čtvrtek 24. srpna 2017

Co se děje s DCEU? Warneři čachrují s projekty, Batman nebude napojený na JLA? AKTUALIZOVÁNO

Warneři ohlašují den za dnem další a další projekty, ale současně šokují jejich pojetím.

Nejprve oznámili, že chystají origin Jokera, který bude v produkci Martina Scorseseho režírovat Todd Phillips (dost divoká kombinace) a že v něm nebude hrát Jared Leto. Oukej.

Jenže dnes navíc Matt Reeves potvrdil, že sólovku Batmana, kterou převzal, mu WB nabídli s tím, že nejde o součást rozšířeného světa. To znamená, že se znovu smráká  nad účastí Bena Afflecka. Reeves navíc řekl, že má za lubem něco pokud možno výjimečného a že to má perspektivu vyústit v další zajímavé věci. Takže situace se komplikuje a na Afflecka bych si vážně nevsadil. Zároveň to ale neznamená, že by Affleck nemohl hrát Batmana dál např. v JLA 2.

Za posledního půl roku, kdy od kormidla odešel Zack Snyder, tudíž prochází svět DC u Warnerů razantními změnami, skoro jako by Warneři Snyderova odchodu využili a začali nejen měnit kurz, ale doslova střílet všemi směry s tím, že se uvidí, co a kdo se na spolupráci chytne.

Shrňme si to. JLA prochází masivními přetáčkami. Flashpoint už dvakrát změnil režiséra a třetího zatím nemá, Cyborg je u ledu, Batman taky změnil šéfa. A mluví se o tom, že Lex Luthor v podání Jesseho Eisenberga v JLA nebude - přestože byl původně ohlášen a v Batman vs Superman bylo ukázáno jeho napojení na Steppenwolfa. Zdroje ze zákulisí mluví o tom, že pokud ve filmu byl, byl ,,vystřižen" zřejmě Jossem Whedonem nebo možná přeobsazen.  Každopádně prý nebude - a to je moudré rozhodnutí, protože Luthor táhl Batman vs Superman k zemi.

Warneři se do toho zkrátka opřeli. Náznak jakékoliv strategie už to dávno nemá... ale i chaos může být cíl. Kde je psáno, že všichni musí mít stejně jako Marvel jeden úzce propojený svět? Z tohoto pohledu jsou vlastně poslední kroky Warnerů dost možná to nejrozumnější, co v poslední době udělali. Vydali se konečně vlastní cestou. Bude zajímavé sledovat, kam je dovede a jak různorodé filmy nabídne.

Aktualizace 25.8.1975:  Matt Reeves se dostal k internetu a upravil a vysvětlil své vyjádření. Jasně napsal: ,,Samozřejmě Batman bude součástí DCEU. Měl jsem na mysli, že jeho příběh nebude zahlcen hostováním dalších hrdinů, aby se upoutalo na jejich příběhy - bude to prostě jen BATMANův příběh."

Tak aspoň něco, nic to ale nemění na tom, že Warneři rozšiřují svůj focus a tím, že je méně svážou hromadou nezbytností, se snaží přilákat kvalitní režiséry. Ve výsledku by tak filmy pořád měly být dost odlišné a pestré - bez ohledu na to, zda bude Batmana hrát jeden nebo deset různých lidí.

6 komentářů:

  1. Matt Reeves‏Ověřený účet @mattreevesLA

    Jeez, what'd I miss, guys...? 😀

    Just to be clear: Of COURSE Batman will be part of the D.C. Universe. Batman will be BATMAN...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Len so zvedavosti, preco si napisal koment v anglictine?

      Vymazat
    2. Lebo podla mna napisat to v CZ/SK je prislis minestream :D

      Vymazat
    3. To je zkopírované z tvitru, ty mejnstríme (doufám, že komentář píšu dostatečně česky ;) )

      Vymazat
    4. Demenece fakt..:D ještě tam máte napsané "ověřený účet"

      Vymazat
  2. Vtipné, jak na Bena všichni nadávali, když se stal novým batmanem a teď se najednou všichni modlí, aby jím zůstal :D Jak novej Star Trek, taky na něj všichni plivou, ještě ho ani neviděli, a pak... no uvidímě

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.