pátek 27. prosince 2013

Guardians of the Galaxy: Kdo je kdo? Představíme vám hlavní postavy



Jedním z dalších filmů, které hodlá Marvel vyslat do kin, je i týmovka Guardians of the Galaxy. V USA jde o velmi oblíbenou partu, kterou není nutné příliš představovat, ale v našich končínách se rozhodně netěší takové oblibě jako například Avengers, X-Meni nebo třeba Fantastická čtyřka. Ale není třeba se bát, že se v postavách nevyznáte, my vám rádi pomůžeme, jsme přece hodné duše.

Star-Lord/Peter Quill (Chris Pratt) - Star-Lord je faktickým vůdcem celého týmu. Jeho otec je mimozemského původu, matka je pozemšťanka. Poprvé se na stránkách komiksu objevil v roce 1976, jeho stvořiteli jsou Steve Gan a Steve Englehart. Sám o sobě nemá Peter žádné nadpřirozené schopnosti, je ale vynikajícím taktikem a zvládá boj se zbraněmi i bez nich. Má také k disppozici speciální oblek, který mu dovoluje létat, zvyšuje jeho sílu a výdrž.


Gamora (Zoe Saldana) - Je jedinou ženskou členkou filmového týmu. Ale nejde o žádnou křehkou květinku, která se spoléhá na to, že ji budou zachraňovat udatní mužové. Její komiksová premiéra se odehrála v roce 1975, kdy ji na svět přivedl Jim Starlin. Gamora je poslední zástupkyní svého druhu a je adoptivní dcerou ikonického záporáka Thanose (ano, toho, který se mihnul v Avengers). Právě on ji podrobil intenzivnímu tréninku, díky němuž se stala rychlejší, silnější, odolnější a pružnější. Její tělesná schránka byla geneticky upravena, díky čemuž se zrychlila její regenerace. Kromě toho je Gamora označována za jednu z nejlepších bojovnic v universu Marvel.

Rocket Raccoon (Bradley Cooper) - Rocket Raccoon je mýval, ano, medvídek mýval, ale nenechte se zmást jeho roztomilým kukučem. Byl geneticky upraven, takže dokáže mluvit. Je také velmi dobrým stratégem a zkušeným uživatelem střelných zbraní. Za jeho vznikem stojí Bill Mantlo a Keith Giffen, kteří ho představili v roce 1976.

Groot (Vin Diesel) - Rocket Raccoon není jediným podivným členem Guardians of the Galaxy, Groot je totiž mluvící strom. Groota vymyslely komiksové legendy Jack Kirby, Stan Lee a Dick Ayers a v komiksech se objevil už v roce 1960. Groot zvládá vstřebat dřevo, díky čemuž se rychleji uzdravuje a zvyšuje se jeho síla. Taktéž dokáže ovládat stromy a velkou výhodou je, že je odolný vůči ohni.

Drax the Destroyer/Arthur Douglas (Dave Bautista) - Drax se ukázal poprvé v roce 1973, za jeho vznikem stojí Mike Friedrich a Jim Starlin. Drax býval člověkem jménem Arthur Douglas, jehož rodina byla zavražděna Thanosem. Ten poté vyrval jeho ducha z lidského těla a vložil ho do nového, silnějšího a mocnějšího, aby vytvořil perfektního zabijáka. Jeho schopnosti zahrnují klasické atributy jako vyšší rychlost, větší síla, odolnost a lepší reflexy, ale také dokáže vystřelovat energetické výboje z rukou.

Yondu (Michael Rooker) - Yondu je jedním ze zakládajících členů původního týmu Guardians of the Galaxy (filmový tým je druhou mutací). Poprvé se Yondu představil v komiksu v roce 1969, jeho "otci" jsou Gene Colan a Arnold Drake. Yondu je původně lovcem z planety Centurari IV. Yondu nemá žádné fyzické nadpřirozené schopnosti, ale jako všichni členové jeho kmene, i on má vlastnost nazývanou šestý smysl, která mu dovoluje vytvářet silné empatické pouto s jinými formami života. Yondu je výtečným lučištníkem.

Rhomann Dey (John C. Reilly) - Rhomann je bývalý vůdce Nova Corps (organizace dohlížející na pořádek ve vesmíru, se kterou spolupracují i Guardians of the Galaxy) na planetě jménem Xandar. Její obyvatelstvo, ale bylo téměř kompletně vyhlazeno. Jako každý člen Nova Corps, i Rhomannovi byly propůjčeny určité superschopnosti pramenící z takzvané Nova Force. Je tak silnější než obyčejný člověk a zvládá manipulaci s energií.

Nova Prime (Glenn Close) - Nejvýše postavený člen Nova Corps, což kromě jiného znamená, že disponuje nejsilnějšími schopnostmi ze všech členů. Nova Prime má tak velkou sílu, že dokáže zvednout předměty těžké několik desítek tun a její možnosti manipulace s energií jsou velmi široké.

Záporáci

Ronan the Accuser (Lee Pace) - Jeden z vysoce postavených důstojníků Thanose, člen mimozemské rasy Kree, který se poprvé objevil v roce 1965 (stvořili ho Stan Lee a Jack Kirby). Ronan je extrémně silný, rychlý, odolný a má výtečné reflexy, taktéž disponuje hromadou technických vychytávek, které mu umožňují stát se například neviditelným. Ronan k boji využívá zbraň, která mu dovoluje manipulovat s kosmickou energií. Ale Ronan není jen horou svalů, má intelekt na úrovni génie a je skvělý taktik.

Korath the Pursuer (Djimon Hounsou) - Spojenec Thanose a Ronana, který je stejně jako Ronan příslušníkem rasy Kree. Korath je poměrně mladou postavou, existuje od roku 1992 (vytvořili ho Greg Capullo a Mark Gruenwald). Korath se podrobil několika genetickým úpravám, díky nim je silnější, odolnější a má větší výdrž. Taktéž umí stopovat živé tvory tak, že dokáže vycítit jejich mozkovou činnost.

The Collector/Taneleer Tivan (Benicio del Toro) - The Collector je jedním ze skupiny extrémně mocných bytostí, které jsou známy jako Elders of the Galaxy. Collectora vymysleli Stan Lee a Don Heck v roce 1966. Collector dokáže manipulovat s kosmickou energií, což znamená, že zvládá po nepřátelích pálit energetické výboje, ale také měnit svou velikost, taktéž má omezené schopnosti změny vizáže a umí nahlížet do budoucnosti. Určitě fajnovou vlastností je nesmrtelnost.

Nebula (Karen Gillan) - Nebula je spojenkyní Thanose. Je poměrně mladou komiksovou postavou, svou premiéru měla v roce 1985, kdy ji na svět přivedli John Buscema a Roger Stern. Ale za pár let své existence si dokázala vybudovat slušnou pověst jako pěkně nebezpečná superzáporačka. Nebula je bezcitná pirátka a žoldačka, která je skvělým stratégem. Některé části jejího těla jsou kybernetické. Kromě střelných zbraní si Nebula klidně vystačí i bez nich, je specialistkou na bojová umění.

Tak doufáme, že jste se od nás dozvěděli něco nového a těšíte se ještě více na Guardians of the Galaxy.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.