pátek 25. září 2015

Show Leoše Mareše: Jak se podařil druhý týden? Zataženo, místy trakaře a s Hynkem Čermákem jasno!

Druhý týden se Show Leoše Mareše je za námi a nastává čas opět rekapitulovat. Došlo ke zlepšení? Ke zhoršení? Nebo Leoš stagnuje a jeho show do léta nevydrží?

Informace o sledovanosti zatím k dispozici nemáme, víme jen z Leošova instagramu, že show vyskočila minimálně jeden den na 121 000 diváků a to není málo. Leošův fanklub je zřejmě silný a hlad po obdobném typu pořadu velký, jinak si to při velmi nízké kvalitě nejde vysvětlit. Ve srovnání s show Jana Krause a Karla Šípa je tu přece jen mnohem pestřejší skladba dění a to asi v tuto chvíli stačí. Všechny díly najdete na PRIMA PLAY.

5. díl - nejlepší epizoda dosud! Pochvala! Hynek Čermák si s Leošem sedl, byl vtipný a navíc jim oběma vyšel rozhovor i akční hra s poléváním vodou. Oba ji pochopili, oba si ji užili. Právě tenhle druh akčních her Leošovi sedí nejvíc. Druhý host Matěj Mináč byl už bohužel slabší, hra s ním navíc zřejmě vůbec nevyšla, protože nebyla ve vysílání (ale z promo fotek se zdá, že nějaká proběhla). Vlastně to ani nebyl host vhodný do této show. Nicméně 7/10

6. díl - návrat do průměru. Výborní hosté a promarněná šance.  Za prvé, s Adamem Mišíkem se Leoš celou dobu bavil o tom, jak má Adam skvělý americký přízvuk... ale nakonec na tom nebyla ani postavena hra, ani jsme to pořádně neslyšeli. WTF? Za druhé, Adam Mišík neumí napodobovat jiné zpěváky, to znamená, že nemůže hrát jukebox, protože to nebude ani zábavné, ani z toho Adam nevyjde dobře. A když z toho hosté nevychází dobře, má Leoš do budoucna zaděláno na problém. Možná by si měl celý tým dobře přečíst následující obálku:

MY JOB IS TO MAKE GUESTS LOOK GOOD.



To se Lešovi nedaří, v průběhu téměř každého dílu své hosty zaskočí nepříjemnou a trapnou otázkou buď hned na začátku, nebo na konci rozhovoru. A není to vtipné. Jinak prvním hostem v tomto dílu byl Zdeněk Pohlreich. Průměrný rozhovor vyvrcholil hrou, která Zdeňkovi vůbec neseděla a nebyla vhodná ani pro Leoše. Opět tedy stejná chyba. Navíc novinové titulky, které měli Leoš se Zdeňkem doplňovat, byly poměrně zjevné a Leošovo tváření se, že neví, tomuto dílu definitivně vysloužilo trapných 4/10. A to nemluvíme o tom, že grafika jukeboxu byla slabá a že se nakonec nekonala avizovaná lips sync battle. Asi to bylo pro někoho moc práce.

7. díl - stagnace. Hosty byli Muž roku 2015 Jakub Kraus a Gabriela Gunčíková. Výběr ok, první rozhovor se docela podařil a ani hra (v podstatě akční, byť malá) fungovala. Pravidlo, že host z toho musí vyjít dobře tu platilo, divačky se také dočkaly. Rozhovor s Gabrielou Gunčíkovou byl sice příjemný, ale rozhodně ne zábavný a končilo se opět do ztracena. Hra nevyšla, Gábina byla ve hře za blondýnu, která nepochopila a na opakovaném vysvětlování se ztratil drahocenný čas. Nikdo hosty nebriefuje? Asi ne. 5/10

8. díl - Milan Šteindler jako host fajn, úvodní husitský test fajn, rozhovor vcelku ok, hra se spoutanýma rukama se opět nepodařila, nebyla vtipná a Leoš se znovu tvářil, že neví. Body navíc ale za to, že Milan Šteindler napodoboval Miloše Zemana. Tudy vede cesta - zjistit si, v čem jsou hosté opravdu dobří a využít to. Druhým hostem byl Petr Janda, sranda se s ním dělala zjevně na sílu, když zpíval Honzu Nedvěda jako Nirvanu - ovšem s rukama za zády, takže šlo opět o nedotažený fór. 5/10

Všechny díly mají společné znaky. Rozhovory v nich nejsou téměř vůbec vtipné a je úspěch, když aspoň příjemně plynou. Většinou jeden host vyjde a druhý je provar, ne všichni se zjevně cítí dobře při Leošových otázkách a hrách. Neustále se objevují sexuální narážky, což začíná působit zoufale. To co funguje ráno na Evropě 2 sem nepatří. Hry až na výjimky bohužel také nefungují, resp. jsou přiděleny špatným hostům a špatně připraveny, nedotaženy. Zlepšil se alespoň výběr hostů a komunikace s kapelou a Leoš je přece jen klidnější. Jeho energie a zápal pro věc drží tenhle pořad nad vodou, takže absolutní průšvih to už není. Ale stačí to? A stačí to vám?

SOUVISEJÍCÍ: Show Leoše Mareše: Hodnocení prvních čtyř dílů


1 komentářů:

  1. Na tuhle "show" mám tisíc a jeden názor, momentálně:
    1. neznám Jimiho Fallona a nechci sledovat nějakou jeho českou kopii, to nedopadne dobře nikdy s nikým, ani s Krausem, ani s Ebenem ... prostě s nikým!
    2. kdo zná Leoše Mareše, musí očekávat pořad na úrovni Leoše Mareše, nebo si snad někdo myslí, že z ničeho nic dospěl, vyzrál, zmoudřel, zvtipněl???
    3. do půlnoci kvůli tomuhle vzůru rozhodně nebudu, ale vzhledem k online dostupnosti, si myslím, že jako zvuková kulisa, či chvilka pobavení o polední pauze, dobrý

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.