čtvrtek 17. září 2015

TOP 5: Nejlepší seriály o geecích

Slovo "geek" už je dnes docela zažité i u nás. Obecně je to označení v podstatě pro kohokoliv, kdo se možná až moc věnuje nějakému oboru, obzvlášť pak má tendence utíkat do jiných světů, protože socializace není jeho nejsilnější stránkou. O významu slova se ale dodnes vedou diskuse a nejspíš tomu tak bude i pod tímto článkem. Zatímco pro některé je navíc geek a nerd totéž, pro jiné je v tom rozdíl. Geeci jsou víc orientovaní netechnicky (fantasy, Star Wars, komiksy), zatímco nerdi technicky (počítače, Star Trek, hard sci-fi). Ať tak či tak, geeci jsou v módě a tak je seriálů pro geeky docela dost. Ale co seriálů, které se jim věnují? Těch zase tolik není. Pár ale ano.

5. Teorie velkého třesku
Stav: Obnoveno pro roky 2016 a 2017

Hlavně během prvních sezón byl tenhle veleúspěšný sitcom hodně "nerdovský" a "geekovský". Divák se dočkal spousty gagů, které se točily kolem vědecké oblasti, sci-fi, fantasy, deskových her atd. atd.. Prostě žně pro geeky. Později se ale pozornost začala soustředit také ne vztahové peripetie, což některé geeky dost naštvalo. Vtípky z nerdovského světa tu stále jsou a není jich málo, ale už to prostě není čistě geekovský seriál. Což se možná někomu líbit nemusí, ale pokud se podíváme na sledovanost, tak tu to negativně nepoznamenalo. Právě naopak.

4. Sběratelé kostí
Stav: Obnoveno pro jedenáctou řadu

Možná to tak na první pohled nevypadá, ale i Sběratelé kostí jsou plní geeků. Ti sice neujíždějí na videohrách nebo Star Treku, ale jsou hodně zapálení pro vědu. Někteří z nich pro antropologii, jiní tráví celý den studiem hmyzu, ale ať tak nebo tak, jsou to geekové jako vyšití. Naštěstí nejsou znázorňováni jako asociální podivíni, kteří se schovávají ve sklepě u rodičů, ale jako fajn partička, se kterou by asi nebylo špatné zajít na kafe.

3. Silicon Valley (recenze)
Stav: Obnoveno pro třetí řadu

To pánové (a pár dam) ze sitcomu HBO jsou hodně svérázní, ale zase jsou prostě k popukání. Silicon Valley si utahuje z IT byznysu a to hodně trefně. Je sice nutné mít o světě počítačových technologií slušné znalosti, aby si divák všechny ty narážky užil, ale pokud patříte k těm, kteří mají o IT přehled, pak se budete u seriálu popadat smíchy za břicho.

2. Ajťáci
Stav: Seriál skončil v roce 2013

Pokud se budeme bavit o nerdech a geecích, tak samozřejmě nemůžeme zapomenout na britský komediální seriál Ajťáci, který je bez přehánění kultovní. Skvěle napsané a zahrané postavy, humor, který vyvolává záchvaty smíchu, i když samozřejmě, ne všechny tenhle styl osloví. Ovšem, bylo naštěstí dost těch, které ho ocenili. Je tak dost škoda, že přestože měla vzniknout i pátá řada, nakonec jsme se dočkali jen čtyř sezón a jednoho speciálního dílu.

1. Chuck
Stav: Seriál skončil v roce 2012

Skoro všichni mají rádi "outsidery" a tím seriál Chuck byl. Na jedné straně hodně zábavná podívaná o sympatickém geekovi, na druhé straně seriál, který skoro každý rok bojoval o přežití. Měl ale štěstí, že NBC neignorovalo hodně aktivní komunitu fanoušků a díky tomu seriál přežil relativně dlouho. Ano, později už se na jeho kvalitě projevilo, že měl omezený rozpočet a musel se prát o nové díly, ale i tak šlo o fajn záležitost. Navíc plnou skvělých hostujících hvězd, které ocenili právě geekové.

Který seriálový geek je vaším oblíbencem?

1 komentářů:

  1. Skoda, že toho Chucka nezakončili tím slibovaným filmem

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.