středa 1. ledna 2014

TOP 50: Nejočekávanější filmy roku 2014, část první


Nový rok je tady a spolu s ním i nové filmy. Které byste si letos neměli nechat ujít?

Rok 2014 sice sotva začal a mnozí z vás ještě kolem sebe vidí poskakovat růžové koníčky (pokud jste pili špatný alkohol, tak nevidíte vůbec), ale ani to mě nezastaví od toho, abych sestavil žebříček nejočekávanějších snímků letošního roku. Dopředu zmiňuji, že článek bude z důvodu větší přehlednosti rozdělen na pět částí (jedna každý den) a že tu nebudou zmíněny všechny filmy, jen ty nejočekávanější a nejslibnější. Klidně se neváhejte do komentářů vyjádřit, na jaký film z této nabídky se těšíte vy. Jen mějte na paměti, že ještě vyjdou další části článku, takže jestli tu nevidíte vámi očekávaný snímek, ještě může být.

A ještě jedna poznámka. Číslování je jen pro snazší orientaci, neznačí to míru našeho očekávání. Filmy jsou řazené podle dat předpokládaných premiér v Americe.

1) Lone Survivor

Premiéra: 10. ledna 2014
Žánr: Válečné drama
Popis: Válečný film Petera Berga o misi americké elitní vojenské jednotky v Afghanistánu z roku 2007, která se zvrhla a proměnila v boj o přežití. V hlavní roli se představí Mark Wahlberg.  
Názor autora: Vypadá to na poctivý válečný biják. Sice se nevyhneme americkému patriotismu a glorifikování americké armády, ale tak už to prostě v amerických válečných filmech bývá. 
 
 


2) The Legend of Hercules

Premiéra: 10. ledna 2014
Žánr: Fantasy
Popis: Tentokrát bude příběh o Herkulovi (Kellan Lutz) podán jako touha po pomstě. Poté, co je polobůh zrazen svým královským nevlastním otcem, musí se přes otroctví a zápasení prodrat zpátky na vrchol a k pomstě.
Názor autora: Inspiraci Spartakem od STARZu a Třístovkou tvůrci upřít nemohou. Mně osobně se to zatím nějak nepodzává, protože mám Herkula spojeného hlavně s Kevinem Sorbem a bojem s příšerami a bohy. Tohle zatím vypadá jen na snahu o realističtější podání legendy bez mystiky, což mi vadí. Přesto jsem zvědavý, co z toho nakonec vyleze.    
 


3) Jack Ryan: Shadow Recruit

Premiéra: 17. ledna 2014
Žánr: Akční thriller
Popis: Reboot špionážní série o Jacku Ryanovi, kterého stvořila americká legenda špionážních a akčních knih Tom Clancy, bude v hlavní roli spoléhat na Chrise Pinea. Půjde vlastně o origin story, kdy uvidíme Ryanovu první misi související s teroristickým útokem.
Názor autora: Z traileru to zatím vypadá na mix Mission Impossible a Jasona Bournea. V Česku navíc není Jack Ryan tolik známý, ale přesto se nedá přehlížet účast Chrise Pinea a režiséra Thora. Nakonec by se z toho mohl vyklubat solidní akční thriller.   

4) The Nut Job

Premiéra: 17. ledna 2014
Žánr: Animovaná komedie
Popis: Hladová veverka Surly naplánuje největší ořechovou loupež v historii.
Názor autora: Dannyho parťáci v animované verzi, kde se namísto milionů dolarů plánují ukrást ořechy? A vlastně, proč ne? Trailer vypadá sympaticky a i těch pár zábavných frků se v něm najde.    


 5) Já, Frankenstein

Premiéra: 24. ledna 2014
Žánr: Fantasy
Popis: Frankensteinův "výtvor" Adam je stále na živu a brázdí tenhle svět. Jednoho dne se připlete do boje mezi dva starodávné klany.
Názor autora: Osobně mi stačí přítomnost Yvonne Strahovski, ale i bez ní Já, Frankenstein vypadá na slušnou podívanou pro žánrové fandy.  


6) That Awkward Moment

Premiéra: 31. ledna 2014
Žánr: Komedie
Popis: Trio kamarádů nechce navazovat vážné vztahy, ale nakonec se tomu stejně neubrání. Hlavní roli si střihnul idol puberťaček Zac Efron.
Názor autora: Možná by se z toho mohla vyklubat pěkná politicky nekorektní komedie. Snad si tvůrci nevystříleli všechny dobré vtípky Viagrou a cocktailem.


7) Labor Day   

Premiéra: 31. ledna 2014
Žánr: Drama
Popis: Příběh ženy, která se rozhodne pomoci tajemnému zakrvácenému cizinci a nakonec se do něj zamiluje.
Názor autora: Dobrých dramat se silným příběhem a skvělými hereckými výkony je málo. Labor Day na jedno takové vypadá. Tak snad to vyjde.


8) The Lego Movie   

Premiéra: 7. února 2014
Žánr: Animovaná komedie
Popis: V Lego vesmíru je zmatkář Emmet zaměněn za Vyvoleného Lego Stavitele, který má všechny zachránit. Zvládne nakonec zachránit samotnou podstatu Lega?
Názor autora: PC hry od Lega jsou zatraceně vtipné. Nevidím důvod k tomu, aby nebyl vtipný ani film. A Lego Batman navíc vypadá jako zaručená zábava.


9) The Monument's Men

Premiéra: 7. února 2014
Žánr: Komedie
Popis: George Clooney natočil komedii o sedmi uměleckých režisérech a muzejních kurátorech, kteří se za druhé světové války vypraví do Německa zachránit vzácnou uměleckou sbírku.
Názor autora: Spousta hereckých bardů v jednom filmu režírovaném Georgem Clooneym? To přece musí stát za to, ne?  


10) Welcome To the Jungle 

Premiéra: 7. února 2014
Žánr: Komedie
Popis: Team buldingová akce v divočině se zvrhne v boj o přežití.
Názor autora: Jean-Claude Van Damme je zpátky a rovnou se popere s tygrem? Pravděpodobně to bude největší guilty pleasure roku, ale co. I takové filmy jsou potřeba.

Zaujal vás některý z těchto filmů? Dejte nám vědět do komentářů.



Plakáty

7 komentářů:

  1. čo sa týka Lone survivor, myslím, že americká armáda v tom filme glorifikovaná nebola a ani ten pátos nebol v takej forme ako býva zvykom. SPOILER SPOILER Proste tu dostanú americký vojaci pekne nafrak a nikto sa s nimi hrať nebude SPOILER SPOILER

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale ano. Je to forma sofistikované propagandy, ne tak okaté jako v Rockym 4.

      Vymazat
  2. Mě tedy nezaujalo vůbec nic, to se divím...

    OdpovědětVymazat
  3. Odpovědi
    1. To proto, že padesátka filmů na jedné stránce i s trailery by byla hrozně nepřehledná. Každý den vyjde jedna část.

      Vymazat
  4. Lone Survivor je ke stažení v DVDscr formátu :) a je to vynikající film

    OdpovědětVymazat
  5. Interstellar ( http://www.koukej-online.cz/film/interstellar ) se letos parádně povedl :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.