neděle 12. září 2010

Trosečník 10: Nečekaný návrat

Na co chodit kolem horké kaše, řekli si tvůrci Trosečníka a tak na nás hned na začátku vybalili to, co Prima naťukla už v upoutávkách. Bertovi v noci po vyřazení Martina došly síly a ráno oznámil, že končí. Místo něj se vrátil do hry už jednou vyřazený Martin. A když se objevil v táboře na ostrově, ostatní z toho neměli radost. I když správnější by bylo napsat ,,neměly“, protože se to týkalo ženské části kmene. Zatímco Ráca se s Martinem kamarádsky pozdravil, ženy zmlkly a nastalo trapné ticho, které jasně naznačilo, kam se budou vztahy všech zúčastněných ubírat.


Ticho ale netrvalo dlouho, protože Martin se rychle pustil do otevřené konfrontace, v níž se znovu stylizoval do role ,,férového hocha“ a opřel se do holek za ,,zradu“ na kmenové radě. Holky si to ale nenechaly líbit a pro změnu ho obvinily, že byl s Bertem kamarád jen na oko a využíval ho. V následné debatě padaly logické i méně logické argumenty na obou stranách (pravda byla nejspíš někde uprostřed), až se nakonec Ingrid, Iveta a po nich i Hanka a Hedviky zvedly a odešly. Martin si pak ještě za tiché Rácovy přítomnosti vyříkával všechno s Vlaďkou, tihle dva se ale nikdy na ničem neshodnou – takže se jen vzájemně obvinili ze všeho možného a tím to zhaslo.

Jestli Martin využíval Berta cíleně, to se dá jen těžko posoudit, protože jsme nikdy žádnou jejich debatu neviděli (jak to?). Vlaďka i ostatní sice zmiňovali, že Martin před každým hlasováním Berta vždy zpracoval a že to často bylo třeba při sběru krabů, důkazy ale chybí. Něco na tom bude, ostatní si to asi nevycucali z prstu a všichni víme, že Martin není takový, jak se sám vidí. Zda se ale o Berta staral ze zištných důvodů, to si netroufám soudit, protože to ví jen on sám a musí si to vyřešit se svým svědomím (předpokládám, že nějaké má:-).

Souboj o odměnu

Po výživné hádce, která zaplnila celý začátek desátého dílu, přišel stejně výživný boj o odměnu. Soutěžící museli poslepu ochutnávat různé pochutiny a kdo měl nejvíc uhodnutých jídel, vyhrál. Zatímco koriandr nepoznal nikdo, šneci šli trosečníkům o dost lépe, stejně tak i čokoláda nebo limetka, kterou mají na ostrově pořád. Nakonec vyhrál fajnšmekr Martin, který poznal i opečený banán a pravý třtinový rum. A odměna tentokrát stála za to – velká hostina, na kterou mohl Martin pozvat ještě jednoho trosečníka. Neváhal samozřejmě ani chvilku a pozval Rácu.

To, co zpočátku vypadalo tak slibně, se ale v nejlepší tradici českého Trosečníka zase trošku zvrtlo a hostina místy vypadala, jako by byla spíš za trest. Servírované jídlo jako langusta, steak  a bílé víno byly sice vynikající, ale protože začalo hustě pršet, oba Trosečníci je museli jíst v dešti a zimě naprosto promáčení. Na stan nebo přístřešek nezbylo a dost možná ani na loď, která by je převezla na nějaké hezčí místo. Nebo to byl záběr štábu, který se znovu okatě pokusil rozvířit emoce tím, že se celá hostina konala před zraky ostatních trosečníků?

Ať tak či tak, rozvíření se nekonalo. Holky se držely a i když se jim sbíhaly sliny, žádná další reakce z nich nevypadla. ,,Když už jsem to tady vydržela tak dlouho, vydržím i tohle,“ řekla Hanka. Nejen pro ni bylo mnohem horší strávit na ostrově další deštivou a chladnou noc, podle některých dokonce nejhorší noc za celý pobyt. A ráno to nebylo o nic lepší. Déšť pokračoval a do toho přišel boj o imunitu.

Boj o imunitu

Při boji o imunitu tentokrát trosečníky čekal test jejich znalostí vztahujících se k celé show. Jak otázky zněly si můžete přečíst zde. Postupně vypadli Vlaďka, Martin, Ráca, Iveta, Hedvika a ve finále si to rozdaly Ingrid a Hanka. Po dlouhém boji (který jsme neviděli celý, protože byl opravdu dlouhý) pak zvítězila znovu Ingrid.

Pro Martina znamenal neúspěch v boji o imunitu konec ve hře. Mohl se samozřejmě pokusit někoho přesvědčit, ale to udělat nechtěl a protože už při návratu počítal s tím, že zázraky se v téhle hře nekonají a pokud nevyhraje imunitu, půjde domů, vypadal smířeně. S nikým se moc nebavil, odešel na pláž sbírat mušle a čekal na večer. Možná, že kdyby svůj návrat do hry pojal méně konfrontačně, mohl mít alespoň nějakou šanci na přežití, v dané situaci bylo ale pro ženskou alianci rozhodnutí jasné. Je třeba dokončit plán. Kmenová rada tak byla pouhou formalitou,  v níž Martin získal hlasy všech žen a sám hlasoval pro Hedviku, zatímco Ráca dal hlas Ivetě.

V boji o 5 milionů zůstává 6 hráčů, z toho pouze jeden muž. Podaří se Rácovi vymyslet nějakou kličku a utéct katovi z oprátky?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.