středa 14. září 2016

Pevnost Boyard: Epizoda 2 - Hodnocení soutěžících

Jak si vedl druhý tým českých celebrit v Pevnosti Boyard, pokud bychom hodnotili každého bodově na stupnici od 1 do 5 jako ve škole?


Druhý tým ve složení David Kraus, Jakub Kohák, Miroslav Hrabě, Vendula Pizingerová (Svobodová) a Radek Jaroš rozhodně nebyl papírově tak silný, jako ten první. A rozhodně ne tak zábavný. Protože uznejte sami, tým, kterému dělá kapitánku Vendula Pizingerová prostě nemůže být vtipný. Zaťatý a zažraný do boje ano, ale zábavný ne. Brzy se ovšem ukázalo, že téhle pětce pevnost svědčila. Tým předvedl soustředěný výkon, kdy byla sice z většiny členů cítit nervozita, jestli si neudělají u diváků ostudu, to se ale nakonec vyplatilo v pozitivním slova smyslu. A na vtipkování nakonec taky došlo.

Hodnotit budeme jako ve škole na stupnici od 1 do 5, kdy 5 je nejhorší známka a 1 pro ty, kterým dal Boyard zabrat, ale oni se nedali. Do hodnocení přitom započítáváme nejen samotný výkon během úkolů, ale i celkové fungování v týmu, ochotu překonat sám sebe, celkové nasazení, podporování druhých a podíl na budování pozitivní nálady a týmového ducha.


David Kraus


David Kraus má tak trochu pověst protekčního chlapečka, ale taky je o něm známo, že ať dělá cokoli, dělá to naplno (vzpomínáte si na to, jak balil Zuzanu Norisovou?). David bravurně zvládl především Velký únik z podzemí, na kterém minule selhal Vojta Kotek. Na pásu se tam sice zasekl úplně stejně, ale pak už prošel naprosto hladce.  U dalšího úkolu v Hasičárně ovšem pro změnu zásadním způsobem selhal - nezorientoval se v situaci, opakoval jednu chybu pořád dokola, neposlouchal dobré rady spoluhráčů, rozlil co mohl a ještě si solidně nabil.  Sympatické na něm bylo, že do úkolů šel naplno, jako správný fanoušek, kterému se splnil sen. Za zaváhání v Hasičárně bod dolů, takže hezká 2.

Vendula Pizingerová


Působila trochu v křeči, což ještě vynikalo díky kosmetickým zákrokům ve tváři, ale výkon odvedla maximální. Do každého úkolu šla se stoprocentním nasazením a výsledek se dostavil. Zvládla nejen boxování na terč, na kterém vyhořel Jakub Prachař, ale dokonce i telefonickou budku a za to klobouk dolů, protože je nepochybně spousta lidí, kteří se v tomto nepěkném úkolu nedokáží na hádanku soustředit už jen při sledování na dálku v televizi. Respect! Vendula od nás dostává čistou 1.

Radek Jaroš


Horolezec, který slezl všechny osmitisícovky, sice přinesl absolutní nulu co se týče zábavnosti, svůj úkol ale splnil. Maximálně využil skvělou fyzickou kondici a zvládl houpající se Houbičky (na styl Drtivé porážky) a dokonce i soutěž Stupačky, na které šeredně vyhořeli mnohem větší atleti a kterou dal s ohromující lehkostí. V dobrém slova smyslu předvedl téměř robotický výkon, kterému i přes jinak nulovou zábavnost musíme připsat jasnou 1. Bez Radka by byl tento tým výrazně oslaben při získávání klíčů.

Miroslav Hrabě 


Nepatřil zrovna k nejvýraznějším soutěžícím, byla na něm vidět velká nejistota, neprojevil smysl pro humor, zkrátka trošku nuda. Výkonnostně se mu také nedařilo. Hádanku neuhodl, selhal i v Mučírně, naštěstí se blýskl aspoň v podvodním úkolu, který mu tak trochu otec Furat napasoval na tělo. Je pravda, že Mirek se v něm nemusel nijak zásadně překonávat, to ale nic nemění na tom, že šlo o těžký úkol a zvládl ho výborně. Bohužel víc si z jeho účasti pamatovat nejde a to znamená že nulová zábavnost plus ani ne poloviční úspěšnost v úkolech (2x ne, 1x ano) je průměr... a průměr je 3.

Jakub Kohák


Kdyby tým, který si říkal Vládci galaxie a přilehlých intergalaktických prostorů, soutěžil bez Jakuba Koháka, bylo by to skoro na jedničku za výkony a skoro na pětku za zábavnost. Jakub Kohák tam ovšem byl a nezklamal. Jeho humor má dlouhodobě nevyrovnanou kvalitu a zdaleka nesedne každému, za nás byl ale Jakubův výkon v tomto směru v pořádku a fórky jako banán na posilněnou (na kterém nečekaně sám uklouzl) nebo laškování s otcem Furatem zakončené získáním zlaťáku fungovaly a osvěžily. Jakub vtipkoval v podstatě po celou dobu a držel tak zábavnost a originálnost tohoto dílu na velmi dobré úrovni podobně jako minule Jakub Prachař. Navíc odvedl vynikající sportovní výkony, kdy se mu dlouho dařilo v Kafemlínku a nebýt smůly, nejspíš ho zvládl, nezaváhal u Hádanky a dokonce ani při jízdě na kole hlavou dolů. Horší 1.

Celkové hodnocení týmu: 2

Další velmi dobrý tým, který měl o něco horší týmovou chemii než tým Jakuba Prachaře, ale o něco lepší výkonnost, kdy někteří jeho členové svojí šikovností a bojovností doslova oslnili (Vendula v budce, Radek na Stupačkách). V zábavnosti pak ztrátu dotahoval Jakub Kohák a tak nakonec tým s bojovým pokřikem ,,Hou hou, krávy jdou, nesou mlíko pod vodou!" dosáhl nejen na výrazně vyšší výhru - 255 300 korun - ale také s průměrem 1,6 bodu na člena na celkovou dvojku.

Jak jste byli s touto sestavou spokojení vy?

David Kraus
Jakub Kohák
Miroslav Hrabě
Vendula Pizingerová
Radek Jaroš
Celý tým

Hodnocení dalších týmů
Epizoda 1: Tým Jakuba Prachaře - 2

3 komentářů:

  1. U mě vyhrála Vendula. Velmi příjemně mě překvapila. Měl jsem ji za takovou primadonu, ale názor jsem si poopravil (ne že by na mém názoru někomu nějak zvlášť záleželo :-)). Jinak v hasičárně se Davidovi nedařilo, ale zato jsme se u toho doma extrémně zasmály :-D.

    OdpovědětVymazat
  2. Rosák a Vendula vedle sebe,fotka stačí.

    OdpovědětVymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.