úterý 7. května 2019

Potvrzeno! Čekají nás tři nové Star Wars filmy, ale počkáme si na ně

Disney a Lucasfilm zveřejnili plánovaná data svých Star Wars premiér pro následující období.

Drží se ale toho, co oznámili po neúspěchu Sola - že zvolní, aby fanoušci neměli pocit, že je toho příliš. Koneckonců jedno z kouzel Star Wars bylo v tom, že každý z těch filmů byl událostí a těžko mít událost každého půl roku nebo rok.

Nového filmu se tedy dočkáme až v roce 2022 a pak následně každé dva roky vždy v předvánočním období, které se už osvědčilo. Přesněji:
16. prosince 2022,
20. prosince 2024 a
18. prosince 2026.

Co to ale bude za filmy?

Je téměř jisté, že jedním z nich bude první díl trilogie, kterou chystá Rian Johnson a která by nás měla zavést do nových koutů Galaxie a přinést zcela nové věci. Lucasfilm zkrátka oceňuje Johnsonovu originalitu a odvahu - bez té by tahle značka nejspíš časem umřela a naštvaní fanoušci to třeba jednou také uznají.

Druhým kouskem bude film z trilogie, kterou chystá GoT autorská dvojice David Benioff a D. B Weiss. Nebylo to zatím potvrzeno, ale podle všeho dělají na filmech inspirovaných KOTOR - herní sérií Knights of The Old Republic. Ostatně i sama Kathleen Kennedy přiznala, že něco takového se chystá, takže je pravděpodobné, že mluvila právě o jejich projektu.

Co bude ale třetím filmem? Něco nového? Animák? Některý ze spin-offů, které teď mají červenou? (Obi-Wan? Yoda?). A nebo s odstupem čtyř let pokračování filmu, kterým se bude v roce 2022 vykopávat? Na odpovědi si počkáme, šance že by šlo o tři filmy z jedné trilogie je ovšem malá a Disney o těchto filmech ani jako o trilogii nemluví.

Fanoušci Star Wars ale nemusí být smutní, i do té doby se budou mít na co dívat, protože na Disney+ nás čeká seriál Mandalorian. A protože pod Disney nově spadá i 20 Century Fox a Avatar, vypadá to, že Vánoce budou dalších skoro deset let dál pod nadvládou myšáka, který bude pravidelně mezi Avatarem a Star Wars ,,přepínat".

9 komentářů:

  1. Prosímvás..... co vám přijde originálního na Posledním Jedim? Myslím ten film. Živě si vzpomínám jak tu někdo v recenzi k tomu filmu napsal "nejlepší star wars od impéria".... wtf to jako vážně? The last of the jedi (2017) byl příšernej hroznej film, kterej například epizodě 2, Klony Útočí nesahá ani po kotníky. Vždyť v posledním Jediovi nedávalo smysl vůbec nic. Mark Hamill se za to stydí. Nebyl tam žádnej souboj na světelný meče.... to proti těm červenejm panďulákům nepočítám.... herci (kromě Hamilla) byli hrozní. Příběh byl strašnej nesmysl. Vždyť v tom filmu nebylo dobře vůbec nic!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Už se jednou provždy smiřte s tím, že kromě vás hlasitých hejtrů byli i lidé, kterým se to líbilo. A líbilo se mi právě to, jak vám (nám) Johnson nedal nic z toho, co jste (jsme) čekali, aniž by přitom Abramsovi znemožnil, aby vám (nám) to nakonec dát nemohl. Je to podle mě součást sinusoidy a věřím, že se zúročí právě až s Abramsovým filmem.

      Vymazat
    2. Pan Franta, sice sa (tazko) zmierujem s myslienkou, ze naozaj existuju ludia, ktorym sa ten film pacil - ale nic to nemeni na tom, ze rovnaky zazitok by vam dal generator nahodnych cisiel. Ten film bol proste zo scenaristickeho hladiska paskvil.

      Vymazat
    3. Prostě nebyl:-) Je to věc názoru, já třeba dodnes nepochopil, co na tom všem těm haterům tak vadí, dokonce jsem se i slušně několikrát ptal a nikdy jsem normální odpověď nedostal. Nečekám tady teď výpis od vás, ale kdyby sem zcela vážně někdo dal link na nějaký rozumný článek/analýzu, která podle něj ty chyby sepisuje, tak bych byl vděčný.

      Vymazat
    4. Tych analyz co popisuju chyby, su cele kvanta, a ja s nimi celkom suhlasim. Ale rad vypichnem svoje "oblubene":

      1. Novy star wars: Nove postavy su NUDNE. Kylo Ren je jednak slaby, jednak hlupy. May Sue Rei je jednak najsilnejsia, jednak najmudrejsia a celkovo bez akejkolvek charakterovej chyby.
      2. Novy scenar: V TFA bol ako-tak, v TLJ bol HLUPY. Admiralka mala hlupy plan, ktoreho prevedenie bolo hlupe. Bezvysledny arc s kasinom bol hlupy. Humor bol hlupy.
      3. Stare Star Wars: toto bolo uplne sklamanie. Stare postavy aj svet boli zneuzite. Preco bol stary Luke taky neschopny jedi? Preco by zabijal vlastneho synovca? Preco boli Lea so Solom taki neschopni rodicia? Preco vlastne po pade imperatora pokracuje rebelia, ked po ep.6 drzali vsetky tromfy v rukach povstalci?
      A zas nechcem byt konzerva - toto vsetko vyssie nemusia byt ZLE idey. Ale musia byt scenaristicky doveryhodne podane, vysvetlene. Ale oni vysvetlene neboli vobec, jednoducho "sa stali" lebo sa to hodilo do deja epizody 8. Logicky dosledok pre divaka je jediny - podla noveho Star Warsu epizody 4-6 nemaju vyznam, ich ciny, zivoty ani vysledok nie su dolezite.

      Ale ludia maju ovela radsej epizody 4-6 ako epizodu 8, takze tento discord vo fan base len tak lahko neumrie ...

      Vymazat
    5. Lukasi F. vy se uz konecne jednou pro vzdy smirte s tim, ze problem novych star wars neni v jejich cetnosti, ani to, ze ubohy Solo nevysel na Jeziska nybrz v pulce roku. Ty sw filmy pod disnym jsou proste sragora, ktera lidi nebavi. Marvel chrli filmy jak na bezicim pase, letos dokonce mesic po sobe a oba vydelaly pres miliardu. SW vydelavaji uz jen z nostalgie a Solo ukazal, ze i s tim je nyni konec. Kdejaky scifi film ma dnes zajimavejsi universum a lokality, charaktery, pribeh i efekty nez tyhle nove hvezdne valky (da-li se jim jeste tak nazyvat, puvodni kouzlo a dusi z nich totiz nevnimam). Disney samozrejme nemuze priznat "nevime jak znacku uchopit, nedari se nam a tocime slataniny" a tak se snazi uchlacholit divaky pohadkou o spatnem nacasovanim. Videt Sola na vanoce z nej preci neudela lepsi film...

      Vymazat
    6. Já jsem někde tvrdil, že Solo je dobrý film, který pohořel na tom, že byl v blbém termínu? Za mne Solo kvalitativně průměr (a ten termín tomu nepomohl komerčně stejně jako x jiných věcí v čele s obsazením) a totéž některými fany opěvované Rogue One, kde byl hezký celkový záměr, ale závěrečná přestřelka mi přišla jak z Naked Gun:-D Že by postavy v nových Star Wars mohly být lépe napsané se určitě shodneme, ale jsou to Star Wars, moje dětství a protože to neberu tak vážně (nejde o život, jde o zábavu) a SW mám rád, tak jim ledacos prominu - dokud mne vyloženě neserou:-)

      Vymazat
  2. co to je za módu schovávat se před kritikou za " je to věc názoru", špatně napsaný to je, to je prostě fakt, ale jestli se Vám to i přesto líbilo je subjektivní, tudíž názor...
    abramsovu už tak prachbídnou práci(katastrofální worldbuilding zničil moje osobní naděje, alespoň pár světlejch míst bylo okopírováno s rozumem), ovšem johnson akorát pošlapal, a navíc úmyslně (jeden příklad za všechny -> porovnej scény Huxe z force awakens vs. last jedi)
    znásilnění interní logiky a podvracení očekávání jenom proto bejt šokující, nebo překvapivý se nerovná originalitě natož kvalitě
    na YT najdeš kanál jménem MauLer s rozborem na 3 části, zde link na part 1: www.youtube.com/watch?v=vw7pcCj0ORk
    co se týče košťat Benioff/Weiss, co asi můžeme čekat od lidí se zářezama jako X-Men Origins: Wolverine, nebo taky -> https://www.youtube.com/watch?v=ahoHDU0T44I (GoT s08e04 spoilers!?)
    chudák abrams musí kvůli kvůli johnsonovu writing failu hyperprostorovejch kamikaze proporcí dělat 40ti letej ret-con atomizovaný mrtvoly z hlubin vesmíru :-D (tolik k tomu co kdo komu umožnil a neumožnil)

    OdpovědětVymazat
  3. last jedi je totální sračka a jestli dají nový trilogie Ruin Johnsonovi a Dumb and Dumberovi tak je to konec StarWars

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.