neděle 12. září 2010

Trosečníci jsou zpátky

Natáčení skončilo, teď se bude stříhat, uvedla Michaela Broscheová z Primy. Co to znamená?


Znamená to, že od začátku července, kdy Trosečníci odlétali do Tichomoří, uplynul zhruba měsíc. Trosečníci odlétali kolem 4. července a z Perlových ostrovů zamířili domů už v úterý 2. srpna. Jejich cesta přitom vedla přes Panama City, Caracas a Paříž a do Prahy dorazili až v pátek odpoledne. Pokud jim však cesta na Perlové ostrovy trvala podobně dlouho, samotné natáčení probíhalo nějakých 27-29 dní a to je ve srovnání s 39 dny, které jsou běžné v americkém nebo anglickém Survivorovi bída.

Nejde přitom jen o to, že čeští Trosečníci si nehrábli na dno svých sil ani zdaleka tolik jako ti američtí (pokud to Američané nefixlují, což je, buďme realisté, taky možnost), ale že to ovlivňuje i samotný průběh hry.

Jen jeden může přežít

Trosečník je postaven na tom, že zpočátku spolu bojují dva kmeny po osmi lidech. Kmen, který prohrává zkoušku o imunitu, pak musí ze svého středu každé tři dny jednoho člověka vyhodit. Když řady soutěžících prořídnou (zhruba  v polovině hry), nastává ,,merge“- sloučení. Tehdy začínají hrát všichni už jen sami za sebe a bojuje se o individuální imunity.

Pokud natáčení probíhalo na menší ploše dnů, muselo se vyřazovat doslova na běžícím pásu každý druhý den. Za každých 48 hodin tak museli soutěžící absolvovat dvě zkoušky (o jídlo a o imunitu), vyřazování a mezi tím ještě najít čas na odpočinek a vytváření aliancí. Bude to na rozehrání dramatu stačit?

Čeká nás hit nebo propadák?

Když si k tomu připočtu některé další věci, které si zatím nechám pro sebe, abych je otřískal  Primě kolegiálně o hlavu jen v případě, že se na Trosečníkovi podepíší negativně, mám z první fáze smíšené pocity. Nic to ale neznamená. Z toho, co vím, se na ostrově minimálně pár zajímavých věcí stalo a střižna je mocná čarodějka, takže držme palce, ať to dobře dopadne. Zmastit velkou reality show trojku Pop Idol (ČHS), Big Brother a Survivor (Trosečník) by byl světový unikát.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.