středa 19. srpna 2015

Komiksové novinky: Co prozradil kostýmní návrhář Batman vs. Superman? Pár informací o třetím Wolverineovi

A fotky z placu Sebevražedného oddílu.

O filmech většinou promlouvají režiséři, scenáristé, herci, občas nějaký ten producent, případně hlavou ze studia, které projekt zaštiťuje, ale i takový kostýmní návrhář může nabídnout hromadu zajímavých informací. Důkazem je Michael Wilkinson, který pracuje na Batman vs. Superman: Úsvit spravedlnosti:

"Přípravy na navrhování kostýmů pro Batman vs. Superman jsem nepodcenil, opravdu jsem se připravil. Ponořil jsem se do dlouhé historie těchto ikonických postav. Studoval jsem, jak byly znázorňovány za posledních více než 75 let ve filmu, televizi, v komiksech nebo videohrách. Studoval jsem, co pro lidi znamenají, za co bojují, proč jsou důležité. Začal jsem vyčerpávající hledání po nových materiálech a technologiích - originálních cestách jak znázornit tyto postavy, které budou úplně jiné, než co publikum dosud vidělo. Chtěl jsem, aby kostýmy pomohly udělat tyhle postavy inspirativními a důležitými pro moderní publikum. Kostým z Muže z oceli jsme upravili jen mírně. Udělali jsme ho více aerodynamickým a vyladili jsme detaily kostýmu, aby více odpovídal tomu, že kontext filmu má větší spojitost s pozemskými věcmi (méně s mimozemskými). Kostým Batmana je naprostý 180ti stupňový obrat oproti ostatním filmovým inkarnacím - síla našeho Batmana pochází z jeho neuvěřitelné fyzické síly a bojových schopností, ne z brnění. Režisér Zack Snyder chtěl, aby, co nejvíce odpovídal komiksové verzi - respektoval originální předlohu. Pokud jde o kostým Wonder Woman, dosud jsme ji neviděli ve filmu, takže není s čím srovnávat! Samozřejmě, je tu kostým z televizního seriálu. Zack chtěl, aby naše postava byla divoká a obávaná válečnice - odvážná, poznamenaná boji a nesmrtelná.... Zack měl skvělý nápad nenápadně zakomponovat do detailů kostýmu určitý kryptonské písmo, takže jsme to udělali. A na zbraních Wonder Woman je také starověké řecké písmo. Mé nejoblíbenější detaily kostýmu Batmana jsou mosazné klouby na rukavicích."

A co se týče kostýmu Aquamana, kterého ztvární Jason Momoa, dodal Wilkinson toto:

"Bylo velmi těžké dostat Jasona z kostýmu Aquamana. Opravdu se stal jeho součástí."

Na film a kostýmy v plné kráse se můžeme těšit 24. března 2016.

Něco málo o dalším Wolverineovi

O třetí sólovce Wolverina se toho moc neví. Dobrou zprávou je, že Patrick Stewart (Profesor X) nedávno prozradil, že ve filmu bude mít více než jen cameo, ale jinak jsme se zatím nedočkali zrovna hromady informací.

Teď ale něco málo prozradil představitel titulní role Hugh Jackman:

"Ozývá se hodně těch, kteří by chtěli zpět Victora Creeda... Musím přiznat, že mě dost povzbudilo, kolik lidí mě požádalo, aby to nebyl poslední film, ale já jsem opravdu nadšený z tohoto posledního, a pokud jste komiksový fanda, často zaznívají slova ´berserker rage´, takže pokud znáte Wolverinea, víte, o co jde."

No dobře, zase jsme se toho moc nedozvěděli. To, že by lidé rádi viděli Sabretoothea, to není překvapení, jde o jednoho z nejvýraznějších Wolverinových protivníků. A pokud jde o berserker rage, tak jste v podstatě o to, že se Wolverine nechá ovládnout svými zvířecími instinkty a stane se z něj téměř nezastavitelná bestie.

Třetí film Wolverine dorazí do kin 3. března 2017

Herci se nenudí

A teď ještě dvě fotografie z placu komiksovky Sebevražedný oddíl. Herci se očividně na natáčení nenudí.




0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.