úterý 18. března 2014

Wolverine: Další sólovka oblíbeného mutanta se začne natáčet zřejmě v roce 2016, jenže možná bez Jackmana

Z x-menovských postav se jedině Wolverine dočkal dvou samostatných filmů a v relativně blízké budoucnosti přibude i třetí.

Když se postava Wolverina objevila v sérii X-Men, získala si ihned obrovskou popularitu mezi diváky a to i těmi, kteří nejsou komiksem vysloveně kovaní. Hugh Jackman jako Logan/Wolverine, minulostí zmítaný mutant, prostě publikum okouzlil a tak není vůbec překvapením, že právě jeho postava dostala šanci na vlastní film a to X-Men Origins: Wolverine (2009).

Nakonec se z toho nevyklubala špatná podívaná, ale výtek se objevilo více než dost a tržby nějakých 373 milionů při rozpočtu 150 milionů nebyly úplně přesvědčivé (připomínáme, že obvykle platí, že film musí vydělat 2x - 2,5x svého rozpočtu, aby bylo označen za výdělečný). Zaplatil se, ale od Wolverina se jednoduše čekalo více.

Druhou šanci tak dostal v roce 2013, kdy Logan vyrazil do Japonska ve filmu nazvaném jednoduše Wolverine. Pokud jde o hodnocení, tak opět bylo mírně kladné, ale znovu se objevila spousta aspektů ke kritizování. Výdělky ale byly lepší než u prvního filmu. Konkrétně téměř 415 milionů dolarů z celého světa při rozpočtu 120 milionů dolarů, takže ekonomicky titul zabodoval.

Třetí film se tak stal v podstatě jistotou a mluví se o něm už pár měsíců. Nyní vyšlo najevo, že na dalším projektu by se mělo začít pracovat poté, co skončí natáčení filmu X-Men: Apocalypse. Film se objeví v kinech v roce 2016, takže natáčení Wolverina by měl začít někdy v roce 2016 nebo na počátku roku 2017. Scénář napíše James Mangold, který režíroval druhou sólovku, ovšem pokud jde o Hugha Jackmana, tak vůbec není jisté, zda se do své nejznámější role vrátí.

Související: TOP 10: Nejlepší výtvory komiksového guru Stana Lee

Už totiž naznačil, že dříve nebo později prostě bude muset dojít k přeobsazení. Sám se mnohokrát vyjádřil, že postavu miluje, ale současně už s ní tráví 15 let a v roce 2016 už mu bude nějakých 47 let. I na prahu padesátky se dají zvládat akční role, ale určitě to musí být únavné. Ještě se ani neví, zda se Wolverine objeví v X-Men: Apocalypse, ale pokud ano a Hugh Jackman už nemá o natáčení zájem, tak by možná bylo vhodné právě v tomto filmu představit jeho nového představitele a poté mu dát více prostoru ve třetí sólovce.

Pokud by se Hugh skutečně rozhodl, že už nemá o roli zájem, kdo by vám vyhovoval jako jeho nástupce? Nás napadá Scott Adkins, ale ten není tak známý, aby mu byl svěřen celý film a nebyl by špatný ani Dominic Cooper, který je neustále zakaboněný, což se hodí.

5 komentářů:

  1. Iron manův taťka jako představitel wolverinea? vtipná představa :D

    Doufám , že Jackman u nejslavnější role své kariéry ještě zůstane. Je to prostě Wolvie. Ale kdyby , tak bych bral třeba Karla Urbana. Myslim , že zarputilej a věčně zachmuřenej bijec by mu sedl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlas, Karl Urban by byl asi nejlepší, ale taky je mu už přes 40, takže spíš budou hledat někoho mladého a perspektivního, aby jim na pár dílů vydržel.

      Vymazat
    2. Dominic by musel asi hooodně potrénovat :D Takový Ryan Reynolds by nebyl špatný. A postavu na to má i Dwayne Johnson

      Vymazat
  2. Já bych to viděl asi takhle
    http://wpmedia.o.canada.com/2013/09/film_tiff_prisoners_20130906_28279695.jpg

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.