čtvrtek 29. června 2017

Spider-Man: Homecoming - Co říkají první recenze novinářů? Nadšení!

Nejvtipnější film Marvelu. Jeden z nejlepších filmů roku. Jeden z nejlepších filmů Marvelu. A dokonce prý lepší než Spider-Man 2. To je jen pár názorů z toho, co novináři na adresu nového Spideyho poslali do světa.

Vypadá to, že trailery tentokrát nelhaly a nový Spider-Man se podařil. Novináři chválí v podstatě všechno. Samozřejmě v první řadě Toma Hollanda, který si Spider-Mana přivlastnil a do budoucna díky tomu může mít problém s účinkováním v jiných filmech (stejně jako třeba Luke Skywalker/ Mark Hamill nebo Christopher Reeve/Superman). Pro mě sice asi navždy bude tím skutečným Spider-Manem Tobey Maguire (prostě proto, že byl první a výrazný), nepochybuji ale o tom, že Holland doskočí na jeho úroveň a v budoucnosti se budou vést velké debaty o tom, kdo z nich byl lepší.

Hollandovi hraje do karet fakt, že jeho Spider-Man je prý hodně vtipný. A důležité je i to, že tak jak Marvel anoncoval, jde opravdu o příběh teenagera a jeho dospívání. To samozřejmě může oslovit hlavní cílovku, která do kina chodí a je ve stejném věku. Pro ni bude nejspíš Holland tím pravým a jediným Spideym.



Novináři si pochvalují také akční scény (i když pár z nich se odehrává prý v až moc velké tmě), Michaela Keatona, jehož záporák prý patří k těm nejlepším v MCU a samozřejmě pozornost na sebe strhává i Robert Downey Jr., který si Iron Mana pořád užívá.

Na RottenTomatoes má Spider-Man: Homecoming 90% pozitivních recenzí z 38 (jen 4 negativní) a průměrné skóre 7,8. To dělá z Homecoming druhý nejlépe hodnocený film po skvělém Spider-Manovi 2 s 94%. Pro srovnání, první Spider-Man měl 89%, třetí 63%, Amazing Spider-Man měl 72% a Amazing Spider-Man 2 52% - zaslouženě, pro mě jde o jeden z nejhorších komiksových filmů, co jsem kdy viděl a měl jsem u něj podobné pocity jako u Green Lanterna. Peklo.

Rolling Stone a ComingSoon.net označili Homecoming za nejlepší  Spider-Man film vůbec. Všichni se shodují na tom, že jde o mimořádně zábavný, prosluněný film pro celou rodinu. USA Today trefuje nejspíš hřebíček na hlavičku, když tvrdí, že kouzlo nového Spideyho spočívá v tom, že víc než do MCU patří do světa Johna Hughese, slavného autora rodinných a teenagerských komedií (včetně Sám doma). A shoda panuje i v tom, že tohle je pro Spideyho mnohem osobnější film - a právě proto funguje. Pravda, najdou se i názory, že je to jen o málo lepší film než Spider-Man 3 a je třeba myslet také na to, že v poslední době se už několikrát američtí a evropští recenzenti ohledně letošních blockbusterů neshodli, ale v tomto případě je velká šance, že by to mohla být shoda na obou stranách oceánu.

5 komentářů:

  1. Pro mě je zase Amazing Spiderman 2 nejlepší :D Na druhém místě je Spiderman 2 a na třetím Spiderman 1 :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A v čem byl Amazing Spiderman 2 lepší? Když je tu uveden názor, bylo by dobré uvést i důvody ;)

      Vymazat
    2. Spider-Man byl správně vtipný a Peter se zase choval jako ubožák. Linka s Gwen byla napsaná dobře a skončila podle představ fanoušků. Záporáci nebyli špatní a hudba byla také na dobré úrovni. Film má možná problém s tím, že se snažil rozjet až moc příběhových linek, ale komiksoví nadšenci s tím snad problém nemají.

      Vymazat
  2. Tobey Maguire nebyl ani náhodou první Spider-man

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.