čtvrtek 6. srpna 2015

Doctor Strange: Kameraman Ben David promluvil o marvelovském mágovi

Bude to úplně jiné než to, co jsme zatím viděli.

V listopadu 2016 se dočkáme druhého filmu ze třetí marvelovské fáze. Jde samozřejmě o projekt Doctor Strange režiséra Scotta Derricksona. My jsme opravdu hodně zvědaví, jak si tvůrci poradí s tímto legendárním mágem, přece jen, zatím se filmaři snaží být v rámci možností realističtí a nevoní jim mystické prvky.

Doctor Strange je ale jiný, je to prostě čaroděj a hotovo. A očividně se tak můžeme těšit na něco jiného, než na co jsme zatím byli zvyklí. To potvrzuje i kameraman filmu Ben Davis (Avengers: Age of Ultron):

"Většina práce je o jiných dimenzích. A když to popisuji, tím myslím, když o tom mluvíme s Marvelem, říkám tomu ´marvelovská fantasie´, protože je to jiné a odlišné od toho, co zatím udělali... Je nutné toho mnoho předem vizualizovat a to je spousta těžké práce - podíváte se na to a vidíte ty obrázky, které pro to vytvořili a myslíte si, ´kruci, jak tohle natočíme?!, protože je to jako práce od Eschera (M. C. Escher nizozemský umělec)." 

Nepřekvapivě, filmaři se přece jen budou pokoušet procpat do Strange určitý vědecký základ. To prozradil prezident Marvel Studios Kevin Feige:
"Pokud si vyhledáte studie kvantové mechaniky, když se zmenšíte stejně jako Hank Pym, který říká, že prostor a čas jsou bezvýznamné, tak je tu spousta toho, co se dá aplikovat i na Doktora Strange. To je takový předkrm ve stylu ´pokud si myslíte, že tohle bylo divné, tak..." 
Tím naráží na to, co bylo k vidění v Ant-Manovi, konkrétně takzvané Quantum Realm, tedy dimenzi, která je přístupná pouze v případě extrémního zmenšení. 
Bude hodně zajímavé sledovat, jak se s tím tvůrci poperou. My máme Strange rádi, tak doufáme, že to dopadne dobře.

5 komentářů:

  1. Strange už bude 3. film z fáze 3. První byl Ant-Man a druhý je Cap. 3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ant-Man je poslední film druhé fáze. Tvůrci už několikrát řekli, že fázi 3 odstartuje třetí Captain.

      Vymazat
    2. Přesně tak. Ant-Man zakončil druhou fázi, Captain America: Občanská válka je prvním filmem z třetí fáze.

      Vymazat
  2. Strange je pro mě asi zatím nejlákavější ze všech marvelovek. Viděl jsem toho animovanýho DS a ten se mi celkem líbil. Prostě bude to něco jiného! Antman, ačkoliv nešpatný film, doplatil na to, že nevyjel ze zajetých kolejí a toho, co už jsme desetkrát viděli předtím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se na Strange také moc těším, animáč se mi líbil moc.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.