čtvrtek 23. června 2016

Hra o trůny: Osm předpovědí toho, co nás čeká ve finále šesté řady

Pozor, možné spoilery.

Pokud patříte mezi fanoušky Game of Thrones, nejspíš jste zaznamenali během týdne celou řadu článků předpovídajících, co by se mohlo stát ve finální epizodě. V mnohém se všichni shodují a tady to máte na jednom místě - tedy přesněji až za preview finální epizody.



1) Královo přístaviště padne

Určitě si pamatujete, jak v Bitvě bastardů mluvil Tyrion s Daenerys o tom, že její otec byl tak posedlý, že byl připravený nechat vybuchnout všechny zásoby zeleného ohně umístěné pod městem. Takový dialog samozřejmě nebyl ve filmu náhodou a je velmi pravděpodobné, že Cersei se rozhodně vypořádat s Nejvyšším vrabčákem (a celým městem) radikálním způsobem. Soud nejspíš neproběhne tak, jak si vrabčák myslí.



2) Daenerys vyrazí přes moře

Je za bouře zrozená, je to Matka draků a už má tolik lidí a lodí, že jí nic nebrání v cestě za vytouženým cílem a získáním trůnu, který jí podle jejího názoru náleží.

3) Sansa je těhotná

S Ramseyem. Tohle je hodně velká spekulace ze strany Hollywood Reporter, ale není úplně postavená na vodě. Opírá se o poslední slova Ramseyho, který mluví o tom, že už je nedílnou součástí Sansy. To jsme všichni brali tak nějak symbolicky, ale dost možná je za tím víc. Každopádně Sansa to ani dál nebude mít snadné, protože Malíček nejspíš bude chtít odměnu za svoji pomoc v Bitvě bastardů.

4) Dozvíme se, kdo je Jonova matka

Bitva Bastardů se nevěnovala Branovi Starkovi, jehož vizi z minulosti máme ,,rozkoukanou" a je velice pravděpodobné, že se dozvíme, co se dělo v Tower of Joy / Věži radosti právě ve finále šesté řady. Je pravda, že Jonovými rodiči jsou ve skutečnosti Lyanna Star a Rhaegar Targaryen?



5) Melisandra bude potrestána

Smrtí? Davos se nejspíš nevrátil ke zbytkům hranice a nenašel tam hračku malé Shireen jen tak. Z upoutávky to vypadá, že Jon se o oběti dozví a je otázkou, jak se k tomu postaví. Vzhledem k tomu, že Melisandra tak úplně nehodlá respektovat jeho pokyn k tomu, aby ho už znovu neoživovala (a jako postava je v tuto chvíli navíc už zbytečná, další oživovací deux ex machina už si seriál nemůže nejspíš dovolit), je dost možné, že ji Jon nechá popravit nebo aspoň uvěznit. Každopádně bude postaven před těžkou volbu, protože Melisandře vděčí za život.

6) Arya se setká se sourozenci

Tohle je sice možná situace, ale na druhou stranu muselo by se toho v poslední epizodě stát opravdu hodně a to by bylo z pohledu autorů plýtvání. Nicméně, aby byl výčet úplný, je třeba tuhle možnost zmínit. Pokud by se Arya doslechla o Jonově vítězství, pravděpodobně by spěchala na Zimohrad. Zda se tam ale dostane, je otázka.

7) Walder Frey se dočká trestu

Tohle by byla vítaná podívaná. Freyovi nebyli potrestáni za Red Wedding, takže jejich přítomnost v desátém díle je hodna pozornosti. Být Freyem, dávám si pozor, do čeho se zakousnu.



8) Bílí chodci dorazí

Zima začne naplno. Největší hrozba, která nad celým světem Hry o trůny visí, se pořád přibližuje. A nebylo by žádným překvapením, kdyby Bílí chodci a Noční král dorazili v závěru desáté epizody do Západozemí.

A samozřejmě, možná přijde i kouzelník... Lady Stoneheart, protože tahle teorie nikdy neomrzí.

2 komentářů:

  1. Podle mě je ještě šance, že umře Cersei. Prohraje soud, hrábne jí, bude chtít odpálit město, což jí nevyjde a tak aspoň naplní věštbu a zabije Tommena. A když to zjistí Jaime, zabije ji. Věštba bude naplněna.

    OdpovědětVymazat
  2. Pět z osmi. To vůbec není špatný. :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.