čtvrtek 20. února 2014

Fantastická čtyřka: Obsazení ústřední čtveřice chystaného rebootu je kompletní, známe všechny představitele

Reboot Fantastické čtyřky by měl do kin dorazit v červnu příštího roku, takže bylo jasné, že se brzy dozvíme, kteří herci se ujmou hlavních postav. A je to venku.

První film Fantastická čtyřka se objevil v roce 2005 a přestože recenze nebyly kdovíjak oslavné, tak při rozpočtu 100 milionů vydělal projekt zhruba 330,5 milionů dolarů, což je úspěch. Druhý díl do kin dorazil o dva roky později a nepřekvapivě dostal od novinářů opět za uši, ale finančně nepropadl, přestože nezabodoval jako jednička (130 milionů dolarů rozpočet, tržby 289 milionů dolarů). A tak se Sony rozhodlo, že nevznikne trojka, ale reboot, který dostane na starosti nový režisér a samozřejmě s novým obsazením.

Je pravda, že to je vcelku logický krok, přestože nemůžeme říct, že bychom se u prvních dvou filmů nepobavili, tak měly velké rezervy a nebylo to přesně to, na co je dnes publikum u komiksových adaptací zvyklé. Rozverné sci-fi komedie nejsou to, co se od superhrdinů chce. Od rebootu tak můžeme očekávat, že bude temnější a vážnější. Ostatně, to už napovídá i jméno režiséra, kterým je Josh Trank, který má za sebou jediný celovečerní film a to Kroniku.

V té se proháněli lidé s nadpřirozenými schopnostmi, ale rozhodně nešlo o tradiční superhrdinskou podívanou, ale o svéráznou, mírně mrazivou záležitost o tom, jak se lidé vypořádávají s tím, že jsou mocnější než všichni okolo. Ke Kronice můžeme mít určité výhrady (a máme), ale rozhodně jde o projekt nestandardní.

Nemůžeme tak popřít, že Josh Trank je zajímavou volbou pro režisérský post. Ale také nás velmi zajímalo, kdo ztvární hlavní postavy. Nemá cenu připomínat, že bez vhodného obsazení ztratí film hodně ze své lákavosti.

Tvůrci se nakonec rozhodli, že do hlavních rolí obsadí mladé a poměrně neokoukané herce a to Milese Tellera (Projekt X), který si zahraje Reed Richardse/Mr. Fantastic, Kate Maru (American Horror Story) jako Sue Storm/Invisible Woman, Johnyho Storma ztvární Michael B. Jordan/Human Torch (Kronika) a Bena Grimma/Thinga se ujme Jamie Bell (Nymfomanka).

Mnoho lidí asi zaskočí, že jde o velmi mladé představitele, ale reboot se inspiroval u komiksu Ultimate Fantastic Four, kde jsou hlavní postavy mladší než v původním komiksu a také získaly své schopnosti jinou cestou, ne během výpravy do vesmíru, ale díky nepodařenému experimentu s teleportací. Další informací, která je známa, je, že v ději bude samozřejmě figurovat doktor Doom.

Co říkáte na obsazení?

11 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Odpovědi
    1. To by mi ani moc nevadilo, sice tyhle rasové změny do filmu není nejlepší krok, ale třeba s Heimdallem to vyšlo, co se týče Jordana tak si myslím, že to výjde taky, ale když už dají černocha tak bych byl pro, aby aspoň jeho sestru hrála taky černoška, aby to bylo trochu logický

      Vymazat
  3. Já komiksy neznám, ale nejsou to nevlastní sourozenci, že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě že ne. Ale ve filmu asi budou když on je černoch a ona ne.

      Vymazat
  4. Ano všichni budou zaskočeni tím že jsou to mladí herci.... rozhodně né tím že Johnnyho hraje černoch :-D

    OdpovědětVymazat
  5. To že Torche hraj černoch mi zas tak nevadí, ale že Thinga bude hrát Jamie Bell? Nemám slov :D Myslel jsem, že to bude naopak, pak by to dalo smysl, ale takhle...

    OdpovědětVymazat
  6. tak pokud jde o chlapy není to nic moc :-(

    OdpovědětVymazat
  7. totalne si ich neviem predstavit ako Fantastic Four :D ta minula banda bola fajn... mali ich nechat :)

    OdpovědětVymazat
  8. Nie, že by som bola rasistka.... hmm... ale ten hošan mi tam reže oči... a Kate tiež nemusím... počkám na film a potom budem kritizovať :)

    OdpovědětVymazat
  9. Jestli to bude natočeno kvalitně, vůbec bych se nebránil Remake, jelikož 2 díl spolu s Galactusem a Silverem Surferem byla katatastrofa. Prvního jmenovaného nebudu radši komentovat a druhý je velice dramatická postava s velkým potenciálem. Jen Human Torch a Mr. Fantastic byli přijatelní. Jessica Alba na pohled nebyla zlá, ale moc mě nepřesvědčila v roli Invisible Woman... Uvidíme, každopádně se těším :)))

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.