středa 7. září 2016

Pevnost Boyard: Epizoda 1 - Hodnocení soutěžících

Vypadá to, že Pevnost Boyard si po letech znovu našla místo na obrazovkách a že diváci byli  s její podobou spokojení. Primě se navíc povedla i její lokalizace (až na nadbytek kamerových obletů všeho druhu a najdou se tací, kterým se nelíbí Jan Rosák jako otec Furat) a tak jediné, co zbývá zhodnotit, jsou výkony soutěžících. České celebrity se tady ocitají v jim neznámých situacích, ve kterých se dost dobře přetvařovat nejde. Každý si tu hrábne na dno a odhalí své mentální i fyzické, slabé i silné stránky. Jak tedy dopadla v našich očích první pětice?

Hodnotit budeme jako ve škole na stupnici od 1 do 5, kdy 5 je nejhorší známka a 1 pro ty, kterým dal Boyard zabrat, ale oni se nedali. Do hodnocení přitom započítáváme nejen samotný výkon během úkolů, ale i celkové fungování v týmu, ochotu překonat sám sebe, celkové nasazení, podporování druhých a podíl na budování pozitivní nálady a týmového ducha.

Kristýna Leichtová


V Boyardu si užila víc než dost, pevnost ji pořádně potrápila. Kristýna skvěle zvládla velmi těžké válce, na kterých se spousta lidí před ní vysloveně trápila, navíc z toho nevědomky udělala nejerotičtější okamžik roku na Primě. Kdo chce být válcem, ať zvedne ruku! Kromě toho Kristýna skončila i v pekelné telefonické budce, kdy možná až sama při zpětném sledování zjistila, jak obrovského brouka měla ve vlasech. Klíč tu nevybojovala, ale se svojí panickou hrůzou bojovala víc než statečně. Zvládla i poslední zkoušku při získávání indicie, klíč do vody hodila velmi blízko Vojty Kotka, navíc mohutně podporovala druhé a byla tak velmi platným členem týmu, takže rovnou nasadila laťku pořádně vysoko. Bezchybné to nebylo, ale dva úkoly ze tří splněné, z toho jeden (válce) velmi těžký zvládnutý s neviděnou bravurou. Hodnotíme 1. A při pohledu na tu fotku přidáváme hvězdičku.

Jakub Prachař


Jakub byl kapitánem týmu. Vychytal dva úkoly, z nichž ani jeden mu nebylo co závidět. Na běžícím pásu s boxerskými rukavicemi se zpočátku trápil, než našel správné tempo – a pak už bylo pozdě,  k úspěchu chybělo doslova jen pár sekund. Bojovnou náladu ale prokázal - stejně jako nepříliš dobrou fyzičku. To se ostatně projevilo i v druhém úkolu, kdy Jakubovi otec Furat naservíroval schválně to, čeho se bál nejvíc – malé klaustrofobní prostory s tekoucí vodou. Na Jakubovi bylo vidět, že se trápí, nicméně překonal se a bojoval. Ke druhému pokusu se už ale neodhodlal, přestože ještě měl časovou rezervu. Psychika v tomto případě byla silnější, navíc možná správně vyhodnotil, že už by to nemělo smysl. Jakubův sportovní výkon byl tak především kvůli jeho nepříliš dobré kondici na trojku, mohutně to ale dohnal při budování dobré nálady na place, kdy doslova sršel humorem a s Liborem Boučkem táhl zábavu mimo samotné akční pasáže. Navíc vybojoval jednu indicii ve věži u otce Furata. Měl tak ve finále solidní podíl na tom, jak celý tým fungoval a dalším kapitánům v tomto směru nastavil laťku opět velmi vysoko. Celkově na dvojku a chce to začít zvedat činky, běhat s Agátou a plavat.

Vojta Kotek


Obětavý a pracovitý člen týmu (byl to on, kdo se musel obětovat, aby tým získal ještě jednu indicii). Vojta prokázal solidní fyzičku a bojovnost. V úkolu s nabíráním kávových zrn se mu sice zpočátku nedařilo, ale ti, co u jeho výkonu v první půli nezemřeli smíchy, pak museli ocenit, že si nakonec našel velmi dobrý systém a úkol zvládl skvěle. Hůř se mu dařilo při Velkém úniku z podzemí, kde hlavně na jedoucím pásu hned na začátku úkolu ztratil drahocenné sekundy a to ho nakonec připravilo o úspěch. Skončil v rukou místního bachaře a co se mezi nimi odehrálo, to zůstane jen mezi nimi. Vojta si skvěle vedl i při získávání indicie ve vodě. Stejně jako Kristýna byl tedy úspěšný ve dvou ze tří úkolů, které mu byly svěřeny. Bezchybné to však nebylo a Vojta nebyl postaven před takovou výzvu jako Kristýna, Jakub nebo Hanka, takže nám z toho vychází typická jednička až dvojka. Za tu srandu u kafe se ale nakonec kloníme k jedničce s odřenýma ušima.

