pátek 9. října 2015

Hvězdy našeho mládí: Miami Vice - Květované košile, dva sympaťáci, slunce, oceán a slečny v bikinách

Za projektem Miami Vice stojí jako duchovní otec Anthony Yerkovich, produkci pak zajistil Michael Mann. Příběh se věnuje dvojici policistů (a samozřejmě velmi rozdílných), kteří pracují v utajení na Miami.


Seriál běžel v letech 1984 až 1989, dočkal se pěti řad a 111 dílů. Na rozdíl od konkurence vsadil na moderní kulturu a hudbu. Nejen díky tomu je označován za jeden z nejvlivnější seriálů všech dob.

Seriál se dočkal filmové verze a to v roce 2006, režii si obstaral samotný Michael Mann. Zřejmě nevěřil, že by někdo jiný natočil povedenou poctu originálu. A dobřě udělal, film se vcelku povedl - ačkoli ne všichni byli s jeho podobou spokojeni. A co dnes dělají jeho hvězdy?

Don Johnson/James "Sonny" Crockett 

Don je takový všeuměl, působí jako herec, režisér, producent nebo hudebník. Nejvíce se ale proslavil právě před kamerou a vděčí tomu hlavně za seriál Miami Vice, který byl pro jeho kariéru zlomový a kromě toho z něj udělal sexsymbol. Jeho pozici televizní hvězdy pak potvrdil projekt Nash Bridges. Herec byl k vidění ale i ve filmech, například v Zeleném světě (1996), Machete (2010) nebo Nespoutaný Django (2012). V tomto roce se pak vrátí na televizní obrazovky s novinkou Blood & Oil. Pokud jde o hudbu, tak se jí věnoval hlavně v osmdesátých letech, vydal dvě úspěšná alba. Don byl pětkrát ženatý (dvakrát s jednou ženou, Melanii Griffith), ale dva první svazky byly anulovány. Dohromady má herec pět dětí. A je to divočák, i pokud jde o konflikty se zákonem. V roce 2002 byl společně s dalšími muži při rutinní prohlídce automobilu přichycen s několika miliony dolarů cash a následně obviněn z praní peněz, ale nakonec byl osvobozen. V roce 2008 jen tak tak zaplatil dluh 14,5 milionů, jinak by přišel o dům. A v roce 2013 dostal 19 milionů za seriál Nash Bridges od společnosti Rysher Entertainment, na kterou byla podána žaloba, ve které Johnson žádal podíl na zisku.




Philip Michael Thomas/Ricardo Tubbs

Po konci Miami Vice uzavřel herec smlouvu s Psychic Reader´s Network, díky tomu začal pracovat jako tiskový mluvčí pro svou značku Philip Michael Thomas Psychic Connection. Objevoval se v různých reklamách této firmy s tím, že byl často oblečen jako postava z Miami Vice. Později byl ale Philip nahrazen senzibilkou, která si říká Miss Cleo. Herec společnost zažaloval a vysoudil 1,48 milionů dolarů (později ještě dalších 780 milionů). Philip se i nadále věnoval herectví, ale ne příliš intenzivně. Objevil například v Nashu Bridgesovi nebo sérii televizních filmů Extralarge. Kromě toho spolupracoval na herní sérii Grand Theft Auto, kde byl slyšet jeho hlas. Herec se pokoušel prorazit i jako muzikant (v Miami Vice zaznělo několik jeho songů), ale ani jedno z jeho dvou alb neuspělo. Od roku 2006 se Philip v showbyznysu už nepohybuje. Stáhl se do ústraní.






Edward James Olmos/Lt. Marty Castillo

Edward James Olmos si zahrál šéfa protidrogové jednotky. Představen byl v šesté epizodě (po smrti předcházejícího šéfa) a vydržel až do konce. Olmos si rychle vydobyl pozici jednoho z nejrespektovanějších latino amerických herců. Za roli učitele, který dokáže ve svých problémových studentech probudit zájem o učení, ve filmu Ukaž, co umíš dostal dokonce nominaci na Oscara. Kritika ho chválila i za jeho režijní debut Já američan o mexických gangsterech. Hrál a účinkoval i v mnoha dalších filmech (ještě před Miami Vice např v Blade Runnerovi) a seriáloví fanoušci ho dobře znají z Battlestar Galactica.



Saundra Santiago/Gina Navarro Calabrese

Rodačka z Floridy vystupovala jako neohrožená detektivka ve všech 111 epizodách. A jak už to tak bývá, nic lepšího už nepřišlo. Od roku 1999 do roku 2002 si na složenky vydělávala účinkováním v nejdéle vysílané denní soap opeře na CBS Guiding Light a následně střídala menší role v televizi s účinkováním v divadle. Objevila se i v seriálech Sopranovi (jako sousedka Cusamanová) a Damages.




Olivia Brown/Trudy Joplin

Původem německá herečka se na place Miami Vice zamilovala do Mykelti Williamsona, který si později zahrál Bubbu ve Forrestovi Gumpovi. Vzali se a pak rozvedli. Olivii se v průběhu  90. let docela dařilo, objevovala se v celé řadě seriálů, byť nešlo o hlavní role. Vidět jsme ji mohli v Beverly Hills 90210, Lois a Clark, The Love Boat atd. V televizi vystupuje i v současnosti, ale výrazně méně.





John Diel/Larry Zito

Diehl hrál dalšího z detektivů, jeho postavu scenáristé zabili předávkováním na jeho vlastní žádost ve třetí sérii. Chtěl se totiž víc věnovat divadlu. Ale televize a filmu se nevzdal úplně a objevil se v celé řadě seriálů a filmů. Někdy to byly menší role, jindy větší, za zmínku stojí aspoň Nebezpečný klient, Stargate, Nixon nebo Jurský park 3.




0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.