úterý 27. října 2015

The Walking Dead s06e03: Živí mrtví šokovali tak, že by se za to nestyděla ani Hra o trůny


Bacha, spoilery!


Ještě před pár dny jsem narazil kdesi na internetu na článek, který analyzoval šance postav v The Walking Dead na přežití v této sezóně. Rick měl tuším minimálně 90%, u Glenna už to taková tutovka nebyla, ale málokdo by si tipnul to, co se stalo tuto neděli ve třetí epizodě šesté série.

Glenn se ocitl společně s Nicholasem v obklíčení chodci a když se Nicholas zastřelil a strhl Glenna s sebou, byli jsme svědky toho, jak se chodci do Glenna pustili. Nebo taky ne. Celá situace se dá vyložit minimálně třemi způsoby. Buď je Glenn mrtvý a střeva, která jsme viděli, patřila jemu... a nebo na něj padlo Nicholasovo tělo (což bylo zjevné), Glennovi se nakonec podaří díky tomu přežít (všechno to maso a krev použije k maskování, což jsme už viděli dřív, že funguje). A nebo to byla halucinace.

V tuto chvíli je to každopádně šok. Glenn je jednou z hlavních postav, která nás provází od úplného začátku a jeho morální kredit je vysoký - nikdy nezabil člověka, ale pokaždé jen chodce a nakažené. Svým způsobem jde o nejlidštějšího a nejsymaptičtějšího z hlavní pětice.

Co na to tvůrci?

Samozřejmě, k celé situaci se pro Hollywood Reporter vyjádřil showrunner Scott M. Gimple, mlžil ale úplně stejně jako tvůrci Hry o trůny. ,,Viděli jste, co jste viděli," to mluví za vše. A dodal, že Glenn se nějakým způsobem, ať už ve formě flashbacků nebo v současném příběhu, objeví a jeho příběh bude dokončen. Víc to samozřejmě neupřesnil.

Když mu HR dali otázku, jestli se nebojí toho, že pokud Glenn přece jen přežije, ztratí show svůj kredit a důvěru fanoušků, docela dlouze argumentoval, že už se to v show stalo v případě Carol. Na otázku, zda to náhodou není třeba také celé halucinace odpověděl, že ,,všechno co vidíme je tím či oním způsobem informace pro diváka".

Zkrátka a dobře, máme tu varianty jasná smrt, přežití pod tělem a halucinace. Pro Glennovo přežití mluví to, že v komiksu zemře až rukou záporáka Negana, který by se podle některých informací měl objevit na konci šesté řady. Navíc byla celá scéna natočena tak, že mohlo jít o klamání kamerou. Proti jsou ale fakta jako to, že Norman Reedus se na letošním Comic Conu dobře prospal při setkání s fanoušky, nevnímal diskusi a pak na otázku, kterou z mrtvých postav v seriálu by chtěl vidět živou bez váhání vypálil, že Glenna. Na druhou stranu, Reedus je vtipálek, takže mohl hrát hru na druhou. Kdo ví.

Halucinace by byla hodně laciná tím spíš, že Nicholas v daném dílu žádnou jinou neměl a bylo by to hodně velké scenáristické zoufalství (byť i to jsme už viděli).

Možné je asi všechno a i kdyby méně pravděpodobné verze fanoušky nakrkly, o diváky by show nejspíš nepřišla. Tím spíš, že šestá řada je solidně rozjetá, byť k ní mám výhrady a teprve třetí epizoda byla vyprávěná tak, jak to mám rád - bez přehnaného filozofování, s postavami, které musí konat rozhodnutí pod tlakem, bez hrátek s časem, flashbacky a bez čb záběrů.

Na rozřešení si musíme teď týden počkat (snad jen týden) - což je pořád lepší než rok v případě Hry o trůny. Jak to podle vás bude a jste s aktuální řadou The Walking Dead spokojení?

8 komentářů:

  1. Proč ne, nemusí ho přece zabít Negan jako v komiksu. Rickova manželka taky myslím (seriál moc nesleduji) nezemřela tím, že jí jako v komiksu zastřelil Guvenér.

    OdpovědětVymazat
  2. A Rick má kouslou ruku! Takže RIP taky! :D

    OdpovědětVymazat
  3. Rick zemře maximálně v posledním díle :D

    OdpovědětVymazat
  4. Já to bral, že se škrábl o kus lebky nebo tak něco...nějak jsem to nepochytil, co přesně se stalo...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když zabíjel ty tři chodce na cestě, v jednom z nich se mu zlomil nůž, a když potom odrážel jednoho z nich, pořezal se o mačetu, která tomu chodci trčela z těla

      Vymazat
  5. Co je HR? "Když mu HR dali otázku, jestli se nebojí toho, že pokud Glenn přece jen přežije, ztratí show svůj kredit a důvěru fanoušků, docela dlouze argumentoval, že už se to v show stalo v případě Carol."

    OdpovědětVymazat
  6. Holywood reporter na který vede odkaz na celé interview

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.