pátek 31. května 2019

Potvrzeno! Novým Batmanem je Robert Pattinson! Proč je to dobře?

Matt Reeves měl koule a udělal to. Do role mladého Bruce Waynea obsadil herce, kterého dobrá půlka mužského publika stále ještě nesnáší za jeho účinkování ve Twilight.

Samozřejmě, hodně do toho měli co mluvit i lidé z Warner Bros. A ti si zřejmě řekli, že herec, který je stále ještě populární u hromady žen bude větším komerčním přínosem než Nicholas Hoult, který tak nějak neurazí ani nenadchne nikoho. A kvůli tomu, že Batmana hraje Pattinson, asi k blokádě filmu od mužské části publika nedojde, takže je to spíš vítězná sázka.

A vlastně to je celkově dobrá volba


Pattinson byl po Twilight (bylo mu 22 když hrál v prvním dílu) v úplně stejné pozici, jako Leonardo DiCaprio po Titanicu (tomu bylo 23). Pamětníci si určitě dobře vybaví, jak moc se mužská část publika dlouhodobě DiCapriovi posmívala a brala ho za cukříka, který je na světě jen proto, aby se s ním tapetovaly dívčí pokojíčky. Nepomohlo mu dokonce ani to, že v té době měl za sebou už famózní výkon v Co žere Gilberta Grapea? Prostě jsme mu nakládali a trvalo to dost dlouho, než se to naprosto překlopilo. DiCaprio musel odehrát několik zcela protikladných rolí (a skolit hned několik luxusních modelek), než se pro muže stal plně akceptovatelným hercem a živoucí legendou. Talent naštěstí zvítězil před předsudky a Pattinson posledních několik let jako by DiCapria kopíroval. Zas a znovu si vybírá takové role, aby přesvědčil, že to s hraním myslí vážně (Tulák, Cosmopolis, Ztracené město Z, Dobrý časy, Dáma, The Lighthouse) a že Twilight prostě pro něj byla jen jeho šance, jak se v Hollywoodu chytit - odrazový můstek k něčemu, co opravdu chce. Jeho Titanic. Už přesvědčil (stejně jako kdysi DiCaprio) dokonce i Christophera Nolana a ve 33 letech hraje v jeho nejnovějším filmu Tenet. DiCapriovi bylo v Počátku 36 let. A když se  nebojí Nolan, nebojí se ani Warneři (kteří s Nolanem mají dobré vztahy).

Rozhodnutí padlo včera na základě kamerových zkoušek, které natočili oba herci a přestože Hoult byl velmi dobrý, Pattinson byl lepší. Jednání o finální smlouvě, která bude mít nejspíš opci na další dvě pokračování, začnou okamžitě a my už můžeme jen čekat, jak velkou stopu ve filmovém světě tohle rozhodnutí zanechá. Za sebe dávám palec nahoru. Batmanovi vždy nejvíc slušela kontroverzní rozhodnutí a odvážné tahy. A Pattinson má nejen herecký talent, ale pořád si v sobě nese i kus té správné temnoty, kterou žádné Svítání nemůže rozehnat. Má ,,ústa surovce" , která měli i Keaton a Bale a má pronikavý pohled, kterému před lety podlehly miliony fanynek. A já tipuji, že nakonec mu nejspíš podlehnou i miliony fanoušků.


6 komentářů:

  1. Tak pronikavý pohled si teda představuju jinak. Na mě naopak patyzónův výraz vždycky působil retardovaně, nebo přinejmenším ospale, jako by zrovna vylezl z pelechu po řádné pařbě. Za mě je tahle volba, zvlášť po Baleovi, směšná. A to nejsem chlap.

    OdpovědětVymazat
  2. hm, tohle radeji minu, nemyslim si, ze je dobry herec a uz vubec se na takovou roli nehodi....

    OdpovědětVymazat
  3. Já z toho taky zrovna neskáču nadšením do stropu, ale rozhodně lepší volba než Hoult a třeba Bale je naprosto příšernej, přesto Nolanova trilogie a především druhý díl je fenomenální. Vzpomenu si na kontroverzi kolem Aflecka a nakonec to bylo to nejlepší, co na filmu bylo. Takže se toho vůbec nebojím a dávám Robertovi šanci. A celkem se i těším :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. V čem je Bale ,,naprosto příšernej"? To by mne celkem zajímalo..

      Vymazat
  4. Z Afflecka jsem měl taky strach ale nakonec to zvládl skvěle. Tak uvidíme i když doufám že se Ben vrátí.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.