čtvrtek 28. července 2016

Trailer: Split - M. Night Shyamalan je zpátky a James McAvoy díky němu hraje v jednom filmu 23 postav

Tak tohle musíte vidět. Husí kůže a Hitchcock s Psychem v pozoru!

Po úspěchu loňského nízkorozpočtového vydařeného hororu The Visit jako by se M. Night Shyamalan vracel pomalu do formy. Alespoň pokud můžeme soudit podle traileru k jeho novému mrazivému thrilleru The Split, ve kterém Shymalan navazuje tak trochu na Psycho Alfreda Hitchcocka. Jenže místo rozdvojené osobnosti tu máme Jamese McAvoye, jemuž v jednom těle žije 23 různých charakterů, které mají často protichůdné záměry.

A vypadá to opravdu mrazivě. Jednoduchá zápletka o únosu tří dívek maniakem tím totiž dostává tolik potřebné osvěžení a už během samotného traileru vám několikrát po těle přejede fakt nepříjemný pocit, protože McAvoy dokáže být pořádně slizký a nechutný, když na to přijde. A to přitom vlastně nic nedělá, neběhá se sekerou po podzemí, ani se nebrodí krví. Právě ve schopnosti vyvolávat inteligentním způsobem a na základě jednoduché, ale geniální premisy mrazení v zádech byl Shymalan kdysi nejsilnější a tohle by mohl být jeho definitivní návrat. McAvoy by do vyloženě špatného scénáře podle mě nešel, takže se pomalu a opatrně můžeme začít těšit.


Na The Split se Shymalan spojil s producentem Jasonem Blumem, který stojí i za úspěšnou sérií Insidious, The Purge a už zmíněným Shymalanovým hitem The Visit. Hlavní ženskou roli dostala Anya Taylor-Joy známá z The Witch. Premiéra je naplánovaná v USA na 20. ledna 2017 a doufejme, že díky obsazení McAvoye a po americkém úspěchu The Visit tentokrát  budou mít čeští distributoři odvahu a Shyamalana vrátí do českých kin.


3 komentářů:

  1. No, to bude stát za prd

    OdpovědětVymazat
  2. Snad si tim Shyamalan napravi reputaci. Trailer vypada celkem slibne. A The Visit muselo byt uspesny snad jen kvuli tomu, kolik stalo. Ten film byl strasnej a ten plot twist byl vylozene k smichu :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.