neděle 12. září 2010

Trosečník. René skončil

Na Perlových ostrovech znovu panovala idylka, kterou narušili jen čoklík, banánovník a Marek Vašut.


Po odchodu Aleny panovala v týmu modrých pohoda. Nikdo si nepřipouštěl, že kmen je o jednoho člena slabší – s výjimkou Andrey. Ta tentokrát okomentovala všechno, co se u modrých dělo, místo to dokonce vypadalo, že je Trosečník o ní. Dobře ale poukázala na to, že i když prohrajete v souboji o steřelé lano, podepíše se to na vašem sebevědomí. A že modří tenhle fakt přehlížejí. V reality show jako je Trosečník (Survivor) se přitom tahle pravda ukázala už mnohokrát. Každá prohra má na něco vliv, každý výhra je dobrá.

A tak, zatímco modří teprve dostavovali svoji chýši a René chodil z lovu ryb bez úspěchu, červení měli mnohem víc energie. Z moře vylovili bonbón, rozvalili se pod přístřeškem a cukrovinku nechali kolovat až do úplného vycucání. Frank, Ráca a Martin se také pokoušeli rybařit. A úspěšně. První ryba jim sice ještě z improvizované sítě vypadla, další ale už to štěstí neměla. Zahynula bídnou smrtí. Místo do kotlíku ji ale museli pánové hodit do moře, protože se jednalo o jedovatý kus. ,,Kromě metrovýho žraloka a těchhle ryb jsme tam nic neviděli. A  ani ten žralok už se večer nevrátil,“ konstatoval Martin.

Bílkoviny jsou potřeba
Nejen rýží s pískem a vyvařenými šneky živ je trosečník. Lidské tělo je úžasně vyvážený mechanismus a když začne postrádat přísun bílkovin a dalších důležitých živin, vaše myšlenky se rychle začnou točit jen kolem jediné otázky: Kde co sežrat? Zatímco červení zapracovali na svém rybaření, modrým padl do oka čoklík, který pobíhal okolo jejich tábora. ,,K obědu je u nás dnes, knedlík zelí hnědý pes,“ zářil Otto, který byl myšlenkou na snězení psa postižen nejvíc. ,,Ten pes nemá známku, takže není ničí. Je to volně pobíhající zdroj bílkovin a kořist,“ díval se na celou věc pragmaticky a ostatní ani moc neodporovali. ,,Určitě bych se nechtěla zúčastnit toho, ale pak bych jim ho pomohla vykuchat, rozporcovat a uvařit a asi bych ho i snědla,“ přiznala Andrea.

Jediný, kdo měl s celou situací problém, byl sám pes. Trapně se schovával ve křoví a odmítal naběhnout Ottovi a Norbertovi na kudlu, což mu nakonec zachránilo život. I když těžko říct, jak by to celé dopadlo. Norbert působil dojmem, že by pravděpodobně při vraždě němé tváře omdlel a přišel dokonce s nápadem, že nejlepší by bylo na chudáka psa udělat past, aby si s tím nešpinili ruce. Jestli si psisko dalo dva a dva dohromady nebo ho odklidil štáb, to se asi nedozvíme, jisté je, že víckrát už ho modří neviděli.

Souboj o zelené banány
Nedostatek jídla na ostrově by měly Trosečníkům zajistit souboje o odměnu. Tentokrát byl ve hře uměle zasazený banánovník, na kterém rostlo několik zelených banánů. Vítězný tým si přitom musel odnést celý strom, nikoli jen plody. A to už stojí za to přervat si třeba šlachy! Proti sobě v něm  stanuli Frank a Otto. Jejich úkolem bylo ponořit ruku do ledu a mít ji tam pokud možno přesně deset minut. Nebyla to tedy soutěž o výdrž, ale hlavně o odhad. WOW! Dramatičtější už by snad bylo jen kdyby museli  Frank a Otto vyčůrat do písku co nejrychleji nápis TROSEČNÍK SUCKS.  Ze souboje nakonec vyšel vítězně Frank a červení si do tábora odnesli urvaný banánovník.

Neradovali se  z něj dlouho a po několika pokusech museli nenápadně konstatovat, že neví, co s ním. ,,Je nás na to osm a nepřišli jsme na to,“ shrnul situaci Martin poté, co se ještěrky pokoušely banány uvařit a dužinu z kmene žvýkat.

Souboj o imunitu
Čert vem zpackaný souboj, zelené banány a s nimi Švédy.V Trosečníkovi jde hlavně o to, kdo vypadne z kola ven. Druhý souboj o imunitu znamenal pro oba týmy hodně. Červení si mohli upevnit sebevědomí a hlavně pozici do dalších bojů, modří potřebovali výhru jako sůl především kvůli své psychice. V extrémně náročné zkoušce musely oba týmy dopravit svůj stožár vodou do cíle, kromě toho, že byli přivázání k lanu vytyčujícímu trasu jim ale cestu komplikoval i hustý porost. Drama se ale nekonalo. Hned na začátku totiž René nestihl vystartovat s ostatními spoluhráči, lano ho stáhlo do vody a při pádu se udeřil do hlavy tak, že ho pak ostatní víceméně táhli společně se stožárem. Červení tak bez problémů znovu vyhráli a získali imunitu. A to i přes to, že Bára se při soutěži zranila na noze a musela být po jejím skončení ošetřena.

Kmenová rada
Reného chyba v souboji o imunitu byla tak výrazná, že hlasování na kmenové radě bylo čistou formalitou (přičemž štáb neudělal nic, aby alespoň před kmenovou radou vyvolal dojem, že o krk by mohlo jít ještě někomu jinému – konkrétně Andree). Druhým vyřazeným se tak stal i v průběhu večera ještě pořád znatelně otřesený René.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.