středa 19. srpna 2015

Vetřelec 5: Je možné, že natáčení druhého Promethea pozdrží vznik pátého Vetřelce?

Kdo dostane přednost?

Fandové filmů z universa Vetřelec asi nadšeně vzhlížejí k budoucnosti, protože se chystá jak druhý Prometheus, tak pátý Vetřelec, jehož režii si vezme na starost nadějný sci-fi tvůrce Neill Blomkamp.

Ovšem, právě to, že se připravují dva projekty, může znamenat problém. Proslýchá se totiž, že Ridley Scott, který v případě pátého Vetřelce zajistí produkci, tlačí na společnost FOX, aby svou pozornost plně věnovala nejdříve Prometheovi a Vetřelec 5 si bude muset počkat.

Nejmenovaný zdroj ze studia prohlásil:

"Vetřelec 5 je stále v přípravách a Fox stále považuje tenhle nápad za důležitý. Blomkamp pracuje na scénáři a vylepšuje příběh, který vypráví. Ridley Scott je stále na pozici producenta, ale trvá na tom, aby se nejdříve natočil druhý Prometheus."

Pokud by Fox skutečně dal přednost jen a pouze Prometheovi 2 (a že se s tím dá počítat), tak by to znamenalo, že se natáčení Vetřelce 5 posune nejméně v řádu měsíců, ale spíše o rok. Ale to nemusí být ke škodě věci, protože tak bude více času na přípravy.

Kromě toho, objevily se zvěsti, že by mohly vzniknout problémy s účastí Sigourney Weaver, protože by se brzy měla vrhnout na dalšího Avatara. A to, že by se Vetřelec začal natáčet později, by znamenalo, že by natáčení obou sci-fi projektů nekolidovalo.

Druhý Prometheus by se měl začít natáčet v lednu příštího roku, Vetřelec 5 se měl v kinech objevit v roce 2017, teď se ale mluví o roce 2018.

2 komentářů:

  1. Tak na nového Vetřelce čekám už 18 let, tak už mě 1 - 2 roky navíc nechávají v klidu

    OdpovědětVymazat
  2. Ale na Prometea 2 čeká snad jedině Scott. Pro mě to bylo to největší zklamání v kině za celý život.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.