Hanka Kynychová


Není herečka a neměla to asi úplně snadné zapadnout do této party, kde se všichni dobře znají a jsou si i blízcí věkově. Zvládla to ale skvěle. Hádanka otce Furata nebyla těžké, nicméně kdo někdy zkoušel hádat pod stresem, ten ví, že i zdánlivě primitivní zadání vám může roztavit mozek na guláš, takže její výkon nepodceňujme. S Honzou Dolanským vytvořila fungující duo v jedné ze zdánlivě méně náročných disciplín. A podobně jako Kristýna a Jakub, ani ona nezvládla úkol, který byl především výzvou její fóbii. Mezi hady to ale dlouhodobě v pevnosti Boyard zvládá jen málokdo a bez štěstí se to tu neobejde. Na Hance byla vidět totální panika, kdy mozek a tělo v podstatě nespolupracovali (klepající se nohy), takže indicii nenašla (jsou soutěžící, kteří ve stejném úkolu měli naprosto stejný panický strach, ale přece jen byli chladnokrevnější a úspěšnější). V prvních dvou svých úkolech neměla takovou možnost  jak vyniknout a tam kde ji měla, neuspěla, takže za jedna to být nemůže, celkově ale podala velmi sympatický výkon. Velmi hezká dvojka.

Jan Dolanský


Stejně jako Hanka neměl např. ve srovnání s Vojtou Kotkem tolik příležitostí a tak se velmi těžko hodnotí. Kasino bylo určitě těžké, ale člověk si u něj asi tolik nehrábne na dno sil jako u jiných úkolů, nepůsobilo dokonce ani tak náročně jako podobné roztočené Vojtovo kafe  – Honza každopádně tuto misi zvládl s přehledem. Stejně tak i druhou, kdy mu na záda vyskočila Hanka Kynychová. A i když to není žádná těžká váha, na Honzovi bylo vidět, že si není jistý, jak tohle zvládne – ani on, ani Jakub, ani Vojta totiž nejsou typy, které by disponovaly mohutnými zádovými svaly. Honza to ale nakonec dal a to přesto, že všechno svinstvo, které padalo v Sýpce z nádob, končilo na něm. Celkově by si tedy zasloužil za jedna, na druhou stranu se zdá, že měl z celé pětice relativně nejjednodušší úkoly a skutečná výzva mu byla odepřena. Pocitově na dvojku, fakta ale mluví jasně - jako jediný uspěl ve všech úkolech, před které byl postaven a tudíž mu píšeme jedničku.

Celkové hodnocení týmu: 2


Vynikající tým, v němž neměli všichni stejnou příležitost vyniknout, což se projevilo i na jejich hodnocení, snad se ale mezi sebou jedničkáři a dvojkaři nedohádají. Jako tým měli velmi našlápnuto k jedničce, ale jeden chybějící klíč a jedna indicie jim k tomu chyběly. Navíc už by nebylo co překonávat, takže stejně jako v jiných soutěžích – i u nás má ten první tým drobnou nevýhodu a necháváme si rezervu pro případ, že se najde partička, která projde pevnost Boyard bez ztráty bodu a navíc s humorem na rtech.

Jak byste soutěžící celebrity ohodnotili vy? Stačí zkopírovat a vložit známky

Kristýna Leichtová:
Jakub Prachař:
Vojta Kotek:
Hanka Kynychová:
Jan Dolanský:
Celý tým:

3 komentářů:

  1. Dobrý tým, celkovou kvalitu pořadu určitě pozvednul, obávám se však, že až přijdou na řadu silikony a pánské legíny, tak kvalita půjde dolu

    OdpovědětVymazat
  2. Kdyz jsem zjistil,ze v tom maj vyzirku Rosaka prestalo me to zajimat.

    OdpovědětVymazat
  3. ROSÁK TAM VŮBEC NEPATŘÍ OTEC FURA NENAPOVÍDAL NIKDY ŽÁDNÉMU SOUTĚŽÍCÍMU A ROSÁK TO DĚLÁ POŘÁD.DEJTE TAM NĚKOHO JINÉHO AŤ SE MŮŽU DÍVAT

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.