neděle 12. září 2010

Trosečník 7: Sloučení

Zapomeňte na Kraby a Ještěrky. Co bylo, bylo, od teď jsou všichni jeden kmen. Nebo ne?



14 dní na ostrově stačilo k tomu, aby řady trosečníků prořídly na polovinu a to především na úkor Krabů. Ti se navíc do boje s Ještěrkami pustili tak, že mezi oběma kmeny vznikla extrémní rivalita symbolizovaná soupeřením dvou nejambicióznějších hráčů – Lukáše a Martina. Sranda, pokud kmeny bojují proti sobě, ale osudové střetnutí, pokud se kmeny mají spojit. A přesně to se stalo.

Zatímco Krabi vyspávali na své pláži kmenovou radu, na které vyřadili Ottu, červení si užívali pohody. Frank sice přiznal, že ponorková nemoc už kmen zachvátila, ale uznal také, že zatím to není tak vážné a nikdo asi nikomu neleze krkem tak, aby si šli při nejbližší kmenové radě po krku.

Potvrdilo se to i  v okamžiku, kdy červení nalezli dopis od Marka Vašuta, který jim oznámil, že mají zrušit svůj tábor, každý si vzít své oblečení a jednu osobní věc a připravit se na spojení kmenů. ,,Jak jsme si řekli, napřed půjdou ti tři,“ oznámil Frank. A vzhledem k tomu, že byl jedním z mála hráčů, který se teoreticky mohl spojit s modrými, bylo jasné, že pokud se nestane nečekaná událost, osud modrých je zpečetěn a půjdou ze hry ,,one by one.“ Go gecko go! Již-ní-kmen – váš- zlej- sen!

U Krabů jako by panovala pohoda. Lukáš, Iveta i Ingrid věděli, že spojení kmenů pro ně znamená nejvyšší stupeň ohrožení. V první chvíli se jim sice sevřel žaludek, rychle se s tím ale vypořádali. ,,Já se jich bát nebudu, ať se oni bojí mě,“ konstatovala Ingrid.

Každý sám za sebe
Jako osobní věci si sebou vzali trosečníci obou kmenů hlavně praktické věci. Ráca mačetu, Frank provaz, Hedvika křesadlo, Martin potápěčské brýle, modří zase kotlík a křesadlo pro případ, že by červení  nechtěli vařit společně. Zbývalo udělat poslední věc. Zbourat přístřešky, které jim po 14 dní poskytovaly jakous takous ochranu před deštěm a spálit všechno, co nebudou potřebovat. První fáze Trosečníka tak definitivně skončila.

Ta druhá začala v okamžiku, kdy museli všichni Markovi odevzdat svá kmenová trička, dostali kozu na dojení a kůzle, materiál na ušití české vlajky a vylodili se na ostrově Mogo-mogo, kde na ně nečekalo nic dobrého. Jak totiž zjistili, nerostly tam žádné kokosy, zato tam ale někdo navezl celou armádu krabů a komárů a pak ještě na obloze otočil kohoutkem. A protože času na stavbu přístřešku bylo málo a na ostrovy padá tma už v sedm večer, prožil nový kmen svoji první noc spíš pod širákem.

Někteří, jako třeba Ingrid vycepovaná ze svého ostrova, spali klidným spánkem, většina červených ale prožila krušnou noc. Bert nespal téměř vůbec, Vlaďka asi tři hodiny, ani Hanka se kvůli krabům lezoucím po hlavě moc nevyspala. Kombinace vlhka, tepla a písečných blech navíc zhoršila už tak vážný stav Bertových nohou, které začaly vypadat jako nohy malomocného.

Boj o imunitu

Už před prvním bojem o individuální imunitu bylo jasné, že červení drží  spolu. Sice se občas hádají tak jako třeba Bert a Ráca při stavbě přístřešku, to jsou ale maličkosti. Zatím pořád platí, že modří musí pryč. Situace dokonce došla tak daleko, že červení ani modrým nedali najíst z toho, co nalovili. Jinými slovy, sloučení kmenů byla jen teorie. Červení o ně nestáli a modří asi neudělali moc pro to, aby tomu bylo jinak. Iveta se sice omluvila Frankovi za to, že mu při výměně ostrovů zkrátila kraťasy, ale zase se pohádala s Martinem, jehož hlas je mezi bývalými Ještěrkami slyšet.

Boj o imunitu soudržnost červených potvrdil. Střílelo se v něm z praku na terče protihráčů. Každý hráč měl tři své terče a ten, kdo je měl všechny rozbité, z boje o imunitu vypadl. Pravidla dávala alianci červených výhodu a ti ji také využili. Lukáš vypadl jako první a obdržel černý šátek, kvůli kterému by při případné rovnosti hlasů na kmenové radě musel hru opustit. Vzápětí ho sice následoval Martin, hned po něm ale červení vystříleli Ivetu a Ingrid. Do finále se nakonec nedostali favorité, ale Hanka s Hedvikou. Poleno imunity nakonec skončilo u Hedviky.

Pro Lukáše znamenal boj o imunitu hned dvě věci. Věděl, že není v bezpečí a věděl, že musí jednat, protože na špalku je jeho krk. Při chytání ryb se proto pokusil domluvit s Hedvikou, ta se z toho ale vyvlíkla. Lukáš nepochodil ani jinde. Zkoušel to dokonce i u Berta, ten mu ale jasně řekl, že udělá, co mu řekne Martin. Lukášovi tak nezbylo než doufat v zázrak a psychicky se připravit na nejhorší.

Na kmenové radě se sice ještě pokusil vnést rozkol mezi červené Marek Vašut poznámky mířenými na konflikty s Martinem, to se ale nemohlo setkat s úspěchem. Jak jsme sami viděli, většina červených se shodla na tom, že Lukáš musí ze hry ven a Vlaďka na kmenové radě dokonce jasně řekla, že dokud bude v kmeni nějaký ex-modrý, není co se hlasování týče co řešit. A měla pravdu. Prvním vyřazeným po sloučení kmenů se stal Lukáš. Bude ho příště následovat další z modrých nebo červení překvapí sami sebe?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.