čtvrtek 2. ledna 2014

TOP 50: Nejočekávanější filmy roku 2014, část druhá


Druhá desítka nejočekávanějších filmů roku 2014 je tady.

Včera byla zveřejněna první desítka nejočekávanějších filmů roku 2014, dnes pokračujeme desítkou druhou.

11) RoboCop

Premiéra: 12. února 2014
Žánr: Sci-fi
Popis: Co by to bylo za filmový rok 2014 bez alespoň jednoho sci-fi rebootu? I RoboCop dostane nový slušivý háv a bude se snažit zaujmout diváky i po dvaceti sedmi letech od uvedení původního snímku. Policista Alex Murphy je smrtelně raněn při výbuchu auta. Jeho jedinou nadějí je nová technologie společnosti OmniCorp. Ta dlouhá léta pracovala na systému RoboCop - napůl robot, napůl člověk. A teď má díky Murphymu šanci spustit prototyp. Hlavní role se zhostil méně známý Joel Kinnaman.
Názor autora: V dětství jsem měl rád seriál RoboCop, který se ale dožil pouze jedné řady. Přesto jsem od té doby pořád doufal, že se někdy obrněný bijec na straně zákona vrátí. A on se skutečně vrátí. Trailer vypadá slibně, herecké obsazení také. Tak snad to tvůrci nezvorali a RoboCop nakopne novou filmovou sérii.


12) Vampire Academy

Premiéra: 14. února 2014
Žánr: Upírské fantasy
Popis: Poloviční upírka a bodyguardka Rosemarie a její svěřenkyně a kamarádka princezna Vasilisa se po dvouletém útěku vrací zpět na svou bývalou upírskou akademii. Film je adaptací první knihy bestsellerové série Vampire Academy od Richelle Mead.
Názor autora: Upírskou tematiku mám rád, ale ne každou. Zatím to vypadá, že přesně tenhle film mi nesedne. Svým způsobem to vypadá na drsnější a akčnější Stmívání.


13) Pompeii   

Premiéra: 21. února 2014
Žánr: Historický akční film
Popis: Otrok a gladiátor Milo si musí v den erupce Vesuvu probít cestu umírajícími Pompejemi, aby zachránil svou lásku, dceru bohatého obchodníka Cassiu. Snímek zrežíroval Paul W. S. Anderson.
Názor autora: Prozatím Pompeje vypadají na velkolepý katastrofický snímek, u kterého půjde hlavně o tu destrukci převedenou do 3D.


14) Non-Stop

Premiéra: 28. února 2014
Žánr: Akční thriller
Popis: Letecký maršál Bill Marks během letu z New Yorku do Los Angeles obdrží řadu smsek, v nichž mu vyhrožují, že každých dvacet minut zemře jeden pasažér, dokud se na jistém účtu neobjeví 150 milionů dolarů. Následně se zjistí, že účet je založen pod Marksovým jménem. Jenomže teroristé udělali chybu, když si s Marksem začali zahrávat. Obzvláště, když Markse hraje Liam Neeson.
Názor autora: Liam Neeson už v minulosti prokázal, že mu akční drsňáci jdou. Stísněný prostor letadla navíc může filmu dodat potřebnou atmosféru. Jen se obávám toho, že uvidíme jenom trochu odlišnou variaci již dávno viděného.


15) 300: Rise of an Empire 
Premiéra: 7. března 2014

Žánr: Historický akční film
Popis: Snímek bude dějově navazovat na kultovní "třístovku" z roku 2007. Tentokráte se podíváme i do minulosti Xerxese.
Názor autora: Filmu 300: Bitva u Thermopyl se kdysi povedlo něco nevídaného. Téměř celý snímek byl natáčen ve studiu před zeleným plátnem, střídal zpomalovačky s běžnou rychlostí jako na běžícím páse a příběhově zase tak bohatý nebyl, ale diváky to bavilo a velice rychle se "třístovka" stala kultovní záležitostí. Dokáže podobný úspěch o sedm let později zopakovat i sequel? Zatím si tím moc jistý nejsem.


