středa 14. října 2015

TOP 10: Největší drsňáci v historii americké televize

Jsou drsní a jsou na pokračování. Největší dejme tomu že kladní (čisté záporáky si necháme na jindy) drsňáci přicházejí.


10) Dean Winchester (Supernatural)


Dean Winchester se snad se svou tvrďáckou grimasou už narodil. Už jen podle toho, jak mluví, se pozná, že máte co dočinění s pořádným drsňákem. K tomu si připočítejte nespočet hlášek a useknutých hlav nejrůznějších příšer a máte jednoho z největších tvrďáků, kteří se kdy dostali na televizní obrazovky.





9) Cordell Walker (Walker Texas Ranger)


Být zločincem, nechám se radši zastřelit. Ptáte se proč? Protože je to mnohem šetrnější, než když vám přijde dát na kokos samotný Cordell Walker v podání Chucka Norrise. Ten se ve svém seriálu popral snad v úplně každé epizodě a jen málokdy použil svou zbraň. Kdybych Chucka do žebříčku nezařadil, jeho nedávno oholené vousy by vyskočily z koše a přišly mi natlouct.


8) John Casey (Chuck)



Když Chuck poprvé potkal Johna Caseyho, byl to nevrlý vládní zabiják se zálibou v mrzoutském mručení. Věřte mi, že byste tohle zavrčení někde v noci slyšet rozhodně nechtěli. V tom lepším případě by to nebyl John Casey, nýbrž rozzuřený medvěd. Pak byste měli mnohem větší šanci vyváznout z té situace živí.




7) Teal'c (Hvězdná brána)


Myslíte si, že rozesmát člena hradní stráže Buckinghamského paláce je těžké? Tak to jste se očividně ještě nesetkali s Jaffou Teal'cem. Tenhle osvalený válečník si totiž ve většině případů drží kamenný výraz. Směje se jen blbým jaffským vtipům.



 6) Slade Wilson (Arrow)


Letos na podzim se Arrow vrátí už ve čtvrté sérii a je čím dál lepší. Oliverovy začátky byly ale rozpačité a tenhle týpek pomohl akci v Arrowovi nakopnou k lepšímu. Perfektkně ovládá meče a A nejen dalším komiksovým seriálovým hrdinům jako je třeba Daredevil.



5) Sayid Jarrah (Ztraceni)


Ze Sayida jde hrůza, aniž by vůbec řekl byť jen jediné slovo. Zdaleka největší drsňák z prvních dvou řad Ztracených. Jen je možná škoda, že ho nakonec zastínil dobrák Jack a "všivák" Sawyer.




4) Walter White (Breaking Bad)


Nejprve byl Walter obyčejným středoškolským profesorem, jehož zákeřná nemoc dohnala až za hranici zákona. Ale jak čas ubíhal, sledovali jsme Waltovu proměnu v nelítostného drogového bosse. Asi největší a nejuvěřitelnější charakterová proměna v historii americké kabelovky.




3) B. A. (A-tým)


Ne, B. A. neznamená Brumbálovu armádu. B. A. znamená, že dostanete po papuli od největšího drsňáka osmdesátkových seriálů. Ale jak už to tak bývá, každý tvrďák má nějaký kryptonit. Pro tuto horu svalů to jsou letadla. Díky tomu také vznikla dnes již legendární hláška: "I Ain't gettin' in no plane fool!"




2) Eliot Spencer (Leverage)


Není většího borce, než je Eliot. Tedy, on jeden vlastně je, a toho jsem také zařadil na první místo, ale bylo to hodně těsné. Už v první epizodě Leverage se Eliot ukázal jako neporazitelný zápasník, který vás dokáže stejně dobře vyřídit pěstmi i připravovaným obědem. A navíc to umí "like a boss".




1) Jack Bauer (24)


Jack není namakaná mašina, přesto si troufá na úkoly, na které nikdo jiný nemá. Jinými slovy, když se ostatní agenti krčí v koutě, Jack někomu právě vypichuje oko či se mu pokouší udělat z jazyka kravatu. Přitom ale neztrácí lidský rozměr. Pořád se s ním dokážeme ztotožnit, protože krvácí jako běžný člověk, potí se jako běžný člověk a chybuje jako běžný člověk. Přesně to ostatním neporazitelným hrdinům chybí. Největší drsňák v historii americké televize.



Kdo je pro vás tím největším kladným drsňákem v amerických seriálech?

14 komentářů:

  1. Doplnil bych o Ronona Dexe (Jason Momoa) ze Stargate Atlantis. A pak bych ještě píchnul do poznámky o Arrowovi, jakož to čím dál tím lepším seriálu, neboť objektivně se ví, že aktuálně je vrcholem právě druhá série, ve které je hlavní badass právě zmiňovaný Manu Bennet ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Ja bych tam dal detektiva Vicka Mackeyho z policejniho odznaku, to je ultimatni drsnak

    OdpovědětVymazat
  3. a co třeba John McClain? Marcelus Vallace? Wolverin?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou drsnaci z TV - cili serialu.
      Mne tam chybi, klidne na prvni misto: Mischonne, nebo Derryl

      Vymazat
  4. Lucas Hood alebo Clay Burton z Banshee?

    OdpovědětVymazat
  5. Chybí mně tu Luke Hobbs alias Dwayne Johnson ( The Rock ).. To co ukázal v pětce v Rychle a zběsile bylo suprové..

    OdpovědětVymazat
  6. A co Stonebridge a Scott ze Strike Backu??!

    OdpovědětVymazat
  7. za mě jednoznačně Bender (Futurama)... :)

    OdpovědětVymazat
  8. Spartakus, Daenerys Targaryen, Homer Simpson. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Homer Simpson ? :-)))) i když i on nasazoval Xkrát život za něco, co sice nemělo ani hlavu ani patu, ale Springfiield ho miluje :-)))))

      Vymazat
  9. A co Hora ze Hry o trůny???

    OdpovědětVymazat
  10. Zajímavé, že nikdo z vás nezmínil Callena Bohanona z Hell on Wheels. No pro mě naprosté číslo jedna Ray Donovan a celá jeho famílie - to musím říci, že je dle mého názoru trestuhodně opomíjený seriál.

    OdpovědětVymazat
  11. Zajímavé, že nikdo z vás nezmínil Callena Bohanona z Hell on Wheels. No pro mě naprosté číslo jedna Ray Donovan a celá jeho famílie - to musím říci, že je dle mého názoru trestuhodně opomíjený seriál.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.