dalším dílu vesmírné ságy ztvárnit.

Daisy Ridley
Mladičká herečka, která se zatím nechlubí zrovna bohatými zkušenostmi před kamerou. Vidět jsme ji mohli v několika malých rolích v seriálech, jako je například Mr. Selfridge, ale jinak je ještě téměř nepopsaným "listem papíru". J.J. Abrams se ale prý rozhodl, že chce ve Star Wars výraznou ženskou postavu (už bylo na čase, aby k princezně Leie někdo přibyl a nejlépe slečna, která se umí ohánět světelným mečem), ze které udělá hvězdu a to by mohla být právě Daisy. V jejím případě se spekuluje hlavně o tom, že by mohlo jít o dceru Hana Sola (Harrison Ford) a princezny Leii (Carrie Fisher), ovšem domněnky vzešly hlavně z toho, že na včera zveřejněné fotografii, kdy diskutoval štáb a herci, seděla mezi nimi. Někteří věří, že by mohlo jít spíše o vnučku Obi-Wan Kenobiho, ale to by odporovalo původním zprávám o tom, že by to měla být dívka tmavší pleti.

John Boyega
John je sice také mladý a svěží, ale už je také docela zkušený a je pravděpodobné, že by mohla být jeho tvář divákům povědomá. Především těm, kteří viděli vtipné britské sci-fi Útok na věžák. John svou pozornost dělí mezi seriály, větší filmy, ale také nezávislé projekty. Kvůli roli ve Star Wars se vzdal účasti na biografickém snímku sportovce tmavé pleti Jesseho Owense. Odhaduje se, že John by měl mít ve filmu výraznou roli a pravděpodobně půjde o Jediho. To nám sice moc neřekne, ale zatím se není více informací k dispozici, takže se musíme spokojit s tím, že to asi bude zástupce Světlé strany Síly.





Oscar Isaac
Oscar patří k těm hercům, u kterých si možná nevzpomenete na jméno, ale když se objeví v nějakém filmu, tak si řeknete něco ve stylu: "Kde já jsem toho chlapa už viděl?". Odpověď zní, například v Robinu Hoodovi nebo v Bourneově odkazu. Oscar je často obsazován do záporných rolí, ale neznamená to, že to bude platit i v případě Star Wars: Episode VII. Při pohledu na jeho fotografie to sice svádí, představit si ho jako Sitha nebo nějakého vesmírného pašeráka, ale třeba nás J.J. Abrams překvapí a Oscar si zahraje dobráka.

Adam Driver
Jeho jméno padalo ve spojení se Star Wars už dlouho a jak už je teď jasné, nešlo pouze o nepodložené dohady. Hvězda seriálu Girls už se na place setkala s Oscarem Isaacem a to ve filmu V nitru LIewyna Davise a potkají se znovu, tentokrát v daleké předaleké galaxii. U Adama se už od počátku mluvilo o tom, že si zahraje hlavního záporáka a zatím se na tomto dohadu nic nemění. Prostě a jednoduše, jeho vzhled volá po roli zloducha. Sith jako vyšitý.

SOUVISEJÍCÍ: USPĚT SE DÁ I BEZ HEZKÉ TVÁŘIČKY, HERCI, KTEŘÍ NEVYPADAJÍ ZROVAN JAKO Z KATALOGU BODUJÍ

Domhnall Gleeson
Fanouškům Harryho Pottera není třeba Domhnalla představovat, zahrál si jedno z členů rodiny Wesleyových, konkrétně Billa. S obřími filmovými sériemi má tak zkušenosti, ale tentokráte by neměl ztvárnit vedlejší roli, ale jednu z hlavních a měl by se objevit ve všech třech nových epizodách.

Andy Serkis

I Andy má bohaté zkušenosti s blockbustery, ale obvykle ho v nich neuvidíme v jeho reálné formě, ale je specialistou na propůjčování své mimiky a pohybů počítačově stvořeným postavám. Ať už je to Glum v Pánovi prstenů nebo King Kong. Jestli ho tentokráte uvidíme jako člověka nebo si zahraje zástupce nějaké mimozemské rasy, to těžko říct, ale my se přikláníme k druhé možnosti.

Max von Sydow
Abrams povolal na pomoci i hereckou legendu a to Maxe von Sydowa, který má na kontě desítky a desítky rolí (mimochodem, zahrál si i v Robinu Hoodovi, kde se objevil i Oscar Isaac), od klasiky hororu Vymítač ďábla až po zápornou roli ve sci-fi Flash Gordon. A právě záporák by mu slušel i ve Hvězdných válkách. Adam Driver učedník, Max von Sydow mistr, to je dle nás nejočividnější volba. Ale očividné nemusí znamenat pravdivé, i když bychom se opravdu divili, kdyby si Max nestřihnul zloducha.

Je obsazení podle vašeho gusta? Tipněte si, koho si daní herci zahrají?

P. S.: Obsazení se prý ještě rozroste minimálně o jednu hlavní ženskou postavu, po jejíž představitelce se nyní intenzivně pátrá. Zřejmě to ale nebude Lupita Nyong´o, o které se mluvilo, ta se upsala nové Knize džunglí.


1 komentářů:

  1. To tedy doufám, že bude další ženská postava, zatím je to dost sausage fest... :D
    Daisy bych taky typla na dceru Lei a Hana, má na to i obličej...
    Domhall Gleeson by možná mohl být syn Luka, ale je otázka, jestli Lukovi nějaké děti dají - zatímco v EU to celkem smysl dávalo, tady by se nějak musela vyřešit otázka té matky. Mara Jade byla zrzka, což by tomu nahrávalo... Bude hodně záležet na tom, jak moc na EU budou kašlat. Co ale tak koukám na to obsazení, sázela bych, že většina věcí z EU se bude nejspíš ignorovat.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.