úterý 28. července 2015

TOP 15: Nejlepší obálky časopisu Empire

Které obálky proslulého časopisu se nám líbí nejvíce?

Britský filmový magazín (který aktuálně vychází hned v několika zemích jako je USA, Portugalsko nebo třeba Austrálie) od roku 1989, kdy začal vycházet, přinesl hromadu zajímavých obálek. Je tak těžké vybrat ty, které jsou podle nás ty nej. Přesto jsme to zkusili.

15. Srpnové číslo z roku 1992
Když aktuálně dojde řeč na Batmana, tak s většina lidí vybaví Nolanovu trilogii. Ale my nezapomínáme ani na tu, kterou natočil Burton. Speciálně pak na druhý díl Batman se vrací (1992).  Právě postava z něj - Catwoman (Michelle Pfeiffer) se představila na srpnové obálce v roce 1992. A ať se na nás ostatní představitelky Seliny Kyle nezlobí, ale Michelle byla prostě nejlepší.

14. Březnové číslo z roku 2010
 
Komiksových adaptací jsou poslední roky plná kina. Ale ani tak se mezi nimi menší, ale extrémně zábavný Kick-Ass (2010) neztratil. Právě tahle pecka dostala prostor na obálce v březnu 2010 a povedlo se i logo EMPIRE v krvavém stylu.

13. Srpnové číslo z roku 2001

Videoherní adaptace Lara Croft - Tomb Raider (2001) nebyla nic světaborného, ale v žánru filmů inspirovaných hrami patří k tomu lepšímu. A projekt navíc posílil pozici Lary jako sexsymbolu. I díky této klasické fotografii s Angelinou Jolie.

12. Srpnové číslo z roku 1997

Ztracený svět: Jurský park (1997) rozhodně není nejlepším filmem ze série. Byl ale koukatelný. Nic víc, nic míň. A obálka, kterou projekt inspiroval, je docela povedená.

11. Červencové číslo z roku 2002

Bylo prostě nemožné odolat obálce, na které jsou dva borci z daleké předaleké galaxie Obi-Wan Kenobi (Ewan McGregor) a Mace Windu (Samuel L. Jackson).

10. Červencové číslo z roku 2013

Letní číslo z roku 2013 bylo věnováno dalšímu (a docela slušnému) pokusu natočit sólový film Wolverina, který by mu nedělal ostudu.

9. Prosincové číslo z roku 2012

Předvánoční čas byl v roce 2012 zpestřen obálkami věnovanými filmu Hobit. Prostor dostalo více postav, ale naší favoritkou byla éterická lady Galadriel (Cate Blanchett).

8. Červnové číslo z roku 2013

I v červnu 2013 nabídl Empire několik variant obálky, tentokrát s postavami z Muže z oceli, ale přestože jsme hodní kluci, tak nás nejvíce zaujala ta, na které je padouch Zod (Michael Shannon).

7. Březnové číslo z roku 2011

Zaujmout ale umí i slušní pánové a dámy. Třeba Kapitán Amerika (Chris Evans), který byl k vidění na obálce březnové čísla z roku 2011. Ta byla hodně patriotistická, ale k této postavě to prostě patří.

6. Březnové číslo z roku 2003

O osm let dříve se Empire zaměřil na jednoho z nejikoničtějších zloduchů filmového plátna a to doktora Hannibala (Anthony Hopkins).

5. Listopadové číslo z roku 2008

V listopadu roku 2008 čtenáře určitě zaujal démonický Joker v podání výtečného Heatha Ledgera. Ten to všem pochybovačům, kteří tvrdili, že není ten pravý pro tuhle roli, pořádně natřel.

4. Listopadové číslo z roku 2006

V listopadu se Empire zaměřil na vzdouvající se vlnu komiksových filmů a tomu uzpůsobil i obálku, která byla velmi stylová.

3. Červnové číslo z roku 2003

Jak už je dobrým zvykem, i v červnu roku 2003 se objevilo více variant obálky. Každá s legendárním "padajícím textem" z Matrixu. Naší oblíbenou obálkou je pak ta, na které je Neo (Keanu Reeves).

2. Říjnové číslo z roku  2006

U příležitosti 25 let od premiéry filmu Dobyvatelé ztracené archy byly říjnové obálky věnované právě této klasice.

1. Březnové číslo z roku 2014

Březen byl plný mutantů. Právě v březnu 2014 se objevilo snad nejvíce variací obálek. Byly na nich postavy z X-Men: Budoucí minulost a pan režisér.

Máte nějakou svou oblíbenou obálku?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.