pondělí 14. prosince 2015

Trailer: Star Trek Beyond - Star Trek se vrací rychle a zběsile v prvním traileru

Tak jednu cenu už má třetí rebootovaný Star Trek jistou. Nejoriginálnější hudební podklad traileru za rok 2015. Ale... je to dobře?

Třetí Star Trek je v hodně těžké pozici. Po druhém dílu, který nebyl tak dobrý jako fantastický první díl, musí maličko o důvěru fanoušků bojovat a navíc s novým režisérem. Po J. J. Abramsovi otěže přebral Justin Lin a soudě podle traileru, Star Trek Beyond ponese jeho ,,rychlý a zběsilý" rukopis víc, než by jeden čekal. Upoutávka působí, jako by třetí Star Trek byl jen Rychle a zběsile ve vesmíru, Spock je to velmi upozaděný a jeho interakce s kapitánem Kirkem téměř nulová, přitom jsou to právě tyhle dvě postavy, které celý Star Trek táhnout a které jsou často stavěny před těžká a emotivní rozhodnutí (kromě akčních scén). Tady ale nic takového naznačeno není a naopak se pod našlapaný sestřih ještě praží Beastie Boys a jejich Sabotage (mimochodem jeden z nej klipů ever) což je... řekněme nekonvenční. Máme snad čekat jen akční náhul nebo se nám ho tak jen snaží studio Paramount prodat a nabalit na film fanoušky Rychle a zběsile, pro které by Justin Lin mohl být zárukou zábavy. Nevím. Drbu se za uchem a nevím. Asi počkám na další trailer a uvidíme, protože nevěřím, že by se Star Trek vzdal velké části toho, čím se odlišoval od konkurence a co ho dělá unikátním.

Téma: Nejdelší filmové série - Filmy, které se dočkaly hromady pokračování, prequelů, spin-offů a nových verzí

TOP 50 sci-fi filmů, které by měl každý vidět

5 komentářů:

  1. wow.
    Po prvních vteřinách jsem si musela zkontrolovat, jestli je to opravdu trailer na star trek. A on fakt že je a já jenom zírám.
    Být tohle normální sci-fi akčnák, asi ted´ nadšením poskakuju. Jenže tohle má být star trek, ne rychle a zběsile kam se ještě nikdo nevydal. Nechci tu plivat na to, co JJ pro tuhle frančízu udělal - přiznejme si, bez něj by se ještě asi dneska Kirk, Picard a spol váleli v hlubokém limbu filmového zapomnění. První díl byl geniální a druhý taky neurazil. Jenže tohle je barevná vybuchující šílenost. Trailery na Into Darkness vypadaly tajemně a dramaticky. Samozřejmě se nedá celý film soudit podle ani ne 2 minutového traileru. Jestli na to chtějí do kin nahnat fanboys Rychle a Zběsile a celé se to ponese v podobném duchu, tak jim to vyjde. Ale Trekkies je stáhnout z kůže.

    OdpovědětVymazat
  2. No vypadá to, že šílenství jménem Star Trek zase tak dlouho nepotrvá s vesrmírným Fast & Furious

    OdpovědětVymazat
  3. Lepší akce a efekty, než nuda a kecy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lenže tak ako v hrách je veľmi podstatný aj príbeh. Vyzerá to vinikajúco, ale to je len výzor, uvidíme aký bude výsledok.
      Osobne sa mi 2 páčila vďaka Benedict viac ako 1.

      Vymazat
  4. Právě jsem se vrátila ze Star Treku Beyond. Nové Hvězdné války mě zklamaly, ale tohle ne. Je to jiné - a je to nářez!

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.