16) Mr. Peabody a Sherman
Premiéra: 7. března 2014
Žánr: Animovaná komedie
Popis: Animovaná komedie Mr. Peabody a Sherman nám představí mluvícího psa a vynálezce, kterému se podařilo sestrojit stroj času. Následně musí se svými dvěma dětskými kamarády procestovat historii, aby ji dal do pořádku. Hlavní postavě svůj hlas propůjčil Ty Burell, kterého můžete znát jako Phila z Takové moderní rodinky.
Názor autora: Trailer vypadá vtipně, zakomponování dějin do děje také. Uvidíme, třeba z toho bude nejlepší animák roku.


17) Need for Speed

Premiéra: 14. března 2014
Žánr: Akční
Popis: Propuštěný závodník Tobey Marshall se rozhodne pomstít vraždu svého kamaráda Petea, za kterou byl nespravedlivě odsouzen. Jedná se o adaptaci stejnojmenné počítačové hry a za volant se v hlavní roli posadí Aaron Paul z Breaking Bad.
Názor autora: Jelikož Rychle a zběsile je kvůli tragické smrti Paula Walkera pravděpodobně navždy u ledu, bude Need for Speed jedinou náhradou za automobilovou akční sérii. Pokud se jednička nepovede, tak pravděpodobně budeme muset na podobné filmy na nějakou dobu zapomenout.


18) Veronica Mars 

Premiéra: 14. března 2014
Žánr: Drama
Popis: Veronica Mars se po dlouhé době díky Kickstarteru znovu vrací, tentokrát ale ve filmové podobě. Kristen Bell se tak znovu stane mladou úspěšnou soukromou detektivkou. Do čeho se zaplete tentokrát?
Názor autora: Bez mučení se přiznám, že jsem nikdy z Veronicy Mars neviděl více než tři epizody. A nikdy jsem nepochopil, co je na tomto seriálu tak skvělého. Přesto umím ocenit gersto tvůrců, kteří fanouškům dají možnost ještě jednou svou oblíbenou hrdinku vidět v novém dobrodružství. Na druhou stranu si to fanoušci zaplatili sami, tak by to mělo stát za to.


19) Divergent

Premiéra: 21. března 2014

Žánr: Fantasy
Popis: Postapokalyptická podívaná o volbě budoucnosti mladých lidí. Budoucí svět je rozdělený do pětí frakcí, z nichž si mladí vždy musí projít rituálem výběru. Toho dne si každý zvolí svou novou životní dráhu. Buď zůstane ve své dosavadní frakci, nebo přejde k jiné. Film natočený podle stejnojmenného prvního dílu knižní série Veronicy Rothové je nedočkavě očekávaný zejména fanoušky knihy. Bude se líbit i těm ostatním?
Názor autora: Knižní předlohu jsem četl. Nelíbila se mi tolik jako předloha Hladových her, ale špatná rozhodně není. Navíc má obrovský potenciál co se týče filmového zpracování. A očekávání jsou velká, protože vzhledem k úspěchu Hunger Games, se může zrodit další kasovní trhák.


20) Nymphomaniac

Premiéra: 21. března 2014

Žánr: Erotické drama
Popis: Příběh o nymphomance. Co víc k tomu dodat?
Názor autora: Sex prodává a platí to i v tomto případě. Tvůrci se sice budou pokoušet o nějaký ten silný a dojemný příběh, ale ve skutečnosti si jsou moc dobře vědomi, že bez slibovaného velkého množství sexu by neměli příliš mnoho šancí zaujmout.
 

Který z těchto filmů si nenecháte v kinech ujít?

Plakáty

3 komentářů:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. Poslední film je uveden špatně. Nymfomanka je rozdělena na dvě části, první má už premiéru za sebou a druhá přijde do kin zhruba za týden.

    OdpovědětVymazat
  3. Rychle a zběsile u ledu? co si takhle nejdřiv zjistit nějaké info než vypustíte podobnou sračku?

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.