úterý 4. srpna 2015

Community/Zpátky do školy: Další řada kultovního sitcomu zřejmě nehrozí, herci mají moc vysoké platy

Tvrdí to jeden z nich, Joel McHale.

Poté, co televizní stanice NBC po pěti řadách odpískala kultovní sitcom Community, se fanoušci dočkali úlevy, když společnost Yahoo zaštítila vznik šesté sezóny s tím, že další řady jsou reálnou možností.

Naneštěstí se teď zdá, že šestá řada byla finální a to z prostého důvodu. Samozřejmě, že jde o peníze. Tvrdí to jeden z herců, Joel McHale:

"Všechny naše smlouvy po šesti letech vypršely. U všech herců, v podstatě bez výjimky - výrazně stoupla cena jejich akcií a jejich platy přesahují hranici, kterou si může pořad dovolit. Takže si nemůžete dovolit Alison Brie nebo Gillian Jacobs za normální mzdu běžnou v televizi. Seriál jednoduše nemá dost peněz."

To je poněkud zarážející, protože jsme žili v tom domnění, že většina z herců nemá zrovna natřískaný diář, ale asi jsme se mýlili.

Dobrou zprávou ale je, že je stále může vzniknout film a podle McHalea by do toho jeho kolegové rádi šli:

"Myslím, že to co se teď musí stát je, že Dan (Dan Harmon, tvůrce seriálu, pozn. redakce) napíše scénář. A to je velký závazek. ´Napiš brilantní scénář inspirovaný skvělou sérií, kterou jsi psal šest let. Do toho! No tak, do toho!´ Není to něco, na co zareaguje stylem, ´Potřebuji na to jen prodloužený víkend.´ Ale obsazení by do toho šlo. Všichni bychom to rádi udělali. Opravdu věřím, že vznikne film. Může to být přehnaný optimismus, ale já opravdu věřím, že vznikne. Čím víc o tom lidé čtou a mluví, tím větší je šance." 

Nedá se ale očekávat, že film se začne točit v dohledné době. Herci by sice rádi, ale Harmon je zaneprázdněný a chtěl by napsat film až ve chvíli, kdy mu bude Community chybět. Ovšem, čím později to bude, tím těžší samozřejmě bude dát původní obsazení dohromady.

Uvidíme, jak to dopadne, ale film by byl určitě pěknou tečkou za bezva "šestiletkou" s povedeným sitcomem, co myslíte?

5 komentářů:

  1. Super seriál to byl, je a bude. Ale lepší přestat dříve, než to zbytečně natahovat se snižující se kvalitou. Pro film jsem všema deseti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šest řad a film, tak to má být :D.

      Vymazat
    2. Když už jsme úspěšně přežili ten konec světa, nemají jinou možnost.

      Vymazat
  2. Doufám, že se ten náš vymodlený film vrátí v plné parádě, protože 6 .série nebyla zrovna nějak úžasná.

    Ale film být musí... už jenon kvůli Abedovi!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Musím souhlasit, šestá řada mě až tak neoslnila. Samozřejmě, až na paintballovou epizodu :D.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.