čtvrtek 16. ledna 2014

Marvelovská třetí fáze - Co se o ní ví? Jaké filmy byly potvrzeny a o kterých se spekuluje?

Před pár dny bylo oznámeno, že v Ant-Manovi se objeví Michael Douglas jako Hank Pym. Jaké další informace o projektech z třetí fáze vyšly napovrch?

Marvel zvolil poměrně zajímavou taktiku, jak uvádět své filmové projekty do kin. Projekty rozdělil do různých fází, kdy v současné chvíli probíhá druhá, ze které už jsme viděli Iron Mana 3, Thor: Temný svět a čeká nás ještě Captain America: Návrat prvního AvengeraStrážci galaxie a stejně jako první fázi, i druhou zakončí Avengers, tentokráte s podtitulem Age of Ultron.

Dva "Mravenčí muži"

Pokud jde o třetí fázi, Marvel je na oficiální informace docela skoupý, oficiálně bylo oznámeno jen pár věcí, například to, že na konci červervence 2015 do kin dorazí Ant-Man Edgara Wrighta, ve kterém si hlavní roli Scotta Langa/Ant-Mana zahraje Paul Rudd, ale objeví se i Hank Pym, kterého ztvární Michael Douglas. Před pár hodinami se také objevily spekulace o tom, že ve filmu by se mohl ukázat i Michael Pena. Jeho role zatím odhalena nebyla. Doufáme také, že se jako pravdivé ukáží dohady o účasti Wasp, kterou by mohla ztvárnit Rashida Jones.

Co se týče jiných projektů, tak zatím se jen ví, že fáze tři by měla obsahovat celkem šest filmů, jeden už tedy známe, je to Ant-Man, ale o dalších pěti se zatím neví, o kom a čem budou. Samozřejmě se dá očekávat, že i třetí fázi uzavře další díl Avengers, ostatně Robert Downey Jr. sice nemá uzavřenou smlouvu na další sólovku s Iron Manem, ale prý podepsal kontrakt na účast nejen ve druhých, ale i třetích Avengers.

Bude se kouzlit?

Jak bylo řečeno, Marvel je docela tajemný, jedna z mála věcí, které zatím vypustil, jsou data premiér a to 6.května 2016 a 5.května 2017. V tyto dny budou mít premiéru další filmy, ale jaké, to společnost neprozradila. Samozřejmě se ale intenzivně spekuluje o tom, koho bychom mohli vidět a velmi často padají jména jako Black Panther a především pak Doctor Strange.

Právě Doctor Strange, jeden z nejmocnějších mágů v universu Marvel, je nyní hodně skloňován. Už pár měsíců se objevují nepotvrzené zprávy o tom, že by se na plátně mohl objevit poměrně brzy, dokonce se chvíli mluvilo o tom, že si ho zahraje Joseph Gordon-Levitt, ale nedávno se prý se zástupci Marvelu sešel Johnny Depp právě kvůli hlavní roli v tomto filmu.

Dále se dá počítat s tím, že uvidíme Iron Mana 4, trojka přece jen vydělala více než 1,2 miliardy dolarů, takže se Marvel bude hodně snažit dostat další díl na plátna a pokusí se přesvědčit Roberta, aby se do role vrátil (a jelikož za roli Tonyho Starka/Iron Mana bere 50 milionů dolarů, možná nebude nutné dlouhé přemlouvání), Thor: Temný svět si vedl také velmi dobře (celosvětové tržby téměř 630 milionů dolarů) a ani Captain America jistě nedopadne špatně. Otazník visí nad Strážci galaxie, ale pokud uspějí, pak by mohli jejich pokračování mohlo být dalším filmem ze třetí fáze.

Je tu prostor pro nováčky?

Tedy, máme šest filmů, jeden je jistý, je to Ant-Man, dále budeme spekulovat a do třetí fáze zařadíme Thora 3, Iron Mana 4 a Captain America 3, třešinkou na dortu pak budou s největší pravděpodobností Avengers 3 a zbývá nám pak pouze jediná volná pozice, kterou mohou obsadit Strážci galaxie 2, pokud zabodují a jestliže ne, vznikne prostor pro nějakého nováčka. Ale pochybujeme, že by se Strážcům galaxie nevedlo, vypadají lákavě, přestože mluvící mýval a strom, to jsou hodně svérázní hrdinové, které asi některé diváky zaskočí.

