neděle 12. září 2010

Trosečník: Večírek s Markem Vašutem

A ja jaj. Tady někdo něco nepochopil. A jsme to podle všeho my, tupí, hloupí diváci, kteří televizi nerozumí.


Musím říct, že už dlouho jsem snil o týdnu jako je tenhle. Napřed nám v neděli na Nově pár odborníků ukázalo, jak se dělá veselá retro show v SuperStar, a protože Prima jak známo nechce být ta druhá, dočkali jsme  se o čtyři dny později podobně vydařeného Trosečníka, v němž drama vygradovalo (Marek si spálil prsty!), emoce tryskaly na povrch (Rácu kousl krab!!!) a znovu jsme viděli světový unikát – upoutávku na upoutávku (příště uvidíte, jak se budou tahat sirky). A smrákalo se tak jako vždy OPRAVDU rychle.

Předčasná rekapitulace

Proč nám Prima nabídla těsně před finálovými díly rekapitulaci dosavadního děje, jejíž obsah se dá shrnout do věty ,,Marek Vašut dovezl Trosečníkům kuřata, chleba a pivo a poklábosil  s nimi u táboráku“ nevím. Ale jsem klidný. On to asi neví ani nikdo na Primě. Zařadit v téhle fázi rekapitulaci, která patří do posledního dílu (případně do nějakého speciálu), je prostě úlet nad úlety. A já teď kvůli tomu sedím u počítače, ústa otevřená, slintám si na mikinu jako Homer Simpson po lobotomii a nevím, co napsat. Nemůžu pochopit, jak je něco takového vůbec možné. Že by Marťani? Nebo Rumburak? Po tomhle bych se nedivil, ani kdybych se ráno probudil a za dveřmi čekal Morpheus a nabízel mi modrou nebo červenou pilulku.

Naštěstí v tom nejsem sám. I jiní trpěli! A snad se nebudou zlobit, když jejich bezprostřední dojmy ze sledování dvanáctého dílu Trosečníka zveřejním. Takže, milý pane režisére, milá paní dramaturgyně, milá osobo, která píšeš Marku Vašutovi do textů slovíčko OPRAVDU, takhle to viděli běžní diváci v jedné diskusi:

Je to fakt trapné, jak dokumentární film s Vašutem....Primáci Survivoru dávaj opravdu na pr...l

Taboracek co? chyba uz len oddiel bavi oddiel a ranne hlasenia.

Mně se líbí komentář... Protože mi ze začátku hodně připomínal povídky Šimka a Grosmana, něco jako "Jak jsem byl na ostrově". Akorát mi tam schází ten humor... :-((

Ještě čekám, kdy si společně zazpívájí Niagáru...Ten dramatický komentář k tomu je k smíchu.

ROFL, ROFL, to je neskutocne... to je tak hutny, udalostami nabity dej...

Vasut se opariiiill... jeziiiiiis.. to je uplne desny.. co budeme delat?? Asi tedkom vyhodi racu, pac on za to mohl.. co to ma bejt.. vzdyt to je uplne na hov.. to je dil... primo primo. uz jsem mohl spat.. misto toho koukam na tu kravinu..

Nikam neodcházejte, ještě uvidíte, komu se zakousnul krab do palce!

Doteraz som neprisiel nato, ci to ma byt vtip, alebo posledne skubnutia v agonii, zufalstvo... to je nieco neskutocne

Ale aspon se slzou v oku zavzpominame na to nejlepsi, co nam Trosecnik prinesl... Vlastne je to takovy rekap, ale otazkou zustava, kdo o nej stal...

Ale je to moc pěknej rekap, jasně. kráásne.. jako jak budou vylučovat ??

Asi kdo sežral víc kuřete.

Vychlipal im aj posledu polievku... kmenova rada a von...

Ted pujdou hrat kamen nuzky papir, pak na schovavnou a jeste si daji hru na honenou a mame viteze. A ve finale si zahrajou piškvorky.. a je koneeeec.. hura

Plameny vítr rozfoukal, a oheň stejně dohořívá...
Každej už zpíval, každej hrál, a písní pořád neubývá...
Tak půjdeme spát... :o))

Pozor, bude sirka v priamom prenose:-) uz nevladzem:-)

No konečně to skončilo!!! Vydrželi jste taky do konce?! Tak to jste splnili dalšího bobříka :-))

Tak toto bylo to nejtrapnejsi co jsem v TV videl.. RADOX: zazili jste opravdove napeti.. Normalne jsem si okousal nehty jak jsem byl nervozni

Smrt Trosečníka

Co k tomu dodat? Prima se dopustila hned několika zásadních chyb, které dokazují, že dramaturgyně Simona Matásková a režisér Tomáš Medek nepochopili naprosto nic. Jen tak mohli zveřejnit materiál, který svou povahou patří na závěr celé show, vystřílet si tak prach pro finále a narušit plynulost vyprávění způsobem, jako kdybyste vypravěče příběhů praštili v nejlepším u táboráku lopatou. O tom, že se příště bude další vyřazený losovat sirkou ani nemluvě, to už Rain Man jako já OPRAVDU nemá šanci pochopit.

Ale abychom byli spravedliví, jako recap tenhle díl fungoval slušně. Vyhmátl řadu zajímavých okamžiků, některé scény podle mě oproti jejich původní podobě podbarvil správnou hudbou a ukázal také, že když Marek Vašut nemusí papouškovat hloupé texty, dokáže být příjemný a normální. Bohužel, tohle všechno se objevilo v tu nejhorší chvíli a působilo to dojmem, že si někdo plete Trosečníka s One Man Show Marka Vašuta. I v Survivorovi sice bývá rekapitulace, ale bývá v polovině příběhu, přináší nové záběry a především je nemyslitelné, aby tady nebo kdekoli jinde moderátor překročil určitou hranici a začal se s Trosečníky před kamerou kamarádíčkovat (dodávám před kamerou:-). Prima zasadila Trosečníkovi poslední ránu, zábava pro ni ale nekončí. Už příště si do téhle mrtvoly s chutí zakope.

Pusťte mě ven! Já chci ven z tohohle Matrixu!

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.