pátek 17. ledna 2014

Dexter: Spin-off je stále reálnou možností a hádejte, kolem koho by se měl točit

Kultovní seriál Dexter se s diváky rozloučil osmou řadou, ale už před jejím závěrem se mluvilo o tom, že bychom se mohli dočkat spin-offu. V poslední době o něm nebylo nic moc slyšet, ale nyní se k němu vyjádřil šéf stanice Showtime.

V případě spin-offu se samozřejmě nejvíce řešilo, o kom vlastně bude. Nejčastěji se dohady týkaly postavy, kterou ztvárnila Yvonne Strahovski, tedy vražedkyně Hannah, ale padala například jména jako Batista (David Zayas) a pár dalších.

David Nevis ovšem přišel s poněkud překvapivou (nebo možná nepřekvapivou) informací, že spin-off se bude věnovat Dexterovi (Michael C. Hall). To je tedy hodně zajímavá volba, natočit spin-off, ve kterém bude hlavní postavou tatáž, která byla ústředním charakterem v původním seriálu, to není úplně běžné.

Nevis ale tvrdí, že nechce, aby seriál byl jen pouhým pokračováním, divák by měl mít pocit, že jde o nový projekt. A taktéž připomněl, že spin-off vznikne jen tehdy, pokud budou mít tvůrci pocit, že je k tomu dobrý důvod (kdybychom byli cynici, řekneme, že tím důvodem by mohly být peníze...).

Bez Michaela ani ránu

Je sice ještě možné, že hlavním hrdinou může být ještě někdo jiný, ale prezident Showtime trvá na tom, že Michael C. Hall prostě v seriálu být musí a hotovo. Na něm závisí samotná existence spin-offu, pokud Michael nekývne, pak zřejmě nevznikne.

A pokud jde o konec původního seriálu, který nebyl přijat zrovna nadšeně, Nevin ho hájí:
"Základní nástin toho, jak Dextera ukončí, byl vytvořen dobře. Musel obětovat člověka, který mu byl nejblíže a musel odjet. A tímto směrem se ubíral už velmi dlouhou dobu."

Přestože se spekulovalo i o tom, že Dexter v závěrečné epizodě zemře (alespoň některé zdroje tuto možnosti zmiňovaly, dokonce to naznačili i někteří tvůrci seriálu), Nevins to odmítá:

"Upřímně, takový nápad nikdy nezazněl, o tom, že by byl zabit."

Z toho, co David Nevis říká, to vypadá, že pokud vznikne spin-off, tak pravděpodobně s Dexterem v hlavní roli s tím, že děj bude zasazen do naprosto nového prostředí a kolem oblíbeného sériového vraha se objeví úplně nové postavy. Nevins se sice dušuje, že nechce, abychom měli pocit, že sledujeme pokračování Dextera, ale že je nám servírováno něco nového, ale faktem je, že podobný přístup je minimálně hodně unikátní. Párkrát už se něco podobného stalo, ale rozhodně to není běžné a trošku to zavání tím, že Showtime chce z tématu vymačkat, co jen jde, aniž by riskovali a dali prostor některé z jiných postav.

Co si o tom myslíte? My z toho příliš nadšení nejsme, co vy?

7 komentářů:

  1. Ale no tak dvě další sérky třeba z Alijašky, by nebyly k zahození.

    OdpovědětVymazat
  2. Me stve,ze serialy koncej,kdyz klesne sledovanost a ne ze je napsanej od zacatku do konce.Furt se nastavuje a nastavuje a konec se splaca podle toho jak se zrovna vyvinuli charaktery anebo se to splaca tak aby se kdyztak mohlo pokracovat.Proste na prd.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mě podobný přístup štve a Dexter tím natahováním podle mě hodně utrpěl. Strašně nadšenej jsem ale pak byl u Breaking Bad, kde to tvůrci zvládli ukočírovat výborně.

      Vymazat
  3. Nejlepší seriálovej vrah nesoucí jméno Morgan je stejně z jinýho seriálu - samozřejmě Alice. Škoda, že se jí jen tak nedočkáme - narozdíl od jmenovce Morgana

    OdpovědětVymazat
  4. Byl bych nadšený, kdyby se konal spin-off dextera:) byl to nejlepší seriál, co jsem kdy viděl a konec nebyl zrovna nejlepší - buď měl umřít a nebo ho mělo odhalit oddělení, to by podle mě bylo lepší. Doufám, že se to uskuteční, i kdyby to nemělo být tak kvalitní jako seriál samotný...

    OdpovědětVymazat
  5. Seriál Dexter byl a je ten nejlepší seriál.9 série by byla fain. Měl by se ještě shledat se synem a Hannah. Dextera by neměli chytit, nikdy! Tak jak to je, je to dokonalé. Potom bych uvažovala o spin-offu, samozřejmě s Dexterem.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.