neděle 4. prosince 2016

Strážci Galaxie 2: Analýza traileru

Nový trailer je našlapaný, při podrobnější analýze ale zjistíte, že odhaluje vlastně velmi málo.

James Gunn, který se na vytváření nového traileru intenzivně podílel, prozradil, že s Marvelem dlouho řešili, co ukázat a co ne. Ve filmu je celá řada tajemství a Gunn si je vědom toho, že fanoušci budou pitvat každé políčko traileru. Hodně také ve svých vysíláních na FB mluvil o tom, že mezi tato tajemství nepatří Kurt Russell jako Ego - živoucí planeta (a Peterův otec). Na druhou stranu, přijít s jeho podobou naplno by asi bylo zbytečné, to bude tahák buď v dalších trailerech a nebo si budeme muset počkat až do kina.

Nakonec se Gunn a Marvel rozhodli, že odtajní spíš méně než více. A přestože nový trailer je našlapaný a na 100% plní svoji funkci, ukazuje vlastně velmi málo. Tak si to pojďme projít.

I tentokrát je trailer podehraný písní z Peterova úžasného hudebního mixu, Hooked on The feeling nahradila pecka z roku 1974 Fox on the Run od Sweet. Jde o populární rockovou vypalovačku, v níž se zpívá o gruppies (fanynkách hudebních skupin, které jsou připravené na všechno, jestli víte co tím myslím). Fox je v tomto případě označení pro atraktivní ženu a skladba jako taková se objevila už v mnoha filmech. Gunn sám o ní už také mluvil v souvislosti s prvním dílem, kdy prozradil, že se mu do něj bohužel nevešla. Takže na podruhé už si ji pohlídal.

Trailer sám je skvěle namíchanou záležitostí. A navíc rafinovaně tak, abychom stopážově sice dostali hromadu nového materiálu, ale přitom jde v podstatě o drobky. Celá řada záběrů je totiž ze scény souboje s obřím monstrem, z níž jsem už viděli artwork a objevila se už v teaseru. Tentokrát jen dostáváme naplno pohled na chapadlovitou obludu. Scéna jako taková ale novinkou není.
















V traileru se také mihne pár dalších známých záběrů z teaseru, které jsou často jen lehce rozšířeny. Opět tedy nic nového.





Velkou část traileru pak tvoří další a tentokrát nová scéna, v níž Rocket a Groot sedí u bomby. Vizuálně nádherně zpracovaná situace přináší do traileru především humor a představuje malého Groota.



















Třetí dlouhou scénou, na které trailer staví, je pak závěr, v němž se představuje Mantis.









Celý trailer tak mazaně staví na pouhých třech dlouhých základních scénách (což odpovídá spíš teaseru), je promíchaný se záběry, které jsme už viděli a teprve před koncem pak nabízí pár rychlých pohledů na nové situace jako je například Gamora utíkající kaňonem před raketou.



Celé to pak doplňují dvě kratší scény - jedna, v níž se rozjede Groot a druhá z leteckého souboje. Tím ale výčet v podstatě končí.





Přesto je výsledek naprosto oslňující. Staví totiž na tom, co máme u Strážců Galaxie rádi - a to je akce a mluvený a situační humor. A obojí vynikne nejlépe právě v takovýchto delších kouscích, takže jakkoli jde o lehce nestandardní postup, za sebe jsem naprosto spokojený a představa, že podobně dobrých scén nás čeká ve filmu ještě celá hromada, mně uvádí do stavu předčasných Vánoc.












1 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.