pondělí 8. července 2019

Tržby: Spider-Man: Daleko od domova si dosvištěl pro rekord!

V  SONY panuje spokojenost, takováhle čísla nedali od Raimiho Spider-Mana 2.

Spider-Man: Daleko od domova v USA za šestidenní ,,prodloužený víkend" (kvůli Dnu nezávislosti startoval netradičně už 2. července) utržil skvělých 185 milionů dolarů, což je rekordní číslo. Až dosud za šestidenní cyklus urval nejvíc Spider-Man 2 v roce 2004 - 180 milionů. Z tohoto pohledu by sice po patnácti letech mohla být čísla větší, ale vzhledem k tomu, do jakých sraček v průběhu let SONY Spider-Mana dostali, je to jasný vzestup.

Co se samotného 4. července týče, Spider-Man udělal 25,1 milionů, což je druhý nejlepší výsledek po prvních Transformers v roce 2007 (29 mil.).

Předcházející Spider-Man: Homecoming utržil za klasický víkend 117 milionů a celosvětově měl na konci své poutě kiny 880 milionů. Daleko od domova je po 10 dnech promítání ve světě na úžasných 580 milionech. V SONY se tak může bouchat šampus, synergie s Avengers nepochybně pomohla a vyhlídky jsou růžové i do budoucna.

Spider-Man má u diváků hodnocení A a v klíčové cílovce pod 35 let dokonce A+, což mu dává solidní šance na dlouhý a zdravý pobyt v kinech - a to i v IMAX kinech. Minimálně během 17 dnů do doby, než dorazí Lví král, tak bude sbírat dolary a pomůže SONY zahojit i rány po propadáku Men in Black International. Ten jsem mimochodem onehdy viděl a kladu si jedinou otázku: Jak může někdo v Hollywoodu natočit za 110 milionů dolarů sci-fi komedii, ve které jsou stěží 3 vtipy? A řekněme si na rovinu, to že je Chris Hemsworth vtipný jako Thor ještě neznamená, že to je rozený komik.

Už jste Spider-Man: Daleko od domova viděli a co na něj říkáte?

1 komentářů:

  1. Velmi dobré. Velmi. Homecoming v Evropě, kterej je ještě o něco víc Marvelovka, než předchozí díl. Přemýšlel jsem, jestli nesepsat recenzi, ale on ten film dostane koule přesně ve chvíli, o který pořádně nejde bez spoilerů mluvit. :D

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.