pondělí 24. února 2014

Kultovní seriál Heroes/Hrdinové se vrátí, dočkáme se minisérie + první teaser

Rok 2006 se stal významným pro fanoušky superhrdinů. Televize NBC vyslala na obrazovky seriál Heroes/Hrdinové, který se stal téměř okamžitě hitem. Díky zajímavým postavám a sympatickému obsazení, dodržování základních komiksových pravidel, temné atmosféře a několika dalších pozitivům, se ze seriálu vyklubal velký hit. Ovšem zatímco první řada byla skvělá, druhá se dočkala silné kritiky hlavně díky scénáři. Situaci totiž zkomplikovala stávka scenáristů, která vedla k tomu, že místo plánovaných 24 dílů jsme se dočkali jen 11. Sledovanost Hrdinů začala hodně rychle klesat a seriál skončil po čtvrté řadě. Ale všemu ještě není konec, NBC chystá minosérii nazvanou Heroes Reborn.

Divákům Hrdinů asi není třeba připomínat, že jde o seriál, který hodně doplatil na stávku scenáristů. S ohledem na to, že druhá řada nakonec měla jen jedenáct epizod, museli tvůrci kompletně překopat svůj plán, což se na kvalitě scénáře silně projevilo. A problémy se rychle kupily. Objevovala se hromada postav, děj začal být složitější a především plný logických kiksů, což se protáhlo i do třetí řady. Duchovní otec Hrdinů Tim Kring se sice pokusil situaci zachránit čtvrtou řadou, kdy se chtěl více soustředit na méně postav, ale za to intenzivně a zaměřit se na propracovanější, ale srozumitelnější příběh. Už ale bylo pozdě, sledovanost se nezvedla. Zatímco první řada se chlubila téměř 14 miliony diváků, čtvrtá už jen 6,5 miliony těch, kteří usedli před obrazovku.

V roce 2010 jsme tak měli možnost vidět poslední díl. Ovšem jelikož konec zůstal otevřen, diváci samozřejmě (jako v případě mnoha jiných seriálů) volali po například filmu, který vše podstatné dovysvětlí. NBC to nezavrhla, takže se dlouho spekulovalo o tom, že se Heroes ještě jednou vrátí, ovšem nakonec se ukázalo, že vznikne projekt, který bude sledovat příběhy jiných postav, ne těch, které už jsme viděli. Pojmenován bude Heroes Reborn.

Dějové detaily jsou přísně střeženy, netuší se, jak nebo zda vůbec se budou osudy zdejších hrdinů proplétat s těmi, kteří se vykytovali v prvních čtyřech řadách. Jediné, co se ví, je že seriál bude mít 13 dílů a objeví se někdy v průběhu roku 2015. A je dostupná i první ukázka, i když z té se toho moc nedozvíme.

Těšíte se na další Hrdiny?



8 komentářů:

  1. No to musím prvně zkouknout Heroes ještě jsem to neviděl.

    OdpovědětVymazat
  2. Po 1.sérii jsem skončil, uvidím jestli bude děj navazovat.

    OdpovědětVymazat
  3. Tiez uz sa chystam na Heroes dlhsie, vlastne uz od kedy bezala prva seria :) Kazdopadne sa mi paci ten koncept nechat show chvilu oddychnut a potom dat dalsiu seriu ako napr 24 a to sa uz vazne neviem dockat.

    OdpovědětVymazat
  4. Jestli se nevrátí Sylar tak to nemá cenu

    OdpovědětVymazat
  5. Opravdu u seriálu byla zlomová druhá řada. Koukal jsem na rozhovor s tvůrci a ti říkali, co plánovali v průběhu druhé řady udělat, kdyby nebyla stávka scénáristů, a musím vám říct, že to znělo sakra zajímavě. Díky tomu byl začátek třetí řady takový, jaký byl (i když dle mého názoru třetí řada nebyla tak hrozná). Problém byl v tom, když Tim Kring nasliboval soustředění na méně postav s impozantnějším dějem. Epizody se hrozně vlekly, postavy byly úplně vyždímané a celkově nám naservíroval nudu. "Fugitives" ještě šli, ale to, co následovalo v "Redemption" byla už opravdová hrůza. Postavy ztrácely svůj smysl a celkový děj mi připadal, jako by se tvořil za pochodu, protože tolik nelogičností v jedné řadě jsem snad neviděl. Snad budou Reborn stát za to :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Mě naprosto iritovalo, jak se tak křečovitě drželi Sylara... Prostě celou sérii proti němu bojovali, na konci ho porazili, v další sérii zase povstal, zase proti němu bojovali, zase ho porazili, zase povstal... To nemohli prostě mít pro každou sérii jiný děj? Museli se pořád opakovat?

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.