středa 27. července 2016

Strážci galaxie Vol. 2: 5 věcí, které jsme se dověděli na Comic-Conu

Trailer nám sice James Gunn nedoručil, ale i tak jsme se dověděli a viděli dost. Tady je souhrn.

Tu skutečnou nálož do nás nejspíš napálí Strážci Galaxie 2 až při jiné příležitost (další Comic-Con už nestihnou), ale aspoň něco nám letos představili.

1) A ta hlavní zpráva je, že nám James Gunn potvrdil, že Kurt Russell hraje otce Petera Quilla.

Část fanoušků byla trochu zklamaná, že tohle odhalení přišlo, ale sám Gunn to ve svém vysílání na facebooku jasně vysvětlit: ,,Ten film uvidí ještě před premiérou spousta lidí a bylo jasné, že dřív nebo později by se tenhle spoiler dostal ven (tak jako třeba to, že ve filmu hraje Sly Stallone). Proto jsem  chtěl, abychom to raději byli my, kdo ho zveřejní - aby to proběhlo správně a tak jak to má být."

Navíc Gunn zdůraznil, že pro něj vlastně otázka, kdo je Peterovým otcem není vůbec klíčovou otázkou filmu.

Ego Živoucí planeta
2) Navíc to, že jsme se dověděli, kdo je Peterův otec jen otevírá dveře k dalším a ještě větším otázkám. Postava, kterou hraje Kurt Russell, se totiž jmenuje Ego Živoucí planeta (Ego The Living Planet)  a jde o Planetu v lidské podobě. Ne, tenhle článek nevznikl pod vlivem houbiček. Ego The Living Planet se poprvé objevila v komiksu o Thorovi a od té doby se v Marvel světě objevuje průběžně. A ve filmu se dozvíme, jak je možné, že tahle planeta může mít dítě jako je Peter Quill.

Kostým Ega



3) Během Comic-Conu štáb také pustil fanouškům video z filmu, to ale v nejbližší době neuvidíme a Marvel udělal velmi přísná opatření, aby se pirátsky nedostalo na veřejnost. I to Gunn vysvětlil. Ve videu nebyly v dostatečné kvalitě hotové triky a nechtěl, aby se ven dostalo cokoli, co není podle jeho soudu dokonalé a hotové. To, že byl fanouškům nehotový materiál pušten, byl čistý fan service a odměna pro ty, kteří dlouhé hodiny stáli ve frontě, aby se do sálu na setkání se Strážci galaxie dostali.

Nové logo
4) Další novinkou je nové logo, které Marvel ke Strážcům uveřejnil.

5) James Gunn pak ještě na svém instagramu zveřejnil podobu nových Ravagerů. Ravagery, vesmírné pašeráky a piráty, Yondu v prvním dílu vedl, ale nyní je s nimi na nože (a spojil se se Starlordem). Právě Ravageři hráli důležitou roli v ukázce na Comic-Conu, v níž se Yondu a Rocket ocitnou v jejich vězení a malý Groot jim má pomoci dostat se ven.



Zajímavostí také je, že pro Gunna je velmi důležitá hudba ve filmu, takže měl část hudby pro druhý díl už složenou dopředu a on i někteří herci nebo kamerani ji měli během natáčení konkrétních scén puštěnou do sluchátek, aby jí své výkony přizpůsobili.

Česká premiéra Strážců galaxie Vol.2 nás čeká 4.5. 2017


3 komentářů:

  1. "pro ty, kteří dlouhé rodiny stáli ve frontě"
    Jinak super článek.:)

    OdpovědětVymazat
  2. WTF? Ego jako otec Star-lorda? To teda koukam neni moc verne predloze :D Jste si jisti, ze Kurt Russell ma hrat Quillova otce? To ze ma hrat Ega vidim i jinde, ale to, ze by to mela byt postava Quillova otce, nikoliv. V komiksu tomu tak neni (coz by ale u Guardians nebyla prvni zmmena, ikdyz tohle je na me fakt moc) Nebude to zde spis jen zaporak a otce bude hrat nekdo jiny? Co treba Sly? Ten tam ma hrat koho?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano jsme si jistí, píše se o tom jasně a všude http://www.comingsoon.net/movies/trailers/705485-guardians-of-the-galaxy-2-reveals-quills-father-new-logo#/slide/1 a http://www.slashfilm.com/guardians-of-the-galaxy-vol-2-kurt-russell-as-ego/ atd... Ano je to dost od předlohy, ale není tak známá, tak ji Gunn bere jako jednu velkou inspiraci. Proto je v článku i foto Russellova kostýmu, který bude jako Ego ve filmu nosit.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.