pátek 23. června 2017

Han Solo: Novým režisérem je Ron Howard! A další detaily o tom, proč došlo k výměně na klíčovém postu a co si o tom myslíme

Lucasfilm nemá času nazbyt a tak záhy poté, co bylo oznámeno, že režisérská dvojice Phil Lord a Chris Miller končí na projektu Han Solo, už víme jméno náhradníka. A tím bude Ron Howard.

Howard patří k nejzkušenějším řemeslníkům v Hollywoodu a má na kontě celou řadu mimořádně umělecky i komerčně úspěšných filmů. Ale také několik neúspěchů, které se mu nakupily hlavně v poslední době. Zatímco skvělí Rivalové si jen nevedli moc dobře po komerční stránce, takové Inferno dostalo naloženo od diváků i kritiky.

Pro Lucasfilm jde ovšem v případě Howarda o jméno, se kterým hlavně nebudou problémy a je sním spojen dostatek zkušeností, aby se nakřápnutý projekt podařilo dotáhnout k plánovanému datu premiéry 25. května 2018.

Howard navíc s Lucasfilmem už spolupracoval. Natočil maličko nedoceněné fantasy Willow a byl dokonce osloven, aby režíroval Star Wars: Skrytou hrozbu - ale odmítl.

Howard naskakuje do filmu ve třech čtvrtinách natáčení. Do konce zbývají tři týdny, dalších pět týdnů dotáček už bylo naplánováno dřív. Lucasfilm nejprve udělá hrubý sestřih filmu a podle něj se Howard společně s Lawrencem Kasdanem a Kethleen Kennedy rozhodnou, kolik a co budou přetáčet.

Není přitom v tuto chvíli jisté, zda bude Howard pod filmem finálně podepsán jako režisér. Například loni vedl masivní přetáčení Rogue One Tony Gilroy, ale pod filmem zůstal uveden Gareth Edwards.

Ven se začínají dostávat také další podrobnosti o odchodu dvojice Lord/Miller. Podle ní se režiséři čím dál víc během natáčení odchylovali od scénáře. Nutili herce improvizovat a když se směr filmu vychýlil příliš (zřejmě k bláznivé komedii) a Lucasfilm požádal o přetáčky, dvojice odmítla - a v tu chvíli byl její osud zpečetěn.

Osobně patřím do skupiny těch, kteří jsou za změnu spíš rádi. Lord a Miller mají výrazný smysl pro humor, nicméně mají podle mě zásadní problém s mírou a tempem vyprávění. Jak u LEGO Movie tak u Batmana, kterého produkovali, jsem měl problém navzdory hromadě dění udržet pozornost a přestože fóry samotné byly často vynikající, vlastně jsem se nudil. Pevně tak doufám, že Howard část jejich fórů a stylu ponechá a postará se spíš o to, aby fungoval příběh a postavy, film držel pohromadě a negradoval v první minutě, ale až v poslední.

3 komentářů:

  1. Lord/Miller netocili Lego Batman Movie....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo pravda, nicméně ho produkovali, nese jejich DNA a je z mého pohledu v úplně stejném stylu (a se stejnými problémy). Ale upřesnil jsem, díky za upozornění.

      Vymazat
  2. Lego Movie a Lego Batman Movie jsou filmy určené dětem. Pochybují že měli stejný přístup i u Hana Sola. Přece Jump street taky natočili oni ale je to úplně jiné než Lego série

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.