pátek 10. června 2016

Warcraft: Čína dobyta, jak dopadne Amerika? Porazí ho tam Podfukáři 2 nebo V zajetí démonů 2?

Warcraft už sice putuje světem od 25. května, ale teprve tento týden útočí jednotky orků naplno.


Zatímco až dosud Warcraft vymlátil z pokladen kin po celém světě na 78 milionů, tento týden ho čekají dva klíčové trhy. Čína a USA. V Číně už má premiéru za sebou a za pouhé dva dny tam utržil 90 milionů dolarů. To se podařilo za tak krátké období jen dvěma snímkům - Rychle a zběsile 7 a filmu The Mermaid. Universal a Legendary si tak mohou odfrknout - s dosud 168 miliony už z toho asi megaprůšvih nebude, teď jen ustát hodně nepříznivé reakce amerických recenzentů (22% na RottenTomatoes) a odnést si solidní balík z amerických kin. Rozhodující přitom nebude asi tento první víkend, kdy se do kin navalí fanoušci, ale spíš ten další, kdy by měli přijít i méně zainteresovaní diváci na základě word of mouth. A to bude těžké.

Proti Warcraftu totiž startují v USA dvě silné alternativy - Podfukáři 2 a V zajetí démonů 2. Oba měly ve svém prvním vydání mimořádný úspěch, oba mají docela solidní až nadšené recenze a mohou Warcraftu zatopit. Tři silné filmy jsou každopádně zralé na to, aby to v lepším případě byla vyrovnaná plichta, kdy nikdo nebude za hvězdu a nikdo za otloukánka, může se ale také stát, že někdo škaredě pohoří. Bude také zajímavé sledovat, zda se potvrdí podezření, že letos sequely nefungují.

Predikce zatím napovídají, že Warcraft v USA první nebude. V zajetí démonů se rychle stalo nejen v USA silnou značkou a hororovou klasikou (celkem 137,4 mil.) a odhady tak mluví pro druhý díl o 35 utržených milionech za víkend (při rozpočtu 40 milionů).

Na druhém místě mají šanci skončit  Podfukáři 2. Ti si poprvé odnesli 117,7 milionu. Otvírák bude odhadem kolem 22-27 milionu.

A teprve třetí dost možná skončí Warcraft s nějakými 22 miliony, což rozhodně není nic, k čemu by Legendary a Universal měli vyrábět děkovný klip pro facebook. Může se stát, že fanoušci film nečekaně podpoří, ale ani na respektovaném BoxOfficeMojo.com nic takového nečekají. Film tak bude závislý především na zahraničních trzích.

Už jste Warcraft viděli? Doporučili byste ho dalším?

7 komentářů:

  1. Viděli a doporučili ...ale jen fanouškům Warcraftu - u těch není o čem. U ostatních to je trochu složitější. Nevim jestli bylo uplně šťastné namixovat ten příběh z asi 2 nebo 3 knih i když časově to sedí. Takto to na některé lidi může působit tak trochu chaoticky.
    Za mě teda ale super, u grafické stránky fakt nemože mět snad nikdo žádné námitky, u toho příběhu je to trochu diskutabilní no :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to spíše podle první hry, než knih. Knihy akorát kopírují a rozvádějí některé události.

      Vymazat
    2. Nejsem fanousek WOW a nevim o nem vubec nic, ale film jsem si uzil. Nechapu co je na nem chaoticky. Odehrava se na 3-4 mistech s cca 8 postavama. To uz i Zootropolis melo vic lokaci. To ze je to z 2-3 knizek je uplne jedno, jako nefanousek WOW je me to uplne u prdele z kolika knizek ci her to je, ja si to uzil jako normalni fantasy film.

      Vymazat
    3. proc mam pocit ze hraci wowka jsou arogantni a delaji z nefanousku nechapave hlupaky.. pritom je to tak jednoduchy, a doost dobry film, ktery pochopi i predskolak:D

      Vymazat
    4. Technicky vzato, film adaptuje události z první hry, z nichž většina byla byla v dovytvořena mnohem později.
      Primárním příběhovým zdrojem pak pravděpodobně byla kniha Poslední Strážce, protože jiné obsáhlé knihy z téhle éry v podstatě neexistují.

      Vymazat
    5. Proč mám pocit, že pan Vališ jediné, co z Warcraft světa zná, je World of Warcraft?

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.