pondělí 19. března 2018

Tržby: Black Panther ve stopách Avatara! A jak si vede Tomb Raider?

Už pátý týden po sobě se Black Panther udržel na vrcholu žebříčku návštěvnosti amerických kin.

To se naposledy podařilo před necelými deseti lety Avatarovi (2009) a před tím opět před deseti lety Šestému smyslu (1999). Black Panther je tak teprve třetím filmem za posledních 19 let, který něco takového dokázal.

Za uplynulý víkend tento - v tuto chvíli obří hit - utržil dalších 27 milionů dolarů v USA a jen tam má celkové tržby neuvěřitelných 605,4 milionu dolarů. Je díky tomu sedmým nejúspěšnějším filmem historie na americkém trhu.

Ze světa  má celkem 577,1 milionu, z toho jen z Číny 96. Celkové tržby Black Panthera tak dělají neuvěřitelných 1,183 miliardy dolarů - víc než Captain America: Občanská válka (1,153) nebo Mimoni (1,159).  V celosvětových historických tabulkách je už na pozici 14 a to ještě něco přihodí v následujících týdnech.

Tomb Raider si ve srovnání s Black Pantherem vede hůř, 23,5 milionu dolarů z USA je málo, naštěstí po přičtení služeb ze zbytku světa je film na 126 milionech. Při udávaném rozpočtu 94 milionů to bude ještě chvíli trvat, než bude film v černých číslech, ale doufám, že se mu to podaří a dostaneme ještě druhý díl. Mám k nové verzi sice výhrady, celkově jsem se ale bavil (nejspíš i díky tomu, že jsem spoustu starších Tomb Raiderů odehrál) a chtěl bych vidět, jak to Alicii Wikander sekne se dvěma pistolemi v akci.

Už jste viděli Black Panthera? A co říkáte na Tomb Raidera?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.