čtvrtek 2. ledna 2014

České televizní žně už v lednu! Případy 1. oddělení, První republika a další


Co si pro nás české televize přichystaly už na leden?

Letos nás očividně čeká hojná televizní sezóna a nebudeme k tomu potřebovat americké seriály. Zajímavé to totiž bude i v našem malém televizním rybníčku. Česká televize totiž zahajuje ofenzívu na pozici nejsledovanější televize v zemi hned několik novými formáty vlastní výroby a komerční televize musí jednat, aby nepřišly o diváky. Letos v lednu si tak nikdo nebude moci stěžovat na to, že v televizi nic nedávají. A co přesně, že budou dávat? Na to vám odpoví náš přehled.

Případy 1. oddělení (seriál)

Nový detektivní seriál českého původu by se měl vrátit k tradici Malého pitavala z velkého města. To znamená, že se nám tvůrci budou snažit ukázat, jak se v reálu řeší závažné zločiny a mordy. Parta sympatických vyšetřovatelů bude používat především selský rozum a občas (ale jenom občas) i svoje pěsti.

Podle prvních ukázek vypadá nový detektivní seriál České televize zajímavě. Obsazením Ondřeje Vetchého se nemůže nic zkazit, a když mu záda kryje Filip Blažek, Bolek Polívka a další, tak to vypadá na slušnou podívanou. Do Prvního oddělení můžete nahlédnout vždy v pondělí ve 20:00 (začíná se 6. ledna).

Čtvrtá hvězda (seriál)

Komediální seriál plný herců z Dejvického divadla bude sledovat osudy zaměstnanců jednoho hotelu na periferii Prahy. Majitelka hotelu se ho bude snažit povznést a získat čtvrtou hvězdu do hodnocení, jenomže to by jí její vyčůraný personál v čele s Ivanem Trojanem nesměl podrážet nohy.

Natočit dobrou a vtipnou komedii je v Česku těžké. Natožpak rovnou celý seriál. Přesto si myslím, že obsazení je natolik kvalitní a lidé za kamerou se ve svém řemesle vyznají natolik, aby ze Čtvrté hvězdy byla minimálně příjemná komediální oddychovka. Seriál poběží vždy v pondělí od 21. hodiny, poprvé už 6. ledna.

První republika (seriál)

Česká televize se skutečně vytahuje, protože nám nabízí české Downton Abbey. Nový seriál od tvůrců oceňovaného Vyprávěj se bude odehrávat v bohaté rodině Valentových za první republiky. Dokonce nahlédneme i do první světové války.

První republika je jedním z nejambicióznějších seriálů, které se kdy v Česku vyráběly. Pakliže všechno vyjde, čeká nás skvělý vizuál i propracovaný příběh. První díl si nenechte ujít už 17. ledna od 20:00.

Očima Josefa Klímy (publicistika)

I televize Prima nabídne jednu novinku, a to publicistický magazín Očima Josefa Klímy. Oceňovaný investigativec se po "vyhnání" z Novy vrací zpět na Primu, kde bude připravovat svůj vlastní autorský pořad o současných problémech společnosti. První díl začíná už 22. ledna v půl desáté večer.

Farmář hledá ženu 4, Máme rádi Česko 2, Vylomeniny 2

Prima zároveň už v lednu vrací své poměrně úspěšné a oblíbené pořady. Už počtvrté bude za dozoru Laďky Něrgešové Farmář hledat ženu. Hledání započne 24. ledna ve čtvrt na devět. Toho samého dne od půl desáté startuje druhá řada výborného nachytávkového pořadu Vylomeniny s Tomášem Měcháčkem a Martinem Dejdarem. Osobně si ale myslím, že páteční večer není pro Vylomeniny cílený na mladé diváky nejvhodnější a Prima zapláče nad svou vlastní neschopností vybrat lepší vysílací čas, až získá něco kolem dvou set tisíc diváků.

O den později, tedy 25. ledna od čtvrt na devět, odstartuje druhá řada show Máme rádi Česko, která v první sérii celkem solidně konkurovala SuperStar 2013. Moderátorem by se měl opět stát Libor Bouček, o kapitánech zatím nepadlo ani slovo. Osobně bych vrátil jen Jakuba Prachaře. Fanánek pořadu ničím nepřispíval. milionová otázka však zní, zdali Máme rádi Česko dokáže uspět i v sobotu, kdy diváci Primu dlouhodobě ignorují.

Doktoři z Počátků, Ulice a Ordinace v růžové zahradě 2

Televize Nova žádnou novinku nepřinese, jen bude vysílat nové díly svých osvědčených seriálů. Od 2. ledna Ulici, od 14. ledna Ordinaci v růžové zahradě a od 19. ledna Doktory z Počátků.

Zaujal vás leden na českých televizích? Kdo podle vás nabízí nejlepší program?
 
Foto, video: Česká televize

3 komentářů:

  1. Jsem hodně zvědavý na Českou televizi, má toho opravdu hodně a řekl bych dost kvalitní. O Nově škoda mluvit a Prima uvidíme

    OdpovědětVymazat
  2. Podle ukázek to vypadá, že v máme rádi česko bude Martin Dejdar

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky mam ten pocit, a to bude dobře, Fanánek mi tam vadil

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.