čtvrtek 2. listopadu 2017

Exploring Movie Studios: První seriál z produkce ČSFD

Oblíbená česká filmová databáze udělala další krůček ve svém vývoji a přichází se seriálem, na jehož první díl se můžete podívat už dnes. Co vás čeká?


Čtyřdílný seriál s názvem Exploring Movie Studios: Warner Bros. Studios je naprostou raritou a novinkou na českém internetovém poli a diváci si jeho epizody budou moci vychutnat v průběhu listopadu. Zakladatel portálu a také tvůrce seriálu, Martin Pomothy, se exkluzivně dostal s kamerou přímo do kalifornských Warner Bros. Studios, což běžně není absolutně možné a získal tak unikátní záběry z tohoto studia, které je domovem například Batmana, Supermana či Wonder Woman.

Natáčet kamerami v kalifornských Warner Bros. Studios, včetně lokací na jejich “guided tour” je přísně zakázáno. Týmu ČSFD.cz se ale podařilo nejen získat povolení pro natáčení, ale navíc dostali k dispozici nejlepšího z průvodců, amerického herce a moderátora Johna Kourounise, který Martina Pomothyho a herečku Terezu Srbovou po studiích provedl.

Z původně zamýšleného úletu ve stylu youtuberských videí se vyklubal profesionální čtyřdílný seriál Exploring Movie Studios: Warner Bros. Studios, který bude v průběhu listopadu zveřejněn exkluzivně pouze na ČSFD.cz, a to při příležitosti uvedení filmu Liga spravedlnosti do českých kin, protože Warner Bros. Studios jsou domovem všech Batmobilů, Batpadů a původních kostýmů herců hrajících postavy DC Comics - od batmanovek a Supermana, přes Sebevražedný oddíl až po Wonder Woman.

Seriál divákům ve čtyřech dílech představí exteriérové lokality, ve kterých se natáčely klasiky s Jamesem Deanem nebo nedávné seriálové hitovky jako Prolhané krásky. Dále interiérové exhibice rekvizit a kostýmů z DC Comics a Harryho Pottera i Fantastických zvířat, stejně tak největší skladiště rekvizit na světě čítající přes půl milionu artefaktů k zapůjčení pro natáčení. Jeden z dílu bude věnovaný naprosté novince Warner Bros. Studios Tour nazvanou “Stage 48: Script to Screen” - interaktivní naučnou výstavu, která na konkrétních příkladech vysvětluje jednotlivé etapy filmařského procesu od scénáře a storyboardů až po výrobu vizuálních efektů v postprodukci.

“Dokument jsme připravili především pro filmové fanoušky, kteří zatím neměli možnost navštívit Warner Bros. Studios osobně. V oblasti Los Angeles nabízejí podobné prohlídky
i další  studia, Warner Bros. si ale v posledních letech po přidání novinek do jejich Tour hodně šplhli,” komentuje autor seriálu Martin Pomothy.

První díl s názvem Any Town Square & Backlot Exteriors bude na ČSFD.cz zveřejněn ve čtvrtek 2. listopadu 2017 a diváky zavede například do exteriérových lokací, kde se natáčel Jurský park nebo Poslední samuraj. Druhý díl s názvem The Archive & Prop House bude uveden 9. listopadu, třetí díl Picture Car Vault & Stage 48 budete moci shlédnout od 14. listopadu a čtvrtý díl Stage 48: Script to Screen bude mít premiéru ve čtvrtek 23. listopadu. Všechny epizody najdete na hlavní stránce ČSFD.cz nebo v profilech jednotlivých epizod.

Seriál vznikal v dubnu 2017 a spolupracovali na něm Martin Pomothy, herečka Tereza Srbová, kameraman Daniel Bordvoský a kameraman Chase DuBose.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.