čtvrtek 25. srpna 2016

Justice League Dark bude! Režie se chopí Doug Liman!

Zpráva, která nejspíš bude mít větší vliv, než je běžné.

Doug Liman se chopí režie Justice League Dark. Tak zní základní zpráva. Znamená to tedy, že Warneři jsou nejspíšspokojení s temným světem nastaveným Sebevražedným oddílem a hodlají se tímhle směrem ubírat dál.

Současně z toho plyne, že 20th Century Fox a filmový Gambit tím přichází o talentovaného režiséra na své straně. S Limanem to sice není úplně snadné, ale když konečně začne točit, výsledek stojí většinou za to a přesahuje hranice hollywoodské rutiny. Gambit se tím znovu ocitá ve slepé uličce a kdo ví, kdy se ho dočkáme.

Pro Limana jde ale nejspíš o správný krok. Nejen, že Justice League Dark mu nabídne větší příležitost a zajímavější materiál, ale v době, kdy Zack Snyder pravděpodobně nemá tak silnou pozici u WB a DC by Liman rychle mohl být jedním z pilířů filmového DC universa (pokud by o to stál).

Scénář k filmu napíše Michael Gilio, producentsky se ho chopí Scott Rudin a oficiální název v tuto chvíli zní Dark Universe.

Detaily o zápletce zatím nejsou známy, ale ve filmu by se měli objevit John Constantine, Swamp Thing, Deadman, Zatanna a Etrigan.

Justice League Dark aka Dark Universe je ve vývoji u Warnerů už roky. S projektem byl spojován dlouho Guillermo Del Toro, ale ten je jak víme slibotechna (ještě mnohem větší než Liman) a loni od projektu odstoupil.

I s Limanem to nebude úplně snadné. V poslední době dost pracuje, dotočil The Wall pro Amazon, American Made aka Mena s Tomem Cruisem a chystá se na Chaos Walking s Daisy Ridley. Navíc bude zajímavé sledovat, jak si s filmem poradí producent Scott Rudin, který nemá s komiksy zrovna zkušenosti a stojí za filmy jako Steve Jobs nebo The Grand Budapest Hotel. Ohlášeno nebylo zatím ani datum natáčení a premiéry, ale je potěšující vědět, že film se konečně rozhýbal a snad se ho jednou dočkáme.

Chtěli byste v něm vidět znovu Keanu Reevese jako Constantina?

3 komentářů:

  1. Já osobně jsem spokojenej s novým Constantinem takže Keanu může pracovat na něčem jiném...třeba třetí Jon Wick. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Pochybuji, že by se Keanu do role vrátil. Buď by museli kanonizovat jeho film, čímž by univerzum začalo právě jím nebo by šlo o reboot/remake a to by lidi mohlo mást. Proto bude určitě lepší, když najdou nového herce.

    OdpovědětVymazat
  3. ked sa pozriem na tu cartoon fotku tak ten prvy chlapik je cisty Michael Fassbender.....mohli by ho nahovorit.....to je Constantine ?

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.