neděle 2. srpna 2015

Návštěvnost kin: Mission Impossible na vrcholu, Bláznivá dovolená zaplakala

Ethan Hunt diváky i popáté zajímá.

Bezkonkurenčním vítězem tohoto týdne se v amerických kinech stal pátý díl série Mission Impossible nazvaný Národ grázlů. Není to kdovíjaký šok, filmy Mission Impossible jsou oblíbené a recenze opravdu chválí. 56 milionů do začátku tak nikoho nepřekvapí. Mimochodem, jde o druhý nejlepší premiérový výsledek. Lépe na tom byl jen druhý díl.

To nová Bláznivá dovolená, která podle novinářů není ničím oslnivým, se sice vyškrábala na druhé místo, ale utržila jen 14,85 milionů dolarů. To je méně, než s čím začínali Šéfové na zabití 2, kteří pocházejí od stejného scenáristického týmu (který se v případě Bláznivé dovolené ujal i režie). A už výsledky druhých Šéfů na zabití byly zklamáním.

SOUVISEJÍCÍ: CO ŘÍKAJÍ RECENZENTI O NOVÉ BLÁZNIVÉ DOVOLENÉ? 

S 12,62 miliony dolarů klesl z první příčky na třetí Ant-Man. Jeho celosvětové tržby se blíží k hranici 300 milionů dolarů. Nejúspěšnější marvelovka z toho samozřejmě nebude, ale s ohledem na to, že jde o Ant-Manovu filmovou premiéru to není špatné.

Mimoni pořád válí

"Bramborovou medaili" si odnáší animovaní Mimoni, kteří si připisují 12,2 milionů dolarů. A celosvětové tržby potvrzují to, co jsme všichni věděli, série Já, padouch je úspěšná právě díky těmhle žlutým bytostem. Film má na kontě skoro 855 milionů za 24 dnů v distribuci. Není přehnané očekávat, že film překoná i druhý Já, padouch, který skončil s 970,8 miliony.

V druhém týdnu si videoherní komedie Pixely připisuje 10,4 miliony dolarů. Fim zatím získal 102,11 milionů, stál jich 88.

9,7 milionů přidává do kasičky novinka krále komediálního žánru (i když to je v posledních letech sporné) Judda Apatowa Vykolejená.

Papírová města padají

Sportovní drama Bojovník si pohoršilo o dvě příčky a skončilo na sedmičce s 7,52 miliony dolarů. To je pokles o 55 %,

Pořád je to lepší než pokles o 63,6 %, kterým se "pyšní" Papírová města. Ta tentokrát získala 4,6 milionů dolarů. Nové Hvězdy nám nepřály se tu nerodí.

4,52 milionů dolarů patří nejnovější pixarovce V hlavě, která zatím stačila "nasyslit" něco málo přes 602 milionů dolarů. S desítkou nejvýdělečnějších filmů se pak po osmi týdnech a s 1,56 miliardou dolarů na kontě loučí Jurský svět. Tentokrát získal 3,8 milionů dolarů.

Fantastická čtyřka v novém balení

O následujícím víkendu se v amerických kinech začnou promítat čtyři novinky (respektive jich bude víc, ale jen čtyři v širší distribuci). Asi nejvíc je očekávaná nová Fantastická čtyřka, která se zdá být (jak jinak) vážnější a osudovější podívanou.

Podle recenzentů by ale byla škoda si nechat ujít i jiný projekt a to mysteriózní podívanou nazvanou Dárek.

Dalšího filmového dobrodružství se dočkala i ovečka Shaun. A novinářům se její celovečerní projekt líbí, Ovečka Shaun ve filmu je hodnocena skvěle.

Poslední premiérou je hudební drama Nikdy není pozdě s Meryl Streep. Recenze zatím nejsou k dispozici, tak uvidíme, co se z toho vyklube.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.