pátek 10. listopadu 2017

Liga spravedlnosti: První reakce ze zámoří! Dostaneme konečně další dobrý DC film?

Justice League už dělí pouhý týden od premiéry. Embargo na recenze stále trvá, ale twitterové účty už se hemží názory a prvními dojmy novinářů, kteří film viděli. A co si o něm myslí.

,,Je tam spousta věcí, které bych změnila, ale podstatné je: Užila jsem si to! Viděla jsem tenhle tým dohromady a bavila jsem se. Ezra Miller si ho krade pro sebe a samozřejmě Wonder Woman je skvělá."

,,Liga spravedlnosti je v mnoha věcech slabá a má dost slabé počítačové efekty, ale má srdce a pozitivní náladu, která funguje. Celkově jsem se dobře bavil a už se těším, až tyhle hrdiny uvidím znovu."

,,Už jsem to viděl dvakrát. Je to zábavný superhrdinský film. Vtipný, ale pořád o superhrdinech. Připomíná mi Justice League Unlimited. Skvěle rozehrané vztahy mezi hlavními hrdiny, ale je tu problém s hlavním padouchem (nikoliv však horší než mají marvelovky)."

,,Na ty, kteří si stěžovali, že DC filmy jsou moc temné, čeká v tomhle filmu světlo."

,,Je to film, který je velmi dobrý co se týče postav a slabý co se týče příběhu. Takový mix ne úplně vydařených věcí, který zachraňují herci a díky kterým jde o zábavný příspěvek do DCEU."

,,Pokud od toho filmu čekáte, že uvidíte své oblíbené superhrdiny využívat své schopnosti a být takovými frajery, jako jsou v komiksech, dočkáte se maximálně. Je tu hodně akce. Hodně superhrdinské akce."

,,Je to zábava. Postavy si užijete a oblíbíte, herci mezi sebou mají skvělou chemii. Vypadá to jako Snyderův film, ale dialogy a celkový pocit je spíš jako od Whedona. Najde se to řada problémů, ale dobrá zpráva je, že ve výsledku je to zábavný film. Jestli vás nebavilo BvS, tohle vám dá na něj zapomenout."

,,Příběh je o ničem, pocit světa v ohrožení nefunguje a stejně tak padouch. ALE hrdinové jsou skvělí, zábavní a je tu až překvapivě hodně dobrá práce s postavami. Ne že bych byl nadšený, ale je tu dost dobrých věcí, abych budoucnost viděl růžově."

,,Lepší než byste čekali, i když úplná trefa do černého to není. Vztahy mezi hlavními hrdiny a jejich slovní přestřelky jsou skvělé. Film dostává DCEU na správnou kolej. A Flash a Aquaman si ho kradou pro sebe. Cyborg a hlavní zloduch jsou slabé články."

A tak dál a tak podobně. Zjevné je, že ať už za to může Whedon nebo ne, do Ligy spravedlnosti se podařilo zřejmě dostat spoustu slovního pošťuchování mezi členy Justice League. A že je tu hodně akce, ve které využijí své schopnosti. Příběh, na který je to celé naroubované, je zřejmě naprosto nenápaditý a stejně tak i padouch, tam se ale dalo tak jako tak čekat nejméně překvapení. Mnozí se shodují na tom, že nejlepší je Flash, padají ale i oslavné ódy na Aquamana, Wonder Woman i Bena Afflecka. Stranou tak zůstává pouze Cyborg (a počítačově umazaný knír Henryho Cavilla). I tak to ovšem vypadá nadějně, teď jde jen o to, zda je to další z těch filmů, na kterých se - co se kvality týče - letos Evropa neshodla s Amerikou a nebo jestli to bude víceméně konsenzus tak jako třeba v případě Thora.
  

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.