čtvrtek 2. července 2015

TOP 5: Pět letních filmů, u kterých byste se (ne)měli inspirovat na prázdniny

Prázdniny jsou tu. Takže se budeme válet u vody, očumovat dámy (nebo pány, záleží na preferencích) v plavkách, pít nealkoholické nápoje u táboráku, jezdit na festivaly a provádět další naprosto slušné věci. A pokud náhodou nemáte ještě hotové plány na následující dva měsíce, tak by vás mohla inspirovat (nebo varovat) pětice následujících filmů.


5. Eurotrip (2004)

Eurotrip není z filmařského hlediska úplným skvostem, ale rozhodně patří k tomu lepšímu ze žánru teenagerovských komedií. Humor je někdy poněkud nechutnější, ovšem v tomto případě tvůrci obvykle nepřekračují hranici snesitelnosti a plno momentů je opravdu k popukání. Speciálně pak pro nás evropské obyvatele. Tedy, možná někoho urazí, že američtí tvůrci znázorňují náš kontinent hodně svérázným způsobem, ale nás ne, my se tomu naopak od srdce zasmáli. Bonusem je pak několik skvělých cameo rolí.

4. Pátek třináctého (1980)

Jeden z nejvýraznějších zástupců a pilířů žánru slasherů se dočkal už nespočtu pokračování/nových verzí (pamatuj si vůbec ještě někdo, kolik filmů vlastně série má?). Premisa není složitá, ale plyne z ní jedno ponaučení - když děláte vedoucího na táboře, tak pořádně hlídejte své svěřence, aby se náhodou neutopili v jezeře a pak se z nich nestala skoro neporazitelná vraždící monstra v hokejové masce, která vás rozsekají mačetou na cimpr campr.

3. Hříšný tanec (1987)

Někteří z vás se asi ušklíbnou při představě prázdnin strávených s rodiči, ale ono to nakonec nemusí být tak špatné. Speciálně, když narazíte na frajera v kožené bundě, který vás zasvětí nejen do tajů tance, ale díky němu také poznáte kouzlo první lásky. Není to doják? Je to doják. Hříšný tanec je bez přehánění jednou z nejproslulejších romantických záležitostí, která se shodou okolností odehrává v létě.

2. Čelisti (1975)

Co špatného by se mohlo stát na dovolené v poklidném přímořském městečku? Maximálně by člověk mohl chytit úpal. Steven Spielberg je ale jiného názoru. V jeho legendárních Čelistech vás bez mrknutí oka zhltne obrovský žralok. A určitě nejsme sami, kteří se po zhlédnutí tohoto klasického filmu báli pár dnů vlézt i do vesnického rybníku. Nebo jste snad po očku nekontrolovali hladinu, zda se na ní neobjevuje špičatá ploutev?

1. Bláznivá dovolená (1983)

Komediální expert Harold Ramis v roce 1983 nabídl kultovní komedii Bláznivá dovolená, která představila rodinku Griswoldů. Ta se v létě vydává do zábavního parku Walley Worldu. V plánu je užít si skvělé prázdniny, ale ono se to trochu zvrtne. Vlastně hodně zvrtne. A je to opravdu k smíchu. Tak doufejme, že něco podobného bude možné prohlásit i o nové verzi, která dorazí do kina 27. srpna.

Který film podle vás nejlépe zachycuje atmosféru léta?

1 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.