středa 24. srpna 2016

Sebevražedný oddíl: Jak se mu daří v pokladnách kin po celém světě?



Je to film, který provází rozporné názory. Jedni mu nakládají, druzí jsou spokojení, polarita je přitom ještě výraznější než u Batman vs Superman, což osobně považuji za plus, protože je to známka toho, že ať je ten film jakýkoli, má svůj ,,ksicht". Jak se mu ale daří v kinech? Vydělá si na sebe?


Sebevražedný oddíl podobně jako Batmana se Supermanem sice postihl po prvním úspěšném víkendu výrazný pád tržeb, ale tragédie se zatím nekoná. I přes pokles se totiž Willu Smithovi a spol. daří už tři týdny být nejnavštěvovanějším filmem v USA. Celkem na sebe tenhle tým nasbíral už 262,3 milionu dolarů a je tak pátým nejúspěšnějším DC filmem v USA vůbec (zatím). Ze zbytku světa má pak 310,4 a je celkem (USA + zbytek světa) na 572,7 milionech. To vše při rozpočtu 175 milionů.

Sebevražedný oddíl si tak na sebe zcela jistě vydělá a o dvojce je v podstatě rozhodnuto, teď jde jen o to, jaké výrobní podmínky štáb dostane. To se nejspíš odvine až pod finálních čísel za deset týdnů od premiéry. Zatím je Sebevražedný oddíl osmým nejúspěšnějším filmem letošního roku.

Nejúspěšnějších deset států mimo USA pro Sebevražedný oddíl (v mil. dolarů):

Velká Británie – 36,1
Brazílie – 27,8
Mexiko – 23,6
Rusko – 22,6
Austrálie – 21,1
Francie – 15,1
Korea – 14,2
Španělsko – 9,7
Tchaj-wan – 8,4
Itálie – 7,4
Indonésie – 6,8
Německo – 6,8

2 komentářů:

  1. V Číně se nepromítá a nejspíš ani promítat nebude. Přesné důvody nejsou známy, pravděpodobně jde o to, že v názvu je zmíněná sebevražda... prostě to tam neprošlo přes cenzory zatím.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.