Může se tak stát, že ve třetí fázi, kromě Ant-Mana a Wasp neuvidíme žádného nováčka, alespoň ne v hlavní roli, což se může zdát jako škoda, ale určitou útěchou může být to, že společnost Netflix chystá seriály, o postavách Iron Fist, Luke Cage, Jessica Jones plus starého známého Daredevila, kteří se dočkají vlastních projektů a pak se společně sejdou v seriálu Defenders, takže o nové hrdiny od Marvelu úplně ochuzeni nebudeme, nemluvě o tom, že se jistě dočkáme cameo rolí ve filmech z třetí fáze, které budou odkazovat na fázi čtvrtou.

Která postava by si dle vás zasloužila vlastní film?



7 komentářů:

  1. Myslím, že Fáze 3 nebude tolik o pokračováních, ale spíše se soustředí na nové hrdiny.

    Mluvilo se o tom, že by Bruce Banner / Hulk měl dostat svůj film (nebo být v případné sólovce Doctora Strange). Pak se hodně spekulovalo (a pokud se nemýlím, tak to někdo z herců i potvrzoval), že Marvel hledá hlavní hrdinku do sólovky. Tady jsou podle mého dvě možnosti. Když počítám s tím, že Black Widow i Wasp se budou pohybovat po boku jiných hrdinů a jejích sólovek se v nejbližších dnech nedočkáme, vychází mi dvě možnosti na film s hlavní ženskou hrdinkou, Ms. Marvel nebo Spider-Woman. Obě dvě jsou značné ulítlé, ale věřím že Marvelse by si je přizbůsobilo, jako např. Falcona.

    Co se týče pokračování, myslím, že jediné s čím můžeme počítat je Thor 3.

    To jsou moje názory a dál se uvidí :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O Hulkovi bylo řečeno, že se svého dalšího sólového filmu jen tak nedočká a já osobně bych byl tedy hodně překvapený, kdyby Marvel pustil zaběhnuté značky a riskoval s novým hrdiny.

      Vymazat
    2. měly by práva na Spider-Woman?

      Vymazat
    3. Jelikož Spider-Woman nemá se Spidermanem nic společného, tak ano, určitě mají práva. Pohybuje se především v Avengers a je výborná špionka, proto myslím, že by skvěle zapadla.

      Vymazat
  2. Fáze III bude dle mého:

    - Ant Man
    - Doctor Strange
    - Black Panther
    - Další Thor
    - Ženská hrdinka
    - Avengers 3

    OdpovědětVymazat
  3. Já předtím slyšel, že bude filmů 7. Bral bych tyto :
    Ant Man,
    Dr. Strange
    Captain America 3
    Thor 3
    Planet Hulk
    Black Panther nebo Inhumans
    a samozřejmě Avengers 3 + slibované seriály Iron Fist, Luke Cage, Daredevil, Jessica Jones a jejich týmovka Defenders.

    OdpovědětVymazat
  4. Iron Man 4 ve fázi 3 podle mě určitě nebude. Tam je to víc než dost uzavřené a nezdá se, že by v dohledné době Downeyho k něčemu dalšímu ukecali, takže tuhle položku bych rovnou škrtnul. Trojky pro Thora a Kapitána Ameriku jsou naopak víc než pravděpodobné, takže s těmi bych počítal. Pokud tedy má být těch filmů opravdu šest, tak máme spolu s třetími Avengers najisto obsazené čtyři pozice. Zbývají dvě, z nichž jednu jistí potencionálně druzí strážci. Takže pořád zbývá jedno prázdné místo, které v každém případě zabere buď něco nového. Nebo případně ten slibovaný solo film pro Hulka. Osobně to vidím následovně:
    Ant Man
    Thor 3
    Kapitán Amerika 3
    Dr. Strange
    Strážci 2 (či v případě jejich neúspěchu nový Hulk)
    Avengers 3

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.