čtvrtek 6. srpna 2015

Universal Pictures se pyšní nejvýdělečnějším rokem vůbec. A to ještě ani neskončil

Šéfové Universalu slaví, mohou si koupit (dalších) pár tropických ostrovů.

Zástupci Universalu dnes vesele oznámili, že jejich studio zdolalo rekord, kterým se dosud pyšnil konkurent 20th Century Fox. Řeč je o nejvýdělečnějším roce vůbec. Původní částka byla 5,52 miliardy dolarů, ale tu Universal aktuálně přeskočil a ukázal tak Foxu dlouhý nos. Jeho filmy utržily 5,53 miliardy dolarů celosvětově a to za pouhých sedm měsíců. Pět dalších tak má k dobru a částka ještě poroste.

Největší zásluhu na tomto úspěchu má samozřejmě Jurský svět, který zatím získal 1,562 miliardy dolarů a stal se tak třetím nejvýdělečnějším filmem všech dob. V těsném závěsu je Rychle a zběsile 7 s částkou 1,515 miliardy, což projektu zajistilo pátou pozici mezi nejúspěšnějšími filmy. Hodně pomohli také Mimoni s 875 miliony, Padesát odstínů šedi s 570 miliony a překvapivě i Ladíme 2, které si z kin odneslo 283 milionů.

Universalu se podařilo zdolat i další rekordy a to například nejrychleji dosažená miliarda dolarů (13 dnů), nejúspěšnější premiérový víkend (obojí zvládl Jurský svět), Rychle a zběsile 7 je zase nejvýdělečnějším filmem v Číně a třetím nejvýdělečnějším projektem mezinárodně, Mimoni se také nemají za co stydět, mají druhé nejlepší premiérové tržby ze všech animáků a Ladíme 2 je zase nejúspěšnějším hraným muzikálem a nejúspěšnějším režisérským debutem (Elizabeth Banks), pokud se bavíme o premiérových výdělcích.

Jestliže se podíváme na to, jak do kasičky přispěla Severní Amerika a Kanada, tak je to 1,94 miliardy, zbytek světa přidal 3,59 miliardy.

Tak schválně, jak dlouho se Universal z tohoto rekordu bude radovat. Nebude snadné ho překonat. A jen tak pro zajímavost, očividně pirátství filmovému průmyslu zase tolik neškodí, když padají takové rekordy. Stačí nabídnout lákavý film a ne jen fňukat, jak ti zlí lidé na internetu sdílejí filmy.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.