sobota 2. února 2019

The Batman: Pět věcí, které už o filmu víme

Na film si ještě počkáme, základní obrysy už se ale rýsují.


1) Film bude mít detektivní zápletku. Matt Reeves bude pracovat s dnes už trochu pozapomenutým Batmanovým označením World Greatest Detective - nebo na něj aspoň bude nepřímo odkazovat. Nečekejte ovšem film ve stylu Hercula Poirota. Jde pořád o temný blockbuster mixnutý  s filmem noir, v němž Batman využije i své dedukční schopnosti, peníze a laboratoře k tomu, aby se padouchům dostal na stopu. Je to prvek, který filmy zatím spíš ignorovaly, přestože nabízí spoustu zajímavých situací.

2) Batman bude ve filmu mladší. Reeves ale zatím neupřesnil jak moc. Otazník visí také nad tím, jak moc má jít o skutečně mladší verzi Affleckova Batmana. Reeves totiž tvrdí, že film bude součástí současného DCEU, tím že se odehrává v minulosti bude ale hodně fungovat i jako samostatný film. Warneři se navíc v poslední době přiklonili k tomu, že nebudou kopírovat propojený svět Marvelu za každou cenu. To znamená, že Reeves může nakonec zjistit, že ho DCEU omezuje a odkloní se od něj. A nebo DCEU z nějakého důvodu naopak potřebuje využít.

3) Čeká nás hned několik padouchů současně, protože Batman se podle Reevesových slov utká s galérkou Gothamu. To by mohlo znamenat návrat Jokera a jeho spřáhnutí se například s Riddlerem, novou Catwoman, Two-Face nebo Penguinem tak, jak tomu bývalo kdysi ve starém seriálovém Batmanovi. A nebo půjde Reeves po nějakých menších jménech a překvapí?



4) I když vše výše uvedené by mohlo dělat takový dojem, film nebude vycházet z komiksu Franka Millera: Batman: Year One, který patří k oblíbeným batmanovským komiksům nejen Matta Reevese.

5) Premiéra byla stanovena na 25. června 2021. Ve stejném roce nás čekají podle současného plánu ještě dva DC filmy - 21. května dorazí Super Pets a 6. srpna The Suicide Squad Jamese Gunna